keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Puttipajan kauniit kotimaiset kynttilät


Näin syksyn pimeydessä on kiva sytytellä kynttilöitä palamaan ja nauttia syksyn tunnelmasta. Puttipajasta tulikin uusia kynttilöitä ilahduttamaan meidän syksyä. Valikoin omaan pakettiini pari hopean hohtoista kynttilää sekä vaaleanpunaiset metallihohtoiset vekkikynttilät sekä vaaleanpunaiset pallokynttilät.

Puttipaja on nimenä varmaan monelle tuttu, mutta itselläni ei ainakaan ollut tietoa yrityksestä sen syvällisemmin, joten kaivelin vähän lisätietoja netistä. Puttipajan juuret juontavat 40 vuoden taakse vuoteen 1976 ja kynttilät tehdään vielä saman perinteisen reseptin mukaan. Puttipaja on täysin suomalainen kynttilöiden valmistaja ja heiltä löytyy nykyään myös sisustusverkkokauppakin, josta meille päätyi myös hauska kuppi/lautaspino maljakko. Kynttilät valetaan edelleen käsin Jyväskylän Vaajakoskella. 

Puttipajan kuuluisten kynttilöiden reseptiin kuuluu:

1 kpl lämmin sydän
2 rkl rentoutta
1 tl hyvää mieltä
Ripaus tuoksuja ja ropsaus tunnelmaa
Parafiinia ja steariinia

Näillä jos jollain syntyy suomalaisia avainlipputuotteita.

Kuten moni lukija jo varmaan tietääkin, että rakastan vaaleanpunaista, joten luonnollisesti valikoin myös vaaleanpunaisia kynttilöitä. Ne vaan sopivat niin kivasti kaiken kiiltävän ja hopean pariksi. Harakkahan kun rakastaa myös kaikkea kiiltävää.Hih, nämä kynttilät olisi tietysti voinut sytyttää palamaankin näitä kuvia ottaessa, mutta eipä taas sitten siinä vaiheessa taas tullut mieleen, kun oli sen verran valoissa kun otin kuvia. No ei aina voi leikata heti ensi yrittämällä ;)6 kommenttia:

 1. niin ja nuo puttipajan paperikaistaleet kuuluu ottaa pois

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tottakai ne otetaan pois, kun kynttilöitä ruvetaan polttamaan, koska muutenhan ne palaisivat. Jätin ne nyt tarkoituksella siihen kuvien ajaksi, koska kyseessä on blogiyhteistyö, jotta myös pelkästään kuvia katselemalla selviää, että ovat Puttipajan kynttilöitä :)

   Poista
 2. Puttipajan valikoimissa on kyllä aivan ihania kynttilöitä <3
  Ihanaa keskiviikkoiltaa!

  VastaaPoista
 3. Kauniita kynttilöitä! Tiedän kokemuksesta ,että ovat "hyväsydämisiä" :)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin ehdin muutamaa kynttilää polttaa jonkun verran ja eivät tosiaan lähteneet ikävästi valuilemaan ja vaikuttivat laadukkailta. Ihanaista viikonlopun jatkoa myös sinne :)

   Poista