maanantai 3. lokakuuta 2022

Amerikkalainen kinuskijuustokakku uunissa - syntisen hyvää

Uunissa kypsennetty amerikkalainen juustokakku eli legendaarinen New York cheesecake on todellinen herkku ja monen suosikki. Meillä Suomessa monesti tehdään juustokakkuja liivatteen kanssa jääkaapissa, mutta itse tykkään enemmänkin näistä amerikkalaisista uunissa valmistetuista juustokakuista.

Itse en ollut koskaan tehnyt kinuskituorejuustosta juustokakkua, mutta päätin lähteä rohkeasti kokeilemaan ja googlain eri reseptejä, joiden pohjalta sitten loin tämän reseptin ja vaikka itse sanonkin, niin tästä tuli kyllä todella hyvä. Ei tätä paljon voi kerralla syödä, mutta on kyllä syntisen hyvää ja tuo Valion Viola kinuskituorejuusto sopii tähän todella hyvin. Toki tämän voisi varmaan tehdä myös pelkästä maustamattosta tuorejuustosta, jollei tuota Valion Viola kinuskituorejuustoa satu löytymään.

Itse tein tämän juustokakun gluteenittomana Lidl:n gluteenittomista digestive kekseistä (2 pkt, á 170 g), mutta maistuu varmasti ihan yhtä hyvältä normaaleista digestive kekseistä. 

Amerikkalainen kinuskituorejuustokakku uunissa

Ohje n. 23 cm vuokaan

Pohja

  • n. 300 g digestive keksejä (itse laitoin 340 g, mutta vähemmälläkin pärjää)
  • n. 125-150 g voita 
Täyte
  • 1 pkt philadelphia tuorejuustoa (ei light versioita)
  • 1 pkt Valio Viola kinuski tuorejuustoa
  • 2 prk (á 200 g) creme fraisea
  • 1 tlk valmiiksi kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa
  • 3 kananmunaa

Murskaa keksit. Sulata voi. Sekoita voi ja keksimurut keskenään. Taputtele keksimuru seos vuoan pohjalle ja reunoille.  Itse käytän aina silikonista irtokakkuvuokaa, johon en laita leivinpaperia reunoille. Jos käytössäsi on normaali irtopohjavuoka, niin monet laittavat leivinpaperin reunoille.

Sekoita tuorejuusto ja creme fraise keskenään ja lisää kinuski ja sekoita hyvin. Sekoita lopuksi kananmunat joukkoon ja kaada pohjan päälle.

Paista 160 asteessa n. 55-60 minuuttia. Sammuta uuni ja avaa uunin luukku sen verran, että höyry tulee pois uunista ja sulje luukku. Anna kakun olla jälkilämmössä vielä n. 30-60 min. Itse suoraansanottuna unohdin kakun uuniin n. tunniksi ja ei ainakaan mitenkään ollut palanut, vaan juurikin sopiva. Nosta jäähtynyt kakku jääkaappiin ja anna olla siellä mieluiten yön yli ennen tarjoilua.

Varoitus, tämä on sitten syntisen hyvää! :)




3 kommenttia:

  1. Resepti kuulostaa niin hyvältä, että tätä on pakko kokeilla!

    VastaaPoista
  2. Oletko koskaan kokeillut pakastaa tätä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! En ole valitettavasti kokeillut, mutta yleensä juustokakkuja voi kyllä pakastaa.

      Poista