maanantai 23. maaliskuuta 2015

Fantasiakakkukurssilla

Eilinen sunnuntaipäivä meni mukavasti fantasiakakkukurssilla. Oli kiva päästä tekemään kakkuja ihan ammattilaisen ohjaamana. Meille oli leivottu opettajan toimesta valmiit pyöreät kakkupohjat valmiiksi ja jopa täytettykin ne, joten meille jäi vain kakun leikkaaminen haluttuun muotoon ja koristelu. 

Itse tein kaksi perinteisempää kakkua, joihin halusin testata sokerimassakuorrutuksen laittamista. Kurssilla värjättiin sokerimassat/marsipaanit haluttuihin väreihin ja testasin toiseen kakkuuni  marmorointikuviointia ja toiseen taas tasaisempaa väriä. Ei tuo sokerimassalla päällystäminen ollutkaan niin hirveän vaikeaa, mitä olin luullut. Nyt uskaltaa tehdä ihan kotioloissakin tuollaisen marsipaanilla tai sokerimassalla päällystetyn kakun. Nämä minun tekeleeni sujahtivat sitten kotosalla pakkaseen odottamaan sankareiden synttäreitä. Voivat ehkä vähän kärsiä sulatuksessa, mutta se riski on otettava.

Tämä kukkakakku tarjoillaan ensi viikonloppuna, kun vietettään vaavin 1 v synttäreitä. Tosin on meillä jo toinenkin kakku pakkasessa odottamassa, kun piti tosiaan viettää näitä 1 v synttäreitä jo parisen viikkoa sitten lauantaina, samana päivänä kun meillä piti olla iltalento Jenkkeihin. Ajattelin, että hyvinhän siinä ehtii synttärit vielä päivällä pitämään, mutta sitten ilmenikin, että mies oli kertonut minulle ihan väärät lentoajat ja koneemme lähtikin jo päivällä. Onneksi tämä selvisi 24 h aikaisemmin ja ehdittiin koneeseenkin, mutta synttärit piti siirtää tulevaisuuteen ja lykätä tarjottavat pakkaseen. Nyt sitten otetaan uusi yritys niiden osalta ja kaivetaan pakkasesta tarjottavat.


Isompi pikkumies täyttää keväällä 7 vuotta, joten tämä toinen kakku tulee hänen synttäreilleen.  Tosin ajattelin leipoa tämän alle vielä vähän isomman kakun, niin saan tehtyä vähän näyttävämmän kaksikerroksisen kakun, kun tuo on aika pieni ja ei taitaisi ihan riittää kaikille vieraille. Kynttilänpaikatkin odottavat jo valmiina nimen yläpuolella.Tässä vielä muutama otos muiden fantasiakakkukurssilaisen töistä. Oltiinpas me taitavia :)

Ihan jo taas sormet syyhyää, että pääsee taas tekemään kakkuja. Varsinkin tuo koristelu on mukavaa hommaa. Joku kun vaan leipoisi ensin nuo pohjat ja täyttäisi ne, niin pääsisi heti tuohon kivaan hommaan.


2 kommenttia:

 1. Vau mitä kakkuja.
  Itse taistelin viikonloppuna sokerimassan kanssa kun piti tehdä turtles kakku 6vee synttäreille ;)
  Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vitsit, meilläkin on tulossa toukokuussa Turtles synttärit, mutta taidan luovuttaa sen kakun osalta ja tehdä vaan tuollaisen perinteisen kakun, kun olisi tosiaan tuo ylin kerros siitä jo valmiina. Vähän kyllä mietin tuota Turtles kakkua, mutta sitten jotenkin ei tullut mitään mieleen, niin luovutin sen suhteen.

   Poista