perjantai 21. maaliskuuta 2014

Maret mekko
Pikkuneidin mekkovarasto kasvoi taas yhdellä uudella mekolla, kun innostuin ompelemaan viime kesän Tanskan reissulta ostetuista Tilda kankaista hänelle uuden Maret mekon Mekkotehdas -kirjasta. Piti mukamas tehdä yhtä kokoa isompi kuin mitä tämä edellinen tekeleeni, jonka näet täältä, mutta ei mennyt ihan putkeen. Hame on kyllä tosiaan leveämpi kuin edeltäjänsä, (jota ei todellakaan olisi tarvinnut olla, kun pikkuneiti niin hentonen), mutta pituutta on melkein saman verran, vaikka mukamas leikkasin yli 5 cm pidemmäksi kuin viimeksi. Mihin mä sain häviteyttä sen ylimääräiset 5 cm kysyn vaan?Monta päivää taas ahertelin tämän ompelun kimpussa ja sitten kun vihdoin mekko oli valmis, niin pikkuneiti totesi, että ruma. En mä tuollaista halua. Mukavaa kun lopussa kiitos seisoo :) Saas nähdä, että onko tämä mekko sitten ikinä päällä tai sitten täytyy käyttää pientä kiristystaktiikkaa, siis keppiä ja porkkanaa, että tuo kelpuutetaan päälle.

2 kommenttia:

 1. Ihanan näköinen mekko (vaikka pikkuneiti toista mieltä olikin)! Itse tein viime kesänä saman mekon, mutta en tajua kun sen helmasta tuli liian kapea..? Vaikka tarkistamisien jälkeenkin mitat piti vielä olla oikein ohjeen mukaan leikattuna.
  Mutta eiköhän teidän neiti tuon päällensä vielä joskus kesähelteillä ilomielin kelpuuta :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan tosiaan, että tuo mekko kelpuutetaan joskus edes päälle, ettei mennyt uurastus ihan hukkaan. Meillä taas tuossa mekossa on levyttä vaikka muille jakaa. Huomasithan, että se ohjeen mukainen helma leikataan kaksinkertaisena eli ohjeen määrä tulee kertoa kahdella? Olisikohan se selityksenä?

   Poista