torstai 9. tammikuuta 2014

DIY Maileg pupu


Monessa blogissa on vilahdellut näitä itse ommeltuja pupuja, joten minäkin päätin ruveta ompeluhommiin joululomilla. Meidän pupuperhe kasvoi näin ollen uudella isolla puputytöllä, niin sanotulla wannabe Mailegilla. Tämä on vähän paremmin ravittu kuin nuo muut Mailegin puput, jos tuo poskien pulleus nyt jotain kertoo. Vähän on kookkaampi myös muutoinkin, mutta olishan se nyt ollutkin jos olisi ihan samanlaisen saanut aikaiseksi itse ommellen ilman mitään valmiita kaavoja. Tosin ei mennyt ihan alusta tuon ompelu putkeen ja piti ommella uusi pää hieman erilaisilla kaavoilla. Otti nimittäin sen ensimmäisen version pieni pää niin paljon silmään, että päätin tehdä pupulle uuden pään ja olisi mukamas nopea juttu, mutta kyllähän siihenkin sitten sai taas päivän menemään, kun piti repiä samalla myös kädet ja vartalo irti ja sitten huomasin, että vartalokin on liian pieni uuteen päähän ja ompelin senkin uudelleen. Olisi siis ollut jo helpompi jättää se ensimmäinen versio sellaiseksi ja ommella suosiolla kokonaan uusi, kuin ruveta sitä purkamaan. 


Kaavat piirsin tähän puputyttöön siten, että heitin vain tuon aidon ison Mailegin pupupojan kyljelleen ja lisäsin vähän saumavaroja. Mekoksi tein todella yksinkertaisen version eli sellaisen ns. pillowcase mekon, jossa on pujotettu rusettinauha yläosassa. Helppo kiristää sitten pupun päälle sopivaksi. Onneksi tämä ensimmäisen version mekko sitten mahtui tälle uudemmallekin pulleammalle neidille vielä päälle, ettei tarvinnut sitäkin ommella uudelleen.


Jalkaansa pupuneiti sai meidän pikkuneidin vauvakengät, jotka sopivasti olin löytänyt kaapin perukoilta. Sopivat vielä ihan sattumoisin jalkaankin.


Tällainen pupuperhe meillä nyt olisi koossa. Muut puput ottivat ihan avosylin vastaan tuon wannabe Maileg -pupun, vaikka vähän pulskempi onkin. Eihän tuollaiselle ronskimmalle tytölle uskalla edes lähteä ryttyilemään ;)

18 kommenttia:

 1. Ihana. Mä olen tehnyt Tilda kaavoilla pupuja, ne on vähän erilaisia kuin Mailegit, mutta ihan yhtä "nättejä" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Itse olen kanssa ommellut yhden pupun Tilda kaavoilla. Sellaisen version, jossa oli rautalangat korvissa, että sai korvat pysymään pystyssä, mutta arvatenkin ne eivät kauaa olleet paikoillaan, kun joutuivat lasten käsittelyihin. Nyt noita Mailegin pupuja on tullut sellaisina ns. luppakorvaversiona, joita löytyy Tilda kaavoista. Tekisi kyllä mieli ommella taas jotain Tilda kaavoilla. Saas nähdä koska vaan ehtii.

   Poista
 2. Voi että, kaiken näpräämisen jälkeenhän siitä tuli aivan upea, IHANA!! Tosi söpöt noi pikku tennaritkin ja mukava muisto pupun jaloissa nyt vauva-ajalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Oli tosiaan vähän kaavailtua isompi homma tuossa, mutta ihan hyvä, että tein kuitenkin uuden pään, kun nyt paljon kivempi. Ihan sattumoisin tuli nuo pikkuneidin vauva-ajan kengätkin kaapista esille ja kokeilin niitä pupun jalkaan ja olivat aivan passelit. Aika hyvä tuuri :)

   Poista
 3. Aivan ihanat puput olet tehnyt. Varmasti oli kova työ tehdä. Olen tehnyt Tilda-hahmoja ja niihinkin on saanut kulumaan välillä melkoisesti aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Oli tosiaan vähän kaavailtua isompi homma tuossa pupussa, kun meni se pää ja vartalo sitten uusiksi. Parisen päivää tuota taisin väsätä ja korjailuun meni yksi päivä eli ei mitään nopeaa touhua. Tilda-hahmot ovat kyllä kanssa niin ihania. Uuden karheassa Tilda-kirjassa oli taas kaikkea kivaa, mitä tekisi mieli ommella.

   Poista
 4. Nää puput on kyllä niin mielettömän hienoja. Mahtavaa, että joku osaa tehdä tällaisia itse. Ja kiva idea laittaa pienet tennarit pupun jalkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Onhan noissa omissa ompeluksissa aina vähän sellainen oman käden jälki, mutta toisaalta se kuuluu asiaan :)

   Poista
 5. Onpa ihana pupunen! Tuo vaatii kyllä taitoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 Hih, onneksi näissä kuvissa ei näy tarkemmin kaikki ompeluvirheet ;)

   Poista
 6. Ihana pupuperhe ja uusi tulokas! <3 Onnea uuden masuasukin johdosta! :)

  VastaaPoista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos <3 Nyt tekisi mieli ommella vielä yksi lisää, mutta ehkä täytyy malttaa mielensä ja tehdä jotain muuta :)

   Poista
 8. Tulipa siitä ihana! Onnea hurjasti tulevasta vauvasta♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Itsekin olin vähän ihmeissäni, että sain jopa tuollaisen aikaiseksi, vaikka kaksi yritystä siihen tarvittiin :)

   Poista
 9. Suloinen pupunen, todella taidokkaasti tehty kyllä! Onnea paljon myös tulevasta vauvasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Onneksi tosiaan näissä kuvissa ei pysty tarkemmin katsastamaan ompelun jälkeä. Näyttää ainakin näin kauempaa katsottuna ihan hyvältä, hih ;)

   Poista