tiistai 6. syyskuuta 2016

Nukkekodin kahvila


Hih, täällä äippää vähän lapsettaa taas kerran. Innostuin nimittäin laittamaan pikkuneidin kanssa nukkekotiin kahvilan ja avajaisissa kävikin kova vilske. Kakut ja kaffet tekivät hyvin kauppansa. Pari julkkistakin pyörähti paikalla.

Tämä nukkekodin ns. lisäsiipi on ollut koko ajan tyhjillään ja päätettiin antaa se kahvilanpitäjälle vuokralle, kun löytyi kiva vuokralainenkin. Tarvitseehan tuo nukkekodin väki vähän lisätienistejä ja vähän lisää elämää kulmakunnille.  

Hankittiin lisäsiipeen jokunen tovi sitten pari kaupan myyntivitriiniä, joiden sisälle saa kahvilaherkut esille. Niitähän meillä piisaa, joten ei tarvinnut kuin kaivaa ne esille kaikista eri kätköistä. Niitä kun ei ole voinut hirveästi pitää esillä, kun tuo pienimmäinen  yrittää rikkoa ne ja yrittää tietysti repiä noita pieniä osia irti.

Kahvilan valikoimaan kuuluu jätskiannoksia, kakkuja, pullaa, joulutorttuja (siis ainahan voi syödä joulutorttuja), keksejä, vaahtokarkkeja, juustoja sekä terveellisiä hedelmiä. Niin ja ihan tuoreita lettujakin saa ostettua mansikkahillon ja kerman kera silloin kun sattuu letunpaistaja olemaan työvuorossa.
Kahvilan valikoimaan kuuluu tietysti Unelmien Talo & Koti -lehti, joka on myös oma lempilehteni.


Kahvilan yläkerrasta löytyy myös ulkoilmaterassi, jossa voi nauttia myös herkkunsa. Tässä vähän mittakaavarealismia tulitikun kera eli kaikki ovat oikeasti nukkekoti kokoa ja monet näistä herkuista on käsin tehty ihan suomalaisin kätösin. Ihanaa kun joku jaksaa näpertää tuollaisia ja vielä myydäkin niitä. Oma kärsivällisyys ei ehkä riittäisi noihin saatikka taidot.


Tervetuloa kaffelle ja pullalle!

9 kommenttia:

 1. Oi että IHANA!!! =)

  -Virpi-

  VastaaPoista
 2. Voi miten ihanaa. Aivan upeita yksityiskohtia <3

  VastaaPoista
 3. Onhan se ihanan näköinen, mutta leikkiikö äiti mennyttä lapsuuttaan muistellen vai tytär äidin mieliksi?

  Itselläni oli aikanaan leikkimökki ja siellä leikimme minä ja sisareni.
  Onhan tuollaiset lavasteet kauniita, mutta eivät leikkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläni oli tosiaan omassa lapsuudessani Lundbyn nukkekoti, jolla tulikin leikittyä paljon. Kyseinen nukkekoti on itseasiassa vieläkin tallessa, vaikka osa sen sisustuksesta onkin jo hävinnyt tai mennyt rikki. Nuo nyt kuvissa olevat ruoat eivät ole kaikki tehty leikkimistarkoituksiin eli eivät kestä rajuja lasten leikkimisiä ja ovat enemmänkin nukkekotiharrastukseen kuuluvia. Välillä tosin meillä leikitään niilläkin, mutta herkimmät tavarat ovat vain katselua varten.

   Poista
 4. Aivan ihana ♡
  Kiva harrastus sekä äidille että tyttärelle ☺ Itselläni on myös nukkekotikaappi kun nukkekotitalo jäi pieneksi ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nukkekotoilu on kyllä kiva harrastus ja siinä mielessä myös kiva, että nuo eivät yleensä ole kovinkaan kalliita ja muutamalla eurolla saa jo kaikkea kivaa.

   Poista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista