Käytiin mökillä keräämässä puoliämpärillistä mustikoita pikkuneidin kanssa ja innostuttiin leipomaan mustikkamurupiirakkaa. Eipä ole pitkään aikaan tullutkaan käytyä mustikkametsässä. Pikkuneitikin puhkui aluksi intoa, mutta aika äkkiä se sitten laantui ja muuttui seisoskeluksi vierellä.
Bongasin tämän mustikkamurupiirakka ohjee makeaa.fi sivustolta ja näytti niin houkuttelevalta, että piti itsekin kokeilla sitä. Vitsit, että olikin muuten hyvää. Melkeinpä paras leipomani mustikkapiirakka. Tätä piirakkaa leivotaan ehdottomasti useamminkin. Herkun kruunaa vielä vaniljakastike, joka kostuttaa sopivasti piirakkaa.
Mustikkamurupiirakan ohje
150 g voita
2 1/2 dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
4 dl mustikoita
1 rkl perunajauhoja
Murupäällinen
50 g voita
3/4 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl kaurahiutaleita
Huoneenlämpöinen voi ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri yhteen ja sekoita voivaahtoon. Levitä taikina n. 20x30 cm vuokaan.
Sekoita mustikat ja perunajauho ja levitä taikinan päälle.
Tee muruseos nyppimällä kylmään voihin sokeri, jauhot ja kaurahiutaleet. Ripottele mustikoiden päälle. Paista 175 asteessa n. 35-40 min.
Piirakka maistuu ehdottomasti parhaimmalta leipomispäivänä.
Mustikkapiirakka on kauden ykkösherkku. Meilläkin on leivottu jo useampi pelti. Ja yllättäen viihdyin mustikkametsässäkin. Taitaa olla keski-iän merkki!
VastaaPoistaHih, joo muuten aika hyvä merkki keski-ikäistymisestä, kun tosiaan mustikkametsässä voi olla ihan kivaa :) Mustikkapiirakkaa onkin leivottu nyt monta kertaa jo ja aina se on vaan yhtä hyvää.
Poista