maanantai 20. toukokuuta 2019

Grillikesä 2019 á la Lidl


Jokunen viikko sitten olin mielenkiintoisessa PR-tilaisuudessa, jossa tutustuttiin Lidl:n kesän 2019 grillituotteisiin ja samalla kuultiin mielenkiintoista faktaa suomalaisten grillailutottumuksista.

Mehän suomalaiset ollaan oikeaan grillailukansaa ja grillihän kaivetaan esille suurinpiirtein heti kun lumista on päästy. Tutkimusten mukaan 70 % suomalaisista grillaa ja jopa 95 % lomalla. Onhan se yksi loman kohokohdista, kun saa grillailla lähes joka päivä ja nauttia tuotoksista omalla terassilla. Ei ole varmaan vaikea arvata, että mikä meidän grillailussuosikki on. Noh makkarahan se tietysti on ja seuraavaksi tulee kasvikset, joka oli itselleni vähän yllätys. Olisin odattanut enemmänkin possua tai kanaa, vaikka aika tasaväkisiä ovatkin kasvisten kanssa.

Grillailussa maku on tärkein ominaisuus ja seuraavaksi tulee helppous ja myös edullisuus. Itsekin kyllä tunnustan kannattavan noita periaatteita. Eihän sitä lomalla ja varsinkaan mökillä halua ruveta loihtimaan mitä gourmee dinnereitä, vaan sellaista minkä saa helposti ja suht nopeasti valmistettua ja jotain mikä on myös lasten mieleen.

Meillä suositaan paljon Lidl:n tuotteita ja varsinkin heidän suomalaisia elintarvikkeita. PR-tilaisuudessa oli itse Hans Välimäki paikalla kertomassa miten hän ideoi uusia grillimaisteri herkkuja Lidl:n valikoimaan. Välimäkihän on tehnyt jo lähes 10 vuotta yhteistyötä Lidl:n kanssa mm. reseptien kehittäjänä ja tuotekehityksessä. Tänäkin kesänä suomalaiset grillaavat monia Grillimaisteri-valikoimasta löytyviä Välimäen ideoimia herkkuja. 

Tässä postauksessa vähän kuvia meidän maistelemista herkuista ja mocktaileista. Nyt en lähde niitä erikseen luettelemaan mitä ne olivat = ei mitään hajua mitä ne enää olivat, mutta kuvat puhukoot puolestaan. Olivat kyllä niin hyviä, että ei voi kuin todeta, että nam. Veivät kyllä kielen mennessään. Vitsit, että odotan, että pääsee taas lomalla grillailemaan oikein kunnolla ja niitä uusia suomalaisia perunoita.

2 kommenttia: