sunnuntai 12. toukokuuta 2019

Mökin uudet kesäkalusteet Jyskistä

* yhteistyössä Jyskin kanssa*Kesäinen tervehdys meidän mökiltä! Tosin ehkä tuota oikeaa kesää saadaan vielä vähän odotella, mutta eiköhän se lämpöaalto kohta saavu takaisin Suomeen ja ainakin toivossa on hyvä elää.

Kesä, joka meilläkin on kohta toivottavasti lämmön kera, on parasta ulkona nautittuna ja mielellään lämpimässä auringon paisteessa meren äärellä. Oman pihan terassi on ihana rakentaa omaksi lempipaikakseen laadukkaiden kesäkalusteiden kera. Niistä voi tehdä olohuonemaisia oleskelutiloja tai niin kuin nyt meillä on mökillä meren äärellä oma ruokailutila, jossa voi nauttia aamupalan tai lounaan tai miksipä ei ihan vaan istuskella ja nauttia merestä.

Olen monta vuotta himoinnut uusia kesäkalusteita mökille, mutta aina on tullut jotain muuta kiireellisempää hankintalistalle, joten se on aina vähän jäänyt. Nyt olikin aivan ihana kun sain Jyskin kanssa tehtävän yhteistyön puitteissa valita meidän mökille uudet kesäkalusteet ja ei tarvinnut todellakaan miettiä, että tartunko tilaisuuteen, koska Jyskin valikoimasta löytyivät aivan täydelliset kesäkalusteet meidän mökin tyyliin. Itseasiassa mökillä olleet vanhat ruskeat kovapuiset kalusteet ovat olleet myös Jyskin valikoimasta ja ovat samaa Jutlandia –sarjaa mitä nyt nämä uudet Hvide Sandetkin. Vanhoilla kalusteilla oli jo ikää n. 18 vuotta ja ne olivat palvelleet ensin kaupunkikodissa ja kuten tapana on, tavaroiden elämää jatketaan vielä mökillä eli sinnehän viedään yleensä kaikki ne mitä ei enää kaupunkikodissa haluta pitää. Niin kävi noillekin kalusteille silloin joskus.

Mutta miksi valkoiset kalusteet? Noh, vähän pidemmän kautta selitettynä. Maalasin nimittäin parisen kesää sitten meidän mökin kaikki rakennukset vaaleansinertäväksi ja taloa ympäröivä terassi on myös laajennuttu muutama vuosi sitten ja sitä ympäröi vähän koristeellisemmat valkoiset kaiteet. Vanhat ruskeat kalusteet eivät sopineet kyllä enää yhtään kyseisten vaaleiden värien kanssa. Viime kesänä otti terassilla oleva ruskea puinen keinu jo niin hirveästi silmääni, että sutaisin sen ensitöikseen valkoiseksi ja nyt olikin kiva uudistaa myös kesäkalusteet tuohon tyyliin sopivaksi. Mökillä kun ollaan ja kun kyseessä on vielä vanha mökki, niin en halunnut mitään moderneja kalusteita ,vaan tyyliin sopivat valkoiset puiset kesäkalusteet, jossa on kuitenkin myös jotain katseenvangitsijaa. Tämä Jyskin penkkisetti Hvide Sande onkin täydellinen valinta meidän mökille. Ovat kunnon jykevää puuta eikä tuulikaan heiluttele ja kaada niitä meren äärellä. Kalusteiden materiaali on FSC-sertifioitua kovapuuta. Tämä tarkoittaa sitä, että puu on peräisin vastuullisesti hoidetuista metsistä, millä taataan asianmukaiset olosuhteet luonnolle, eläimille ja ihmisille.

Tähän penkkisetti Hvide Sande kalusteryhmään kuuluu 90 x 150 cm pöytä sekä kaksi tuolia ja penkki, johon mahtuu kivasti kolme istumaan. Toki sarjan tuotteita pystyy ostamaan myös yksittäin, jos on tarvetta vaikka vain parille irtotuolille. Meillä on itseasiassa nyt terassilla pari kyseisen sarjan extra tuolia, joista saakin sitten kivasti lisää istumapaikkoja, kun lisää ne vielä pöydän päihin. Penkkiin ja tuoleihin on ostettavissa myös omat pehmusteet ja ne on tehty juurikin noihin tuotteisiin sopiviksi. Pehmusteissa on ns. pienet kolot, jotka ankkuroivat ne hyvin tuoleihin paikoilleen eikä tuuli nappaa niitä mukaansa ja pysyvät todellakin hyvin paikoillaan istuessa niissä. 

Oih, niin näen itseni jo tuolla istumassa nauttien meren liplatuksesta, lokkien kirkunasta samalla siemaillen vihreää teetä ja seuraillen ohi lipuvia veneitä ja joutsenpesueita, joista pitää aina laskea, että kuinkas monta poikasta tänään onkaan.

Tähän lopuksi voisi vielä todeta, että onneksi kuvista ei näe, että kuvaushetkellä viime viikonloppuna mökillä oli vain +4 astetta. Piti ihan vetäistä pipo syvälle päähän ja kaivaa hanskat käteen. Oli myös aikamoinen tuuri auringon suhteen, koska samaan aikaa pääkaupunkiseudulla tuprutteli kunnolla lunta. Siinä olisikin ollut jo vähän tekemistä, että niistä kuvista olisi saanut kesäisiä.

6 kommenttia:

 1. Näyttääpä todella kauniilta ja kesäinen lämmin tunnelma on upeasti kuvissa <3 Ei uskoisi, että kuvaushetkellä on ollut niin kylmä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu onneksi kuvista ei välity nuo hyytävät kuvausolosuhteet, vaan mukava auringonpaiste :)

   Poista
 2. Todella kauniit kalusteet ja sopivat ihanasti teidän mökkimaisemiin!

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus ja todella kauniit kuvat! :)

  VastaaPoista