tiistai 8. maaliskuuta 2016

Pojan 2 v pöllösynttärit


Terveiset Singaporesta! Kotiuduttu ollaan ja postaustakin on reissusta tuloillaan kunhan tästä kerkiää. Aikamoista haipakkaa ollut taas viime aikoina ja ei ole ehtinyt tänne blogistaniaan saakka ollenkaan.

 Viikonloppu vierähti meidän kuopuksen 2 v synttäreiden merkeissä ja olikin aikamoista minuuttiaikataulua koko viikonloppu. Lauantai alkoi klo 6 herätyksellä ja suuntasin Helsingin keskustaan yhteen blogitilaisuuteen klo 9, josta klo 14.30 kotiin järjestämään klo 16 alkavia synttäreitä. Klo 18 suunnattiinkin sitten jo Sunrise Avenuen konserttiin ja tutun 40 v synttäreille. Onneksi mies oli ollut sen verran etukäteen fiksu, että oli varannut meille yön hotelli Kämpistä, jonne suuntasimme Teatterin jatkoilta. Sunnuntai vierähtikin sitten lasten harrastuksiin kuskaamisessa ja illalla meillä oli vielä Pomp de Lux lastenvaatekutsut. Jos ensi viikonloppuna saisi edes vähän enemmän hengähtää. Jotenkin vielä reissuväsymyskin painaa ja flunssakin iski  Suomeen palattuamme ja luonnollisesti tuo lauantai ulkona käynti ei yhtään auttanut tuohon väsymykseen. Ei ole enää nuoruuden turnauskestävyyttä, huoh!


Pikkumiehen 2 v synttäreitä vietettiin pöllöteeman merkeissä. Olin onneksi leiponut kakkupohjan valmiiksi pakkaseen, niin sai vain koristella sen ennen synttäreitä. Piirsin ennen aloitusta pöllön kaavat valmiiksi ja aloitin homman. Välissä perinteisesti vadelmahilloa, ananasmurskaa, banaania ja kermaa. Päällä valkoista sokerimassaa ja värjäsin osan tuosta massasta eri värisillä pastaväreillä, niin ei tarvinnut jokaista väriä erikseen ostella. Riittää kun ostaa kilon valkoista sokerimassaa ja värjäilee siitä tarvittavan määrän.  


Tykkään tehdä lasten synttäreille aina myös cup cakeja, koska ne saa helposti ja kivasti yksilöityä synttäriteemaan sopivaksi. Printtasin näihinkin nyt synttärisankarin nimen, niin sai vähän personoitua noita. Pohjana suklaamuffari ja päällä tuorejuusto-, voi-, tomusokerikuorrute.Tuli testattua myös testattua ekaa kertaa marenkien tekoa. Jotenkin olen mieltänyt aina niiden teon hirmuisen vaikeaksi, mutta niiden teko olikin todella helppoa. Meillä oli sopivasti tehty juuri pasta carbonaraa, johon tarvittiin keltuaisia, joten valkuaiset jäivät sopivasti käyttööni. Jatkossa ei enää tarvitse miettiä, että mitenköhän ne käyttäisi.
Kiitokset vielä kaikille muistaneille! Oli oikein onnitustuneet synttärit, vaikka olikin aika minuttiaikataulu viikonloppuna. Seuraavaksi sitten ruvetaankin suunnittelemaan esikoisen 8 v synttäreitä. Mitäköhän sinne keksisi? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti