keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Singaporen matkavinkit: Singapore Zoo


Jatketaanpas tätä Singaporen matkakertomusta seuraavaksi Singaporen eläintarhalla. Eläintarhahan on ihan maailmankuulu ja erittäin laadukas 26 hehtaarin kokoinen alue. Tarha poikkeaa myös siinä mielessä perinteisistä eläintarhoista, että monet eläimistä ovat siellä vapaina ihmisten ympärillä. Toki vaarallisten eläinten ja katselijoiden välissä on mm. vallihautoja, mutta ei mitään korkeita lasiseiniä tai aitauksia mitä meillä on totuttu näkemään esim. Korkeasaaressa. Eläimet ovat oikeasti aidossa viidakossa. Eläintarhassa elää yli 300 nisäkäs-, lintu- ja matelijalajia.

Itse Singapore Zoo sijaitsee vähän keskustan ulkopuolella ja melkeinpä sinne kannattaa mennä taksilla. Taksit kun ovat tuolla halpoja ja tuota etäisyyttä on sen verran, että julkisilla meno voi olla vähän haasteellista ja mielestäni mikään metrokaan ei tullut ihan lähettyville. Taksilla matka taittuu keskustasta n. puolessa tunnissa, kun julkisilla menee yli tunnin.

Eläintarhassa järjestetään myös kuulusia yösafareja, mutta meille riitti nyt ihan tämä päiväsaikaan tapahtuva kierros, mutta tuo yösafari on saanut kyllä  paljon kehuja. Lisäksi aamutuimaan voi varata itsellesi aamiaisen yhdessä orankien kanssa, mutta tämäkin meiltä jäi nyt kokematta, kun pikkuneiti ei oikein innostunut asiasta.Tämän apinalauman, tai onkohan nuo orankeja, temmellystä oli hauska seurata, kun pomppivat meidän yläpuolella ja näyttivät taitojaan. Onneksi tuolta ylhäältä käsin tulleet kakkamiinat eivät osuneet meihin, vaan saatiin väistettyä ne :)

Eläintarhassa järjestetään myös monia eläinesityksiä, joten kannattaa napata lippuluukulta infolehtinen ja tarkistaa esitysajat. Me käytiin katsomassa näitä norsuherrojen esitystä ja lopuksi sai syöttää näitä pientä korvausta vastaan. Taitaa olla juuri meikäläisen käsi tuossa kuvassa ja banaani löysi tiensä parempaan talteen.


Itse eläintarhan vieressä on myös toinen alue nimeltään River Safari, jonne pitää ostaa oma lippu. Siellä asustelevat mm. Pandat ja siellä pääsee nimen mukaisesti jokiristeilylle. Meille tosin tuo puoli ja risteily jäi vähän puolitiehen, kun ei hoksattu, että tuo alue jatkui vielä eteenpäin ja verrattuna itse Singaporen eläintarhaan, niin tuo alue oli jotenkin hirveän paljon pliisumpi, joten kannattaa panostaa aikansa enemmänkin tuonne eläintarhan puolelle.


Suosittelen kyllä ehdottomasti eläintarhassa käymistä, jos tuolle suunnalle eksytte.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti