torstai 13. lokakuuta 2016

Ravintola Salvessa bloggareiden kera


Iloinen puheensorina kävi viime viikon perjantai-iltasella kun 40+ -bloggaajat kokoontuivat ravintola Salven kutsumana tutustumaan heidän uusiin tiloihinsa Hietalahden rantaan. Salvehan pakkasi kimpsunsa ja kampunsa ja muutti hetki sitten uusiin tiloihin vanhan vuokrasopimuksen päätyttyä edellisessä paikassa ja uusi koti löytyi satama-altaan toiselta puolelta entisen Chicosin tiloista. Salve ehti olla edellisessä paikassa vuodesta 1927, joten aikamoista historian havinaa kyseisellä ravintolalla takanaan.  Ravintolan vanhin kanta-asiakas muutti myös samaisena vuonna kyseiseen taloon. Ravintolan ruokalista on ollut sama 30 vuotta, joten mitä sitä hyväksi havaittua muuttamaan. Itse Salven tarina alkaa 1800-luvun lopulta Hietaniemen satamasta, jossa puutalon kioskista myytiin lähinnä ruokaa ja tupakkaa merimiehille. Salve tulikin tunnetuksi erityisten merimiesten kapakkana.

Salve on kuuluisa nimenomaan erinomaisista silakoista ja kalaruoista. Pääruokana meillä olikin lohikeittoa. Alkupaloina oli rapeita ruisleipätikkuja, jotka kruunasi ihana valkosipuli majoneesin kera. Lisäksi suolakurkut hunajan ja smetanan kanssa olivat oikein maittavia, vaikka en varsinaisesti ole suolakurkun ystävä, mutta kyllä nuo maistuivat minullekin. Jälkkärinä meillä oli vadelmasorbertti, joka oli yksinkertaisen hyvää ilman mitään kikkailuja.

Olipa kiva kokoontua lämpimässä Salven tunnelmassa ja hyvin näytti asiakaskunta löytäneen muuttaneen ravintolan. Tupa oli perjantai-iltasella aivan täynnä. Asiakaspaikat kasvoivat myös muuton myötä n. 130 henkeen, entisen n. 70 asiakaspaikasta.

Tänne täytyy kyllä ehdottomasti mennä toistekin varsinkin maistamaan ne kuuluisat Salven silakat.

Olipas kiva nähdä muita 40+ -bloggaajia ja vaihtaa kuulumisia mukavassa miljöössä hyvän ruoan parissa. Meillä on kyllä niin mahtava yhteisö! <3 Iso kiitos myös ravintola Salvelle!

*yhteistyössä 40+ blogit/Salve*

12 kommenttia:

 1. Kuulostaa kivalta paikalta!
  Mukavaa torstaita.

  VastaaPoista
 2. En ole tästä aiemmin kuullutkaan, mutta näyttääpä hyvälle! Pakko lienee joskus vierailla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläni oli vähän sama juttu, että tiesin Salven nimestä, mutta en ollut koskaan käynyt. Olisi tosiaan ollut kiva verrata vanhan paikan tunnelmaa tähän uuteen, mutta ruoka vaikutti ainakin hyvältä tässä uudessakin paikassa.

   Poista
 3. Kiva ilta oli, kiitos kyydistä kotiin!

  Suolakurkut ovat lapsuuteni herkkua, jota täytyy aina silloin tällöin saada. Inkeristä kotoisin oleva ukkini kasvatti itse avomaan kurkkunsa ja teki aina syksyisin venäläisiä suolakurkkuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan kyydistä <3 Oi ihania muistoja lapsuudestasi noiden kurkkujen osalta.

   Poista
 4. Rehtiä kotiruokaa ja paljon kalavaihtoehtoja - tykkäsin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei mitään ihme kikkailuja ja hienoiluja ruoan suhteen, vaan tosiaan kunnon voissa paistettua kotiruokaa.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Oli tosiaan kiva nähdä ja ilta olisi voinut jatkua pidempääkin.

   Poista