keskiviikko 13. toukokuuta 2020

Nainen autokaupassa

*kaupallinen yhteistyö*Nainen autokaupassa, hmm kuulostaa miesten korvaan ehkä jopa koomiselta.  Eikös autojen ostaminen ole miesten hommaa? Mitä nuo naiset nyt autoista ymmärtävät? Monia naisia varmaan auton hankinta vähän pelottaakin ja usein turvaksi otetaan miespuolinen henkilö. Auton hankinta ja vanhan myynti on kuitenkin aina vähän haastava prosessi vai tarvitseeko sen kuitenkaan olla? Voiko nainen mennä autokauppaan yksin ilman miestä? No totta maar sano minä. Itse olen nimittäin ostanut kolme viimeistä autoani ihan yksin ilman yhtään miestä turvana ostosreissulla. Kyllähän myös nainen ymmärtää itsekin, että mitä haluaa ja asiantuntevan automyyjän kanssa on helppo käydä läpi omia tarpeitaan. Onko tarvetta kenties perheautolle, ovatko ympäristöasiat tärkeitä, turvallisuus ja sitten tietysti aina ne polttavat kysymykset, että mikä on auton  kulutus, moottorin tilavuus ja mitenkä auto kiihtyy vai kiihtyykö omistaja autoa nopeammin. Autokaupasta löytyy kuitenkin osaava henkilökunta ja aina ei edes tarvitse lähteä itse autokauppaan asti, vaan voit katsoa esim. Autolle.com nettisivuilta myytävissä olevia autoja erilaisten hakutoimintojen avulla ja sopivan löytyessä he toimittavat auton kotiovelle saakka koeajolle.

Itse pääsin tutustumaan yhteistyön merkeissä syvällisemmin Autolle.com tarjontaan. Yritys on vuonna 2014 perustettu ns. reilun kaupan vaihtoautokauppa, jossa voi myydä omansa sekä ostaa myös tilalle sopivan auton. Autolle.com -yritys palkittiin vuoden 2016 oululaiseksi Start Upiksi ja itse perustaja sai myös vuonna 2017 Nuori Yrittäjä -palkinnon. 

Ihastuin erityisesti Autolle.com:in Auto Rahaksi -palveluun, jossa kuka tahansa voi jättää oman autonsa veloituksetta myyntiin ja saada reilun markkinahinnan. Ostaja puolestaan saa ammattilaisen tarkastaman auton ilmaisella kotiinkuljetuksella. Autolle.comin palvelu perustuu luotettavuuteen, edullisiin hintoihin sekä asiakasystävällisyyteen, johon yritys erityisesti panostaa. Autolle.com autot ovat aina katsastettuja ja kuntotarkastettua ja yritys kertoo rehellisesti auton senhetkisen kunnon. Yrityksen verkosto kattaa koko Suomen ja se tuo myös autoja Euroopasta.  
 
Aika monelle iskeekin juuri näin keväisin autokuume ja itsekin olen harkitsemassa auton vaihtoa uudempaan ja jätin tarjouspyynnön kätevästi netin välityksellä Autolle.com sivustolle. Ystävällinen myyjä otti yhteyttä nopeastikin ja käytiin autoni ominaisuuksia läpi ja miten heidän palvelunsa toimii. Mikäli tästä haluaa edetä myyntiprosessiin asti, niin he tekevät autolle maksuttoman kuntotarkastuksen ja kuvaavat myös auton ja laittavat myynti-ilmoituksen. Sen jälkeen kun autolle löytyy sopiva ostaja, Autolle.com toimittaa auton koeajolle heidän vastuullaan ja kustannuksellaan. Auto siis jää halutessasi käyttöössi siihen asti kun se on myyty. Sitten kun sopiva ostaja löytyy, sovittu kauppasumma maksetaan tilillesi. Kuulostaa kyllä erittäin hyvältä palvelulta. Pitäisikin tässä nyt ruveta käymään läpi, että löytyisikö Autolle.comin sivustoilta puolestaan itselleni sopiva vaihtoauto oman auton tilalle, nyt kun tietää mitä omasta autosta voisi saada. Tiedä vaikka tässä olisi kohta uuden auton omistaja.

Niin ja mikäli haluaa mennä ihan fyysisesti potkimaan niitä autorenkaita autokauppaan, niin Autolle.com:lta löytyy myös ihan liikeet sekä Vantaalta että Kempeleeltä. 8 kommenttia:

 1. Väkisin tuli mieleen tositarina vuosikymmenien takaa, tapahtui Torniossa. =D Naispuolinen kieltenopettaja meni autokauppaan ja siellä suoraan tiskille: "Saisinko yhden tummansinisen Peugeot-merkkisen auton". Mitäs suotta kursailemaan jos tietää mitä haluaa =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, tuohan on hyvä periaate. Tietää tasan tarkkaan mitä haluaa :) Toivottavasti kyseinen auto löytyi.

   Poista
 2. Keväällä on monella autokuumeilua. Johtuneeko siitä, että asfaltti on kuuma ja maantie kutsuu. Ostin töissä kesänä auton ja hyvin sujui autokaupat savolaisen automyyjän kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mites se kevät onkin erityisesti sitä autokuume aikaa? Lieneekä lisääntyvällä valolla asiaa ja onhan se niin, että kesällä me suomalaiset ollaan paljon aktiivisempia.

   Poista
 3. Kevät on kyllä autonvaihto aikaa....meilläkin kummasti tuo husbandos aina keväällä alkaa katselemaan ahkerasti auton myynti ilmoituksia ja usein kuuluukin että lähdetäänpä auto ajelulla ja ylläri löydetään ajelemasta itsemme jonkun autokaupan pihasta ;) Iloa tiistaihin sinulle :)

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoinen kirjoitus ja kiitos hyvistä vinkeistä! Itsellä tulossa myös autonvaihto lähiaikoina ja olenkin nyt yrittänyt tutustua erilaisiin vaihtoautoihin, näistä kuitenkaan sen enempää ikävä kyllä ymmärtämättä. Pitääkin tutkia vielä tuo Auto Rahaksi -palvelu, minä katselin vaihtoautoja mm. täältä: https://www.lapinlaatuautot.fi/vaihtoautot

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. Kevät ja autokuume, niin minkäs sille tekee. Nykyään on kyllä niin helppoa kun voi netistä tutustua autoihin. Onnea auton metsästykseen :)

   Poista