sunnuntai 6. elokuuta 2017

Kesän kuulumiset


Voihan voi! Sinne se loma sitten mennä hurahti ja maanantaina olisi töihin paluu. Olisi tuota lomaa kyllä vielä hetkisen voinut jatkaa varsinkin nyt vasta loppulomasta nuo lämpimät aurinkoiset säät saapuivat. Tosin ei olla kyllä hirveästi yli 20 asteen menty ja hellettä ei ole pahemmin näkynyt, mutta sentään aika suuri parannus alkukesän lämpötilaan.

Tässä postauksessa oikeastaan meidän kesäloman touhut. Mökkeilyä, mökin maalausta ja merestä nauttimista. Itse en ole lomani aikana paljon muuta ehtinytkään kuin maalata aamusta iltaan ja iltaisin olinkin aika valmista kauraa aikaisin nukkumaan. Tämä kesäloma oli aika työntäytteinen, mutta olen niin onnellinen, että sain kaikki yksin maalattua mökillä ja vielä kahteen kertaan. Nyt on kesämökki, vierasmökki, iso varastorakennus, grillikatos ja kaivonsuojus saaneet kaikki uuden sävyn ja maalin pintaansa. Näistä tuotoksista tulossa sitten ihan oma postauksensa.


Maalauksen lomassa sentään olen muutaman kerran sentään päässyt/huolittu isomman pikkumiehen uuden kumiveneen kyytiin, jonka ukki osti hänelle synttärilahjaksi. Isommat lapset ovatkin käyneet sillä ahkerasti veneilemässä ja nauttimassa.
Mökin maalusprojektin lisäksi kesän työlistalla oli myös tämän merenrantaterassin kunnostaminen maalaamalla. Senkin sain onneksi hiottua vanhasta maalista pois ja uuden maalin pintaan. Tästä myös tulossa ihan oma postauksensa.Vaikka ei sisätiloissa olekaan paljon ehditty oleilemaan, niin silti on kiva tuoda aina kukkia sisälle ilahduttamaan. Mökillä onkin kiva käydä kerätä oman pihan kukkia ja nämä ruusut ovatkin äitini kukkapenkistä.Nyt kun aurinko rupesi vihdoin ja viimein paistamaan lämpimämmin, niin otin testaukseen nämä Algamariksen luonnonkosmetiikan aurinkorasvat, jotka sisältävät mineraalifiltereitä. Tuotteet eivät sisällä nanopartikkeleita ja ovatkin hyvä vaihtoehto kemiallisille aurinkorasvoille. Erityisesti tykkäsin tuosta kasvoille tarkoitetusta 30 suojakertoimen omaavasta aurinkorasvasta, koska sillä saa myös vähän väriä kasvoille ruskean koostumuksensa johdosta. 50 suojakertoimen aurinkorasva on oivallinen juurikin lasten herkälle hipiälle ja stickillä on helppo lisätä aurinkovoidetta mm. olkapäille, jotka palavat helposti. Tuotteet eivät jätä ihoa valkoiseksi ja ovat miellyttäviä käyttää ja levittyvät myös helposti. Algamariksen aurinkorasvat myynnissä mm. täällä klik.


Yksi aurinkoinen päivä piti pyhittää mansikoiden poimimiseen. Kävin ekaa kertaa elämässäni poimimassa mansikoita itsepoiminnasta ja kummastelin pienessä mielessäni, että miksi ihmeessä en ole tehnyt tuota aikaisemmin? Nyt onkin sitten pakkasessa n. 20 kg mansikoita talven varalle. Talvella pyöräytelläänkin sitten usein marjasmoothieita. Ei tarvita kuin mansikoita, vähän mustikoita ja rasvatonta rahkaa ja onkin terveellinen herkku valmiina. Vielä pitäisi niitä mustikoita käydä jostain hankkimassa. Niiden poimiminen onkin sitten vähän työläämpää.Viimeinen lomaviikko meni sitten tämän rantaprojektin merkeissä. Tilasin nimittäin viisi kuormallista lisämaata ja tasoituksen, jotta saisi vihdoin ja viimein viimeisteltyä tuota rantaa, johon on lastattu ruoppausjätteet. Ensi kesänä täytyy sitten tilata vielä oikea kunnon satsi multaa siihen päälle ja kylvää nurmikko. 

Tämä isäni vanha puutarhatraktori on toiminut oikein kivana kaverina kivien kuskaamisessa, joita olen roudaillut rannan reunukseen. Eipä tarvitse käydä salilla kun näitä kiviä tuonne rannan reunukseen roudailee ja nostelee. Näiden kivien hakeminen onkin jokakesäinen projekti ja rakentuu kuin Iisakin kirkko, mutta joka kesä niitä tulee lisää, joten ehkä sitten eläkeiässä olen saanut kaikki kivet tuonne roudattua. Loma loppu huipentui sitten äitini syntymäpäivien viettoon ja leivoin hänelle mansikkakakun ja pikkuneiti pyöräytti kaurakeksejä. Tarjolla oli myös mm. näitä perinteisiä kananmunaleipiä, jotka yleensä tekevät aika hyvin kauppansa. 
Mitenkäs teidän oma on sujunut? 

4 kommenttia:

 1. Oletpa ollut ahkerana!

  Algamarisin aurinkosuojat osoittautuvat tehokkaiksi avoautolomalla ja ne imeytyivätkin hyvin tahraamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi teillä on ollut ihana avoautoloma. Siinä tosiaan pitää aurinkorasvat olla kohdillaan. Nämä ovat tosiaan siitä hyviä, että imeytyvät hyvin.

   Poista
 2. Huh minkä homman olet tehnyt. Ensi kesänä sitten vähän iisimmin! Toinen viikko alkoi nyt töissä ja yllättävän kivutonta on ollut :)
  Ihanaa viikkoa sinulle Cride <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ensi kesänä tosiaankin vähän iisimmin ja jos ehtisi oikeasti ihan lomaillakin :)

   Poista