maanantai 17. helmikuuta 2020

Iskun univiikot - oikean sängyn metsästys nukkumisasiantuntijan avulla

*kaupallinen yhteistyö*


Uni on tärkeä osa palautumista ja hyvässä sängyssä nukutun yön jälkeen onkin kiva herätä pirteänä päivän touhuihin.  Itselläni on harkinnassa uuden sängyn hankinta, jonka puitteissa kävin tutustumassa Iskun sänkyvalikoimaan ja sovin tapaamisen heidän uniasiantuntijan kanssa. Hänen avustuksellaan käytiin läpi eri sänkyjen ominaisuuksia ja juteltiin nimenomaan siitä, että minkälainen sänky olisi juurikin minulle sopiva. 

Tapaamani nukkumisergonomian asianatuntija kertoi, että monet suomalaiset luulevat, että kova sänky olisi hyvä ja usein päätyvätkin liian kovan sängyn hankintaan. Kova sänky ei kuitenkaan välttämättä ole se paras vaihtoehto, vaan vartalon pitää myös upota hiemaan sänkyyn siten, että selkäranka on oikeassa asennossa. Nukkumisergonomian asiantuntija osaa nimenomaan tarkastella selkärangan oikeaa asentoa.

Hyvään ja laadukkaaseen sänkyyn kannattaa ehdottomasti panostaa, mutta ei kannata kuitenkaan ostaa sikaa säkissä. Itse kun tein tämän virheen, josta olen nyt saanut kärsiä karvaasti ja saanut sen johdosta ihan särkytiloja olkapäähän. Meidän vanhan sängyn lähtiessä eron mukana miehen matkaan, niin marssin nimeltä mainitsemattomaan isoon huonekaluliikkeeseen ja sanoin, että otan teidän parhaimman ja kalleimman sängyn. Toki ns. koemakasin sen liikkeessä ja siinä se tuntui ihan hyvältä, mutta vasta käytössä huomasin, että sen kyseisen sängyn ergonomia ei kyllä yhtään sovi minulle ja on käytössä liian kova. Silloin sänkyä hankkiessani käytössäni ei ollut asiaa perehtynyttä uniasiantuntijaa, vaan ihan tavallinen huonekaluliikkeen myyjä, joka teki työtään ns. liukuhihnalta ja kertoili vaan eri sängyn ominaisuuksia, mutta koskaan hän ei kiinnittänyt huomiota siihen, että mitenkä minun kehoni tuohon patjaan muotoituu ja  enhän minä maallikkona tietysti osannut testata kuin sen, että tuntuuko hyvältä vai ei ja tulikin sitten ostettua ihan vääränlainen sänky.

Iskulla on myynnissä ns. jokaiselle kukkarolle sopivia sänkyjä. Jotkut haluavat edullisemman sängyn, kun taas toiset premium tason sänkyjä. Tähän Iskulla löytyy myös oman edullisemman Välke sänkymalliston lisäksi monen eri hintaluokan vaihtoehtoja. Moni meistä tietysti tietää Tempurin ja sen ylelliset patjat ja tyynyt, joissa kehon oma paino ja lämpö muotoilee tyynyn ja patjan sopiviksi. Itselleni uusi merkki oli ruotsalainen Carpe Diem, jolla oli todella ihanan ylellisiä sänkyjä ja sängynpäätyjä. Ihastuin totaalisesti näiden sänkyjen ominaisuuteen. Iskun valikoimaan kuuluu myös kotimaisen Unigoldin sängyt, jotka valmistetaan Närpiössä.


Testailtuani eri sänkyvalikoimia nukkumisergonomia asiantuntijan avustamana, totesimme yhdessä, että oikea valintani olisi tarpeeksi pehmeä sänky ja siihen sopisi erinomaisesti Carpe Diemin jenkkisängyt, erityisesti Härmanö sekä vielä ylellisempi Sändö, joka yllä kuvassa. Niissä on erilliset jousistot ja tyylinmukaiset kaksinkertaiset patjat, jonka ansiosta patjalla voi nukkua vaikka ihan keskellä eikä selän alla tunnu ikävää sängyn väliä. Näissä Carpe Diem sängyissä on patentoitu Carpe Diem Beds Contour System, joka keventää kehoon kohdistuvaa painetta ja luomalla erionomaiset nukkumisolosuhteet.

Carpe Diem petauspatjojen valikoimaa yllä ja sänkyihin saa valikoitua peruskankaiden lisäksi ihania Designers Guildin kankaita pientä lisämaksua vastaan ja väriin sopivia mattoja.Iskun mallistosta löytyy myös kotimaisen Unigold-sänkymalliston patjoja ja sijauspatjoja. Itselleni tämä kotimaisuus tuli ainakin positiivisena yllätyksenä. Näillä Unigoldin sänkymalliston tuotteilla on Allergia-, Iho- ja Astmaliitto on myöntänyt Allergiatunnuksen, joka takaa tuotteen turvallisuuden. Itse mietin myös Unigoldin Unelma runkopatjaa yhtenä vaihtoehtona, joka tuntui myös suht pehmeältä. Sänkyjä saa neljällä eri kangasvaihtoehdolla. Unigoldilta löytyy myös kauniita sängynpäätyjä, jotka saa myös samalla kankaalla mitä itse sängyssä on. 

Parhaat unet saat, jos nukut yösi juuri omalle vartalollesi parhaiten sopivassa vuoteessa. Suosittelinkin siihen käymään Iskussa uniasiantuntijan pakeilla. Jokaisessa Isku-myymälässä on koulutettu nukkumisergonomian asiantuntija, joka auttaa löytämään sinulle sopivan sängyn. Hän osaa kertoa eri patjojen ergonomiasta ja muotoituuko patja oikealla tavalla juuri sinun kehollesi. Näin vältyt ikäviltä virheostoksilta, jonka itse on nyt saanut kokea. Aina se kallein sänky ei välttämättä ole paras juuri sinulle.

 Konsultaatio on maksuton kampanjan ajan 4.2-1.3.2020. Lisäksi kivana etuna 100 esimmäiselle nukkumisergonomian konsultaatiossa käyneelle peitto- ja tyynysetti ilmaiseksi. Iskun univiikkojen aikana on myös erinomaisia tarjouksia heidän sänkyvalikoimastaan. Lisäksi seuraajilleni -30 % alennus Iskun tyynyvalikoimasta mainisemalla kassalla Kristallinhohtoa -nimen. Kannattaa kurkata myös Iskun sivuille heidän valikoimaansa, jonne pääsee tästä klik.

1 kommentti: