perjantai 11. toukokuuta 2018

Mustang Greyhound grilli ja itsetehdyt hampurilaiset

 

Meidän kesän aloitukseen kuuluvat ehdottomasti itsetehdyt hampurilaiset ja tämäkin kesä tuli avattua näiden merkeissä tuliterän Mustang grillin kera. Hampurilaisen pihvit tehdään tietysti itse grillissä paistaen. Näistä tykkäävät niin lapset kuin aikuisetkin. Ovat kyllä niin paljon parempia kuin Hesen tai Mäkkärin hampparit ja voi itse säädellä täytteitään mielin määrin ja vain mielikuvitus on rajana. Pihvit ovat myös todella yksinkertaisia ja helppotekoisia, mutta kuitenkin maistuva. 

Meillä oli aiemminkin Mustangin grilli käytössä ja todettu erittäin hyväksi, joten eipä tarvinnut kauaa miettiä grillin hankinnan osalta, että minkä merkkisen sitä hankkisi. Ensimmäiseksi tuli tietysti mieleen Tammer-Tukun valikoimasta löytyvä Mustang ja aikamoinen valikoima eri versioita löytyykin niin kaasu-, hiili- kuin sähkögrilleistä. Varmasti löytyy jokaiselle grillaajalle sopiva versio. Tämä minun grillini on kaasugrilli ja malliltaan Greyhound, jossa on neljä poltinta ja yksi sivupoltin (yhteisteho 17,5 kW), jossa saa kätevästi keitettyä vaikka uudet potut. Oi vitsit, että muuten odotankin jo noita suomalaisia uusia perunoita.

Grilliä valitessani minulle oli tärkeää, että hinta-laatusuhde on kohdillaan, grilli toimii kaasulla ja siinä on vakiovarusteena valurautaparilla, joka on tarpeeksi iso. Tämän Greyhoundin grillausala on 73,9 x 44,2 cm ja puolet siitä on parillaa. Lisäksi olen todennut neljä teräspoltinta hyväksi vaihtoehdoksi ja että grilli on helppo sytyttää. Tähän tietysti auttaa se, että tajuaa laittaa tähän elektroniseen sytyttimeen ensin pariston. Nimimerkillä blondilla leikkasi tämä vasta 5 minuutin ihmettelyn jälkeen, kun ei mitään tapahtunut, vaikka kuinka painelee sytyttimestä. No aina ei voi sytyttää heti! Tässä Mustand Greyhound grillissä on myös hyvää se, että siinä on kaksinkertainen grillikupu, joka eristää lämpöä paremmin ja se on varustettu lämpömittarilla ja RST-kahvalla sekä kaksi pyörää, jotta sen liikuttelu on helppoa. Itse olen ollut tähän valintaani ainakin hyvin tyytyväinen eikä ole ollut moitteen sanaa.

Mustang -sarjasta löytyy kaikki tarvittavat välineet myös itse grillailuun. On grillausvälineitä, puhdistusharjoja ja -aineita, grillausalustoja, pariloita, suojapeitteitä, mausteita jne. Koko kattavan valikoiman näet täältä. Itse valmistin nyt näiden hampurilaisten kavereiksi bataattiranskalaisia kasviksille tarkoitetussa Mustangin grillipannussa. Osan sain niistä vähän poltettua, kun en muistanut käännellä niitä tarpeeksi usein ja oli vähän liian kuumalla, mutta kyllä ne tuossa grillissä sai valmistettua myös hyvinkin. Ensi kerralla ehkä nekin itse tehtyinä. Tällä kertaa olivat kaupan pakastealtaasta suoraan poimittuja.

Tällä vielä ohje meidän itsetehtyihin hampurilaispihveihin

Itsetehdyt hampurilaispihvit

n. 400-500 g hyvää jauhelihaa
1 muna
sinappia (saa laittaa runsaasti ainakin jos mietoa sinappia)
suolaa
mustapippuria
chiliä

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja taputtele aika paksuhkoja pihvejä, jotta pihvit pysyvät kasassa grillatessa. Kannattaa painaa pihvien keskellä vähän kuoppaa, koska pullistuvat kuitenkin keskeltä vähän. Näin pihveistä saa hieman tasaisemman. Grillaa mieleiseksi. Jotkut pitävät enemmän mediumista, mutta itse tykkään enemmänkin kypsän puoleisestä väriä saaneesta versiosta. Grillaa myös lopuksi hampurilaissämpylöihin vähän väriä ja asettele väliin cheddar juustoa, majoneesia, salaattia, tomaattia, punasipulia ja ripaus ketsuppia ja sinappia ja eikun nauttimaan! Ehkä ensi kerralla intoudun leipomaan vielä itse hampurilaissämpylätkin, mutta ehkä se menisi jo vähän liiaksi hifistelyksi ja näiden hampurilaisten teko ei olisikaan enää niin nopeaa ja helppoa. 

Ihanaista grillikesää kaikille!*yhteistyö*
 

6 kommenttia:

 1. Mahtavan iso grilli! Hamppareista meilläkin tykätään ja bataattiperunoista. :) Aurinkoisia päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo bataattiperunat ovat meille uusi tuttavuus ja ehdottomasti kyllä syödään niitä toistekin. Päihittävät kyllä ranskalaiset mennen tullen. Itse tehden hamppareista saa myös erinomaisia.

   Poista
 2. No nyt mahtuu kokkailemaan. Nyt onkin ollut tosi hyvät grillailusäät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tosiaan mahtuu grillailemaan vaikka vähän isommallekin porukalle. Kiva pitää kesällä grillijuhlia omassa pihassa.

   Poista
 3. WAU....nyt on grillillä kokoa :) ja kunnon grillauskelit myös.
  Omnomnom!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkukesä on ollut kyllä todella erinomainen grillailuja ajatellen. Grilli onkin ollut ahkerassa käytössä :)

   Poista