torstai 16. toukokuuta 2019

Merrellin vapaa-ajan vedenpitävät kengät

*yhteistyössä Merrellin kanssa*


Kevät on jo pitkällä ja aika huomioida myös omien jalkojen viihtyvyys tulevan kesän myötä. Jotenkin sitä on aina vai kiinnittänyt huomiota lasten kenkiin ja niiden kosteuden kestävyyteen ja omalta osaltani tuo on aina jäänyt vähän sivuseikaksi, kunnes viime kesänä golfatessa tuumiskelin sadekelillä pelatessani, että olisi kyllä aika hankkia äipällekin omat Gore-Texit. No se siinä arjen pyörityksessä taas jäi vähän unohduksiin ja golfkin jäi talvitauolle, joten ajatus jäi muhimaan päähäni. Nyt uuden kauden olleessa aluillaan, piti omatkin kengät laittaa kuntoon ja Merrellin kanssa yhteistyön puitteissa tällekin äipälle löytyivät kivat omat vedenpitävät kengät, joissa varpaatkin pysyvät kuivina, mutta materiaali on kuitenkin hengittävä. Näin Suomen olosuhteissa tuollaiset kengät tulevat enemmän kuin tarpeeseen.

Nämä Merrell Siren 3 GTX kengät sopivat monipuoliseen vapaa-ajan käyttöön niin maastoon kuin ihan kävelylenkille, jossa ei tarvita nilkkaan lisätukea. Itse aion myös ottaa nämä ihan golfkentälle. Jos viime kesänä pystyin pelaamaan ihan lenkkareissa kaikki kierrokseni, niin mikä ettei näilläkin. Näissä on kuitenkin tukeva kohokuvioitu pohja, joka pitää kyllä lyöjän paikoillaan ja eihän nykyajan golfkenkiä edes oikeastaan erota muista kengistä äkkivilkaisulta. Golfissa, jos jossain, tulee olla kyllä kengät kohdillaan. Kierroksen aikana tulee useinkin käveltyä n. 10 km ja usein kentät ovat myös sen verran kosteita, että tavallisesta kengästä menee äkkiä vesi läpi ja inhottava sitten märillä sukilla pelailla kierros loppuun. Monesti on kesken kierroksen iskenyt myös sadekuuro päälle ja nyt ei ole niin huolen häivää, kunhan kaivaa vaan bägistä sopivat sadevaatteet päälle ja pienet lätäköt eivät enää haittaa.

Merrellin Siren-sarja on ollut muuten jo pitkään suosittu kenkämalli ja ei syystä. Nämä ovat kevyet ja päkiästä sopivan taipuvat ja kantapään kohdalla on mukava iskunvaimennus. Gore-Tex-kalvon ansiosta kenkä on myös vedenpitävä, mutta kuitenkin hengittävä. Pohjallinen on myös irrallinen eli sen voi helposti napata kengästä pois. 

Merrellin jalkineita on myynnissä hyvin varustelluissa urheilu- ja retkeilyliikkeissä sekä tavaratalojen urheiluosastolla. 
2 kommenttia: