sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Pikkumiehen tuunattu kirjoituspöytä


Kuinkakohan mones kerta tämä mahtaa jo olla, että totean, että näiden kuvien saaminen tänne blogiin saakka vähän kestää? Koneelta löytyy vielä paljonkin vuoden takaisia kuvia ja olisi varmaan juttua moneksi kuukaudeksi ilman, että ottaisi yhtään uutta kuvaa. Nyt siis mennään edelleen kesän 2015 jutuissa, jolloin meikäläinen heilui oikein urakalla maalipensselin kanssa mökillä tai no ei tämäkään kesä paljon poikennut tuosta, kun sama maalaustahti jatkui. Viime kesänä tuli maalattua kaksi eri kirjoituspöytää (tämä ja pikkuneidin klaffipiironki, jonka näet täältä), mökin seinät, katto ja lattia sekä kaikkea muuta pientä piiperrystä. Yleensä kesän slogan mökillä on ollut lasten suusta kuultuna, että "taas se äiti vaan maalaa." 

Viime syksynä meidän pikkumieshän aloitti koulun ja pitihän sen takia tietysti löytää myös kirjoituspöytä hänen huoneeseen. Koska pikkumiehen äidillä on välillä vähän omituisia mieltymyksiä, niin hänkin sai nyt sitten vähän erilaisen kirjoituspöydän. On tosiaan aika kaukana siitä perinteisestä koululaispöydästä, mutta ihan innolla hän kuitenkin otti tämän vastaan, vaikka aika vastustus oli kyllä tuolle valkoiselle värille. Mutta eihän tämä äippä mitään kuunnellut, vaan sutaisi tuonkin valkoiseksi. Ottihan se kyllä vähän sydämestä peittää noin kaunis pinta, mutta ostin tämän pöydän sillä mentaliteetillä tori.fi:stä, että jos otan sen, niin maalaan sen. Lisäksi kun tuo ruskea väri ei yhtään sovi pikkumiehen huoneeseen, vaikka pöytä olikin ihan kaunis tuossa alkuperäisessä värissään. 

Etsin pitkään pikkumiehen kirjoituspöytää netistä ja ei oikein mitään hyvää tullut vastaan tai jos tuli, niin hakumatka olisi ollut aivan liian pitkä tai hinta aivan liian kallis. Kriteerinä oli, että en halunnut mitään perinteistä kirjoituspöytää, vaan aitoa puuta olevan vanhahtavan kirjoituspöydän, jossa olisi myös jotain ekstraa. Lisäksi huone on aika pieni, joten se asetti pöydän koolle myös raamit. Vihdoin sitten kuitenkin tärppäsi ja eteen tuli tämä pieni kaunokainen. Kirjoituspöytä on siitä kiva, että siitä saa nostettua tuon takaosan hyllyn kokonaan myös pois, jos se alkaa kyllästyttämään. Kaiken kukkuraksi kirjoituspöytä sattui olemaan vielä meidän mökiltä alle puolen tunnin matkan päässä, joten ei ollut pitkä hakumatkakaan ja peräkärrytkin löytyivät valmiiksi mökiltä, joten taas kerran lähdin isäni kanssa matkaan noutamaan jotain hankintaani.

Kirjoituspöytä sai kaverikseen tämän kirppikseltä viidellä eurolla ostamani tuolin. Ostin sen kyllä alunperin mökin leikkimökkiin ja piti tuunata siitä vähän erilainen värisävyltään ja kankailtaan, mutta loppujen lopuksi maalasin senkin vain valkoiseksi ja kangaskin jäi vaihtamatta. Olisin halunnut laittaa siihen valkoisen keinonahan, mutta sitten rupesin vähän empimään taitojani ja tuumin, että taitaa olla parempi jättää tuo ainakin vielä hetkiseksi rauhaan.


Tällaisia nämä värkkäilyt alunperin olivat. Monen mielestä varmaankin kauniimpia alkuperäisinä, mutta kun ei vaan tällä hetkellä sopineet meidän värimaailmaan. Todennäköisesti joskus kiroilen pienessä mielessäni, että miksi ihmeessä maalasin kaikki silloin joskus valkoiseksi ja jynssäilen hikihatussa näitä maaleja pois. Eihän siitäkään niin hirveästi aikaa ole, kun hinkkasin huonekaluista maaleja pois puupinnalle ja ihmettelin, että kuka kumma maalaa kauniin pinnan piiloon ja nyt teen itse sitä samaa. Niin se muoti ja mieli aina vaan muuttuu. Onneksi aidot puuhuonekalut sentään kestävät tätä mielialojen vaihtelua ;)


Hih, saas nähdä kuinka kauan tuo pikkumies huolii tämän pöydän ja tuolin. Vähän kun tuota ikää tulee, niin ihan taatusti tulee kommenttia tästä liian romanttisesta tyylistä. No ehkäpä otan ne siinä vaiheessa itselleni käyttöön ja täytyy hankkia hänelle vähän isomman pojan tyylinen.

3 kommenttia:

 1. Kerrassaan upea pöytä! Tuo valkoinen väri sopii siihen niin hyvin. Kävin kurkkaamassa myös tyttären pöydän ja sitäkin ihailin. Olet taitava maalaaja. Ja sinulta löytyy kykyä nähdä nuo esineet maalattuina. Ihailen!
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Kaunishan tuo on maalattunakin. :) Mukavaa alkuviikkoa.

  VastaaPoista
 3. Ihan mielettömät tuunaukset!! Todella upea pöytä ja tuoli <3

  VastaaPoista