tiistai 7. heinäkuuta 2020

Mökkihöperönä


Terveisiä täältä mökkihöperöltä! Toinen viikko kesälomaa menossa ja sopivasti loman alkaessa, lämpö ja aurinko sitten päättivät jättää jättää Suomen. Kunnon myrskyäkin on ollut muutamat päivät ja lämpömittari ei ole pahemmin mennyt yli 15 asteen. Lähes joka päivä on myös satanut. Oikea normaali Suomen kesä siis jälleen kerran. Eiköhän tuo kesä sitten viimeistään palaa sitten kun koulut alkavat. Nykyään kun tuo elokuu tuntuu olevan melkeinpä paras lomakuukausi ilmojen suhteen.

Mutta ilmoista viis, lomalla on kuitenkin kiva olla ja ollaan oltu ihan mökkihöperöinä mökillä. Verkkarit jalassa ja tukkakin voi olla harjaamatta monta päivää. Mitäs sitä lomalla stressaamaan ja kyllähän sitä aina puuhaa keksii, vaikka lomailuilmat eivät olisi kohdillaan. Ollaan käyty nyt useaan otteeseen poimimassa mansikoita pakkaseen, keitelty mansikkahilloa, leivottu mansikkaista kulhokakkua ja ihan vain syöty niitä oikein urakalla. Lisäksi meillä on käynnissä uuden veskin rakennusprojekti, johon on tulossa polttava wc. Sateiset päivät ovat vähän kyllä viivästyttäneet sitä projektia.


Aamulenkillä päivän lehteä hakiessa on kiva napata mukaansa aina pellon reunoilla kasvavia luonnonkukkia. Nyt kuvassa näkyvä kukka-asetelman rakensin luonnonkukista ja omasta pihasta löytyvistä pioneista. Tuli kyllä niin ihanan hempeä, vaikka itse sanonkin. Pionit ovat vaan niin kauniita. 


 
Käytiin kerämäämässä tähän vanhaan lääkepulloon myös vähän heiniä. Ne saavatkin olla siinä vähän pidempään. Sopivat ihan kivasti tuon muutamia vuosia sitten entisöimäni vanhan talonpoikaiskaapin kanssa. Kaappi on alunperin isäni lapsuuden kodista. Kaappi ehti olla monta vuotta mökin ulkovarastossa, kunnes päätin ryhtyä tuumasta toimeen ja rapsuttelin sen vihreän värin pois ja vedin uuden maalipinnan ja lisäsin vähän puisia koristeita siihen. Tuosta talonpoikaiskaapista löytyy myös kätevä leivinlauta, jota ihan oikeasti vielä käytän mökillä pullaa leivottaessa. Samaisella leivinlaudalla on isäni pienenä poikana leiponut äitinsä kanssa ja nyt palvelee neljättä sukupolvea, kun leivon sillä omieni lapsien kanssa.


 Leppoisaa heinäkuun alkua kaikille ja toivottavasti saataisiin se ihanan lämpöaalto takaisin.


2 kommenttia:

  1. Loma on loma, säästä viis. Vaatteet sään mukaan ja menoksi. Minulla meni eilinen sadepäivä ihan virkkailuhommiksi, vaikka olisi sitä ollut muutakin hommaa. Jotenkin vaan helpommin tarttui käteen virkkuukoukku kuin pölyrätti 😊
    Kauniita kuvia! Näyttää sievältä. Heinät vanhassa lääkepullossa ovat tosi hyvän näköinen yksityiskohta sisustuksessa. Hyvää lomaa!

    VastaaPoista