tiistai 2. tammikuuta 2018

Innovatiivinen Esse Senstive probioottinen ihonhoitosarja


Otin nyt loppusyksystä uuden innovatiivisen tuotesarjan käyttööni, jonka saloihin pääsin tutustumaan syksyllä myös hieman syvällisemmin. Nimittäin tuotteen maahantuoja Natcos Nordic järjesti pr-tilaisuuden asian tiimoilta, jossa oli puhujana itse tuotteen kehittäjä probioottisen ihonhoidon isä, etelä-afrikkalainen Trevor Stey. Olipas muuten karismaattinen esiintyjä ja mikä silmänilo olikaan seurata esitystä näin naisnäkökulmasta.

Luonnonkosmetiikka kuuluu erittäin läheisesti jokapäiväiseen kauneudenhoitooni ja pyrkimyksenä on siirtyä mahdollisimman pitkälle luonnonkosmetiikan käyttäjäksi niin monella saralla kuin pystyn. Aika hyvin tuossa olenkin jo onnistunut. Oikeastaa vain ripsiväri, vedenkestävä kajaali ja meikkivoide ovat tavallista kosmetiikkaa. Nyt kun ikää on 40+, niin ihonhoiton täytyy kiinnittää entistä enemmän huomiota ja myös pyrkimyksenä on vähentää turhien kemikaalien imeytymistä omaan elimistööni. Kokonaisvaltainen hyvinvointi näkyy myös iholla.

Monelle meistä probiootit ovat tuttuja ulkomaanmatkoilta ja antibiottikuurin yhteydessä, jolloin niitä käytetään erityisesti tasapainottamaan vatsan toimintaa. Nyt niitä löytyy myös ihonhoitotuotteista. Esse Skincare sarja rakentuu nimenomaan probioottien varaan ja se pohjautuu anti-age-vaikutteisiin kasviantioksidantteihin. Syvällisempää tietoa probiottisesta ihonhoidosta löytyy täältä klik

Minulla on ollut testissä Essen Sensitive -sarjan tuotteita, jotka on suunniteltu nimenomaan herkälle iholle ja siitä on minimoitu tuoksut. ​Linjaa​ ​voi​ ​käyttää​ myös​​ ​rauhoittamaan​ ​ihoa keväisin​ ​ja​ ​syksyisin,​ ​tai​ ​kun​ ​siirrytään​ ​tavanomaisesta​ ​kosmetiikasta luonnonkosmetiikan​ ​käyttäjäksi.​ Tavoitteena on parissa, kolmessa kuukaudessa saada ylireagoiva ja yliherkkä iho rauhoittumaan niin, että voidaan siirtyä käyttämään tuotteita muista Essen tuotelinjoista. 

Probioottisella​ ​ihonhoidolla​ ​pyritään​ ​vaikuttamaan ihon​ ​mikrobiomiin​ ​luomalla​ ​ihossa​ ​eläville​ ​hyville​ ​mikrobeille​ ​suotuisat kasvuolosuhteet.​ ​Tämä on luultua tärkeämpää kauniin, terveen ja hyvinvoivan ihon saavuttamiseksi. Jotta iho toimisi parhaalla mahdollisella tavalla, tarvitsee se monipuolisen ja terveen mikrobipopulaation, joka suojaa sitä taudinaiheuttajilta, tukee aineenvaihduntaa ja ylläpitää oikeaa pH-tasapainoa.

Esse-tuotteet​ ​pohjautuvat​ ​ihoa​ ​suojaaviin​ ​ja​ ​sen​ ​toimintoja​ ​tasapainottaviin
kasviöljyihin​ ​ja​ ​–uutteisiin,​ ​joilla​ ​imitoidaan​ ​ihon​ ​luontaista​ ​rasvahappovaippaa
ja​ ​sidotaan​ ​kosteutta​ ​ihoon.​ ​Tuotteet sisältävät myös prebiootteja, joilla ravitaan
ihon tasapainoa ylläpitäviä mikrobeja sekä probioottisia uutteita, jotka mm. auttavat hidastamaan ihon ikääntymisprosesseja. Tietyissä Esse-tuotteissa on myös eläviä probiootteja. Esim. Essen Sensitive seerumi sisältää yli miljardi elävää probioottista Lactobacillius mikrobia millilitraa kohti. Nämä mikrobit aktivoituvat ihon pinnan kosteudesta.

Esse Sensitive sarjaan kuuluu cleanser, seerumi, kaksi erilaista kosteusvoidetta sekä syksyn 2017 uutuutena kasvovesi. Jokapäiväisiin rutiineihin onkin kuulunut ensin ihon puhdistus sarjan puhdistusmaidolla, jonka jälkeen olen viimeistellyt puhdistuksen kasvovedellä. Kasvovettä voi suihkutella myös pitkin päivän kosteuttamaan ihoa. Yöksi olen levittänyt kermamaisen seerumin puhdistetulle iholle ja aamulla Nouris Moisturiserin meikkivoiteen alle.

Olen ollut erittäin tyytyväinen tähän Essen Sensitiven luomusertifioituun sarjaan ja värivirheetkin ovat kasvoilta tasoittuneet ja iho tuntuu paljon freesimmältä. Voin kyllä suositella tätä lämpimästi.


Natural Goods Companyltä löytyy myös oma hoitola Helsingistä, Museokatu 15:sta, joka tarjoaa myös Essen kasvohoitoja. Hoitolassa on myynnissä myös Natural Goods Companyn luonnonkosmetiikan tuotesarjoja, kuten mm. Madaraa, Whamisaa sekä tietysti Esseä. Itse kävin kokeilemassa 60 minuutin pituisen Essen probioottisen kasvohoidon ihon yksilölllisten tarpeiden mukaan räätälöitynä. Hoito sisältää pintapuhdistuksen, kuorinnan, ihon tarpeen mukaisen tehohoitotuotteen ja hieronnan sekä naamion.

Kyseinen kasvohoito aloitettiin BHA kuorinnalla, jonka miedot hapot kuorivat kevyesti ihoa, avaa karvatuppien tukkeumia ja kirkastaa ihoa. Hoitoon kuului myös ampulli matalamolekyylimassaista hyaluronihappoa, joka syväkosteuttaa ihoa ja silottaa hienot juonteet sekä sensitive galvaaninen geeli, joka parantaa puolustusjärjestelmää ja ihon itsesäätelyominaisuuksia sekä vähentää ihon punoitusta. Kasvohoitoon kuului myös naamio sekä oma silmänympärysnaamio, jotka ovat osa Esse PLUS ammattituotelinjaa. Hoidon jälkeen iho oli kyllä todella ihanan silkkisen pehmeä ja normaali punoitus oli tipotiessään, josta herkkäihoisena niin usein kärsin. Iho oli myös hyvin kosteutunut. Henkinen puoli tuli myös hyvin ravittua tämän ihanan rentoutushetken lomassa ja sai pienen hengästystauon arkirutiineista.

Esse sarjan jälleenmyyjät löydät täältä klik. Esseä on myynnissä myös Natural Goods Companyn omassa verkkokaupassa täällä klik.
 
*yhteistyö*

2 kommenttia:

  1. Onpas mielenkiintoisen kuuloinen sarja!
    Mä olen yrittänyt siirtyä ja siirtyä luonnonkosmetiikkaan, mutta osa tuotteista ei ole tarpeeksi hoitavia (niinhän mä luulen) tai muuten sopivia. Tämä voisikin olla jossain välissä kokeilussa :)

    VastaaPoista
  2. Mulle Esse oli vuoden 2016 ykköslöytö, aivan huippusarja kaiken kaikkiaan. Vaikutuksen todellakin näki iholla, kun jaksoi käyttää pelkästään Essen tuotteita. Mun testijakso venyi loppujen lopuksi kolmen kuukauden pituiseksi, vaikka alkuun oli tarkoitus käyttää tuotteita vain reilu kuukausi blogitestausta varten. Mutta jäin niin koukkuun! :) Ehdottomasti palaan sarjan pariin taas jossain vaiheessa.

    VastaaPoista