keskiviikko 6. syyskuuta 2017

Nurmen tehdasvierailulla Virossa


Sain ihanan kutsun osallistua NHS Nordicin järjestämälle Viron matkalle, jossa käytiin tutustumassa Nurmen luonnonkosmetiikkatehtaaseen. Nurme on jo aika tunnettu merkki Virossa, mutta hieman tuntemattomampi vielä täällä Suomessa. Itse olen tutustunut Nurmeen n. vuosi sitten saippuoiden merkeissä, joista Nurme onkin erityisen tunnettu. Heidän suosituin tuote on kuoriva jalkasaippua, joka onkin ollut Virossa aikamoinen hitti.

Nurmen tehdas sijaitsee n. 45 min matkan päästä Tallinnasta, jonne matkasimme suoraan bussilla satamasta.  Nurmen tehdasta ei varsinaisesti voi sanoa tehtaaksi, koska kyseessä on vanha "maalaistalo", jonka he ovat kunnostaneet tuotantotiloikseen ja kaikki tuotteet tehdään käsityönä alusta loppuun. Talon vanha ulkokuori hämää myös ohikulkijoita, koska sisätilat on rakennettu kokonaan uudestaan vanhan ulkokuoren sisälle. Tuotantotiloja ja pihaa rakennettaessa on pyritty käyttämään mahdollisimman paljon kierrätysmateriaaleja ja vanhaa kunnioittaen.

 Nurme on pieni perheyritys, jonka tarina sai alkunsa, kun perustaja Maarit Tiits oli kyllästynyt toimeettomuuteensa kotona vauvansa kanssa 11 vuotta sitten ja päätti ruveta valmistamaan ystävilleen ja sukulaisilleen joululahjoiksi saippuoita. Näistä tuli sen verran kysyttyjä, että Maarit päätti ruveta valmistamaan niitä myös ihan myyntiin ja nykyään Nurmen valikoimaan kuuluu paljon muutakin kuin saippuoita.

Nurme tarkoittaa suomeksi niittyä ja sillä onkin erityinen sija perustajan Maarit Tiitsin sydämessä. Nurmen tuotteet valmistetaan tarkoin valikoiduista raaka-aineista käsityönä. Tuoksut tulevat luonnollisista eteerisistä öljyistä ja värit luonnosta.
Nurme on erityisen kuuluista näistä erilaisista saippuoistaan, jotka tehdään käsityönä alusta loppuun saakka. 
Saimme nähdä myös miten käsityönä tehty hunajasaippua valmistuu. Aika herkullisen näköistä tuosta seoksesta tuli eri raaka-aineiden ja sekoituksen jälkeen. Muistuttaa aikamoisesti juoksevaa kinuskikastiketta, jota voisi laittaa vaikka jätskin päälle. Tämä seos kuitenkin kaadettiin sitten saippuamuotteihin, joissa se saa levätä rauhassa ja kovettua saippuaksi.
Meille esiteltiin myös käsinvalmistetun saippuan leikkausta.

Kotimatkalla ehdimme vielä piipahtaa Telliskiven ostoskeskuksessa ja mukaan tarttui luomu vihreää jasmiini teetä sekä yli kilon rasia tyrnejä, jotka päätyivät pakkaseen. Niitä on kiva sitten ripotella talvella smoothien joukkoon tuomaan vähän lisää vitamiinejä.

Reissu oli oikein onnistunut ja nyt onkin kiva kokeilla Nurmen tuotteita ihan eri fiiliksellä, kun on nähnyt ihan kädestä pitäen miten ne valmistetaan.

6 kommenttia:

 1. Kyllä harmitti kun en onnistunut saamaan vapaata tuolle päivälle. Aivan ihana reissu teillä on ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi voi että! Nyt rupesi ihan harmittamaan sinun puolesta! Oli kyllä erittäin mukava reissu luonnonkosmetiikan ja kivojen bloggaajakolleegoiden parissa <3

   Poista
 2. En minäkään ehtinyt tuolle matkalle, kun itse olin menossa työmatkalle Tallinnaan seuraavana päivänä ja sitä piti valmistella. Eilen ostin Telliskivellä asiakkaiden välissä piipahtaessani pari Nurmen tuotetta.

  VastaaPoista
 3. Upealla paikalla tuo Nurme - niitttyjen keskellä. Nurmen tehdas, tuo ei laisinkaan näytä tehtaalta. Se näyttää enemmänkin hyvinvointilaitokselta. Olisin mielelläni tullut mukaan, mutta me olimme merellä. Mutta ei voi mitään. Noita tuotteita pitää hankkia, erityisesti tuo kuoriva saippua kiinnostaa. HIeno matka ollut teillä ja mainiossa seurassa.

  VastaaPoista
 4. Meillä oli kyllä upea bloggaajamatka Nurmen tehtaalle. Käsillä tekeminen ja luonnollisuus sekä totta kai itse tuotantomiljöö olivat vaikuttavia. Nurmen niityillä oli sellainen rauhallinen fiilis läsnä.
  Kiitos seurastasi :)

  VastaaPoista