tiistai 8. elokuuta 2017

Terassin kunnostusprojekti maalilla

*yhteistyössä Colornovan kanssa*


Yksi kesän projekteista on valmis, kun sain maalattua meidän mökin merenrantaterassin uuteen uskoon. Terassilla on ikää jo 9 vuotta ja on alunperin kaupunkikodin naapurimme vanha terassi, jonka he antoivat minulle uusiokäyttöön. Roudasin terassin osat kesämökille monen monta vuotta sitten ja isäni kyhäsi siitä terassin mökkimme merenrantaan ja ympärille rakennettiin vielä kukkapenkit ja tehtiin viereen oma hiekkaranta. Terassi sai myös ympärilleen hiekkapäällysteen hiekkarannan jatkeeksi, jossa lapset voivat temmeltää ja puuhata. Näin terassista tuli kiva lekottelupaikka itselleni ja lapsille. Itse saan nauttia auringosta sekä merestä ja samalla saa vahdittua lasten temmellyksiä meren äärellä ja hiekassa.

Maalasin terassin muutamia vuosia sitten leikkimökin maalauksesta jääneellä maalilla ja lopputulema oli se, että eihän tuo vääränlainen maali terassilla kovinkaan kauaa kestänyt. Terassi on ympäri vuoden sateessa ja auringonpaisteessa ja maali alkoi hilseilemään pois. Sen verran kulahtaneen näköinen terassi jo oli, että päätin ryhtyä tuumasta toimeen ja maalata kyseisen terassin uuteen uskoon ja tällä kertaa ihan oikeanlaisella maalilla, nimittäin terasseihin tarkoitetuilla Colornovan V33 terassimaalilla. Kyseistä maalia ei ole vielä kauaa ollutkaan Suomen markkinoilla ja onkin erittäin tervetullut lisä maalivalikoimaan. Halusin terassille nimenomaan peittävän maalin enkä öljyä, koska maalilla saa mielestäni kivemman näköisen lopputuloksen nimenomaan vanhalle terassille.

V33 terassimaali on vesiohenteista ja maalia suositellaan laimennettavaksi 10 % vedellä ensimmäisellä maalauskerralla, jotta maali imeytyy kunnolla puun sisään. Toinen käsittelykerta maalataan sitten ihan normaalisti ohentamattomalla maalilla. V33 terassimaali soveltuu kaikille puulaaduille kuten painekyllästetyille, pihkaisille, eksoottisille että jalopuille. Pinta voi olla aiemmin öljytty tai maalattu. Mikäli pinta on öljytty, tulee pinta puhdistaa asetonilla ennen käsittelyä. V33 terassimaalissa on anti-slip pinnoite, joten maalatusta pinnasta ei tule liukasta vesisateellakaan. 

Mitäs tykkäätte tästä uudesta värisävystä? Maalin värisävy on nimeltään harmaanruskea. Värisävy on luonnossa harmahtavan sinertävä ja sopii mielestäni tosi kivasti meren ääreen. Terassin ympärillä olevat kukkapenkit saivat myös terassimaalit ympärilleen, joten kokonaisuudesta tuli yhtenäinen. Nyt tämä terassi sai taas mukavasti uusia käyttövuosia ja omakin silmä lepää jälleen. Enää ei tarvitse joka kerta terassilla ollessa tuskailla, että näyttääpäs se kulahtaneelta. Kummasti uusi maali tekee tehtävänsä ja vanhankin näyttää taas lähes uudenveroiselta.

Tällaisessa kunnossa terassi oli ennen projektin aloitusta. Yläkuvassa olen saanut maalin rapsutettua jo pois, vaikka sitä jonnekin kohtaa vähän jäikin. Painepesuri olikin maalinpoistossa tosi hyvä kaveri ja toinen oli teräsharja, jolla hinkkasin viimeiset maalit pois. 


9 kommenttia:

 1. Olipa huima muutos. Ihanan raikkaalta näyttää nyt koko rantaterassi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kummasti tuo maali vaan auttaa asiaa ja vanhastakin saa taas ihanan freesin.

   Poista
 2. Terassin maalaus olisi myös edessä. Kuinka maali on pysynyt? Tarvitseeko huoltomaalata tänä vuonna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Anteeksi näin tämän kysymyksen vasta nytten. Maali pysyi ensimmäisen kesän ja vielä seuraavan hyvin, mutta sitten on alkanut vähän hilseilemään

   Poista
 3. Kertoisitko kokemuksesta,miten maali on pysynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Maali pysyi ensimmäisen kesän ja vielä seuraavan hyvin, mutta sitten on alkanut vähän hilseilemään

   Poista
 4. Hei! Mulla olisi sama kysymys kun Päivi K.
  Eli onko maali pysynyt hyvin? Ja oletteko jo huoltomaalanut terassia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maali pysyi ensimmäisen kesän ja vielä seuraavan hyvin, mutta sitten on alkanut vähän hilseilemään. Olen sitä huoltopaikannut osittain. Kaupunkikodin kyllästetyssä uudemmassa puussa se ei pysynyt ihan niin hyvin, vaan lähti hilseilemään jo seuraavana kesänä.

   Poista


 5. Maalasin viime kesänä omakotitalomme terassin V3V maalilla ja tulipa hieno ja pintakin oli kivan karkeahko.Entäs nyt marraskuussa kun säät muuttuneet vähän kylmemmiksi ja muutamana aamuna ollut pakkastakin asteen verran, terassimme muuttunut luistinradaksi,ei pidä antislip. Nyt emme tiedä mitä tekisimme, jotta olisi turvallista liikkua terassilla, koska käytämme sitä ainoana päivittäin.
  Kolme vuotta sitten maalasin kylpyhuoneemme sekä saunan lattian, ne ovat kestäneet hyvin, pikkasen olen kylpyhuoneen lattiaa laattojen välistä joutunut korjailemaan, mutta vain vähän.

  VastaaPoista