maanantai 21. maaliskuuta 2016

DIY; Pääsiäismunien koristelua Art Mediumilla


Näin pääsiäisen kunniaksi minuun iski munavillitys ja päätin kokeilla vähän eri tekniikoilla pääsiäismunien koristelua. Ensimmäinen kokeilu oli nämä tekstimunat Art Mediumilla. Näin yhdessä facebook ryhmässä näistä kuvan ja päätin innostua kanssa kokeilemaan tuota tekstin laittoa. Ne oli tosin laitettu siirtopaperilla ja kun itseltäni ei sellaista löytynyt ja kaapissa oli sopivasti lähes käyttämätön pullo Art Mediumia, niin päätin testata sitä.Käytin tähän kokeiluuni ihan oikeita kananmunia, kun en jaksanut lähteä mistään metsästämään muovisia ja kun kananmunat ovat loppujen lopuksi niin halpoja, kun ei näihin mitään luomuja tarvitse ostaa. Myöskään meikäläisen kokeilun lopputuloksista ei koskaan tiedä, niin eipä ole ainakaan rahallisesti iso menetys, jos sattuu menemään pieleen. Parilla eurolla kun saa jo 15 kananmunaa. Kyllähän nuo aidot pääsiäisen kestävät ja siten voikin viskata ne roskiin. 

Keitin ensin munat elintarvikeväreillä värjätyissä vesissä. Testin lopputuloksena voin todeta, että punainen väri tarttui heti keittämisen yhteydessä tosi hyvin kuoreen, keltainen ja vihreä väri ei sitten millään. No en vielä luovuttanut, vaan jätin likoamaan munat vihreään veteen yön yli ja avot, väriä olikin jo tarttunut. Keltaisen osalta en sitten edes jaksanut lähteä enää liottelemaan, vaan laiton ne  alunperin keltaisessa keitetyt munat kanssa yön yli punaiseen veteen, kun se kerran oli hyväksi todettu. Nyt on sitten vain punaisia ja vihreitä munia. Ne mitkä keitin alunperin punaisessa värissä, niin niihin väri tarttui huomattavasti paremmin, kuin mitä jälkeen päin liotettuihin, kuten kuvista voi nähdä.

Art Mediumilla tehtäessä pitää muistaa printata kuva peilikuvana. Tässä suora linkki klik tuohon käyttämääni pohjaan ja siinä nuo tekstit ovatkin jo valmiina peilikuvina, joten pelkkä printtaus riittää. Leikkelet siitä vain haluamat kuvat ja sivelet Art Mediumia kuvan oikealle puolelle ja laitat munan päälle. Sitten annetaan kuivua ja kastellaan märäksi ja ruvetaan hinkkaamaan paperia varovasti pois. Ihan kaikki munat eivät onnistuneet eli tuli samalla hinkattua iso pala tekstiäkin pois, mutta kyllä sentään jokunen jäi suht ehjäksi. Testin lopputuloksena voi todeta, että kyllä tuo Art Medium toimii huomattavasti paremmin puupintaan, kuin näihin kananmuniin. Tällainen lopputulos tuli nimittäin puupinnalle laitettuna klik klik.


Jokos teillä on askarreltu pääsiäismunia?

2 kommenttia:

  1. Kivat askartelut, mutta et kai ruokaa heitä roskiin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä valitettavasti eivät enää ole syöntikelpoisia, kun ovat huoneenlämmössä koko pääsiäisen ja tuskin keitetty kananmuna säilyy niin pitkään syöntikypsänä niin pitkään ja lisäksi kananmunan pinnassa on tuota Art Mediumia, joka osittain varmaan imeytyy kuoren läpi munaan ja sitä ei ole tarkoitettu elintarvikekäyttöön. Askartelin kyllä viikonlopun aikana myös decoupage servettitekniikalla munia, joiden sisältö ei mennyt hukkaan, kun tyhjensin munat ensin ja tein munakasta niistä :)

      Poista