tiistai 4. heinäkuuta 2017

Keskikesän kuulumiset


Nämä meidän juhannuksen kuulumiset tulevat nyt vähän jälkikäteen, kun unohdin kannettavani ja kameran siirtojohdon kotiin, joten sain kuvat siirrettyä vasta nyt, kun käväisin mökiltä kotosalla. Toisaalta eivät nämä postaukseni yleensä kovin ajoissa muutenkaan tänne asti ilmaannu, joten samaisella hitaalla tahdilla mennään.

Meidän keskikesän juhla vietetään perinteisesti mökillä, jonne tänäkin vuonna suuntasin lasten ja vanhempieni kanssa. Kivaa kun lapset saavat nauttia isovanhempien ja pikkuserkkujen seurasta, jotka mökkeilevät lähettyvillä. Mökillä syödään hyvin grillaten ja käydään tietysti juhannussaunassa. Lapset tietysti jo polskivat joka päivä meressä, vaikka aika vilpoisaa oli. Ihme ja kumma, ettei kukaan saanut flunssaa juhannuksen jälkeen.

Jotenkin sitä aina ajattelee kesän alkavan lopullisesti juhannuksesta, mutta tänä kesänä ei ole siltä kyllä todellakaan tuntunut. Mittari kun näytti juhannuksena päiväsaikaan n. 10-14 astetta, joten ei noilla lukemilla oikein parhaimpaan kesän tunnelmaan pääse, vaikka onkin ihanan valoisaa. Näyttää nykyään olevan lähes samat lämpötilat jouluna kuin juhannuksena. Ainoa ero on, että saa herätä ihanaan valoisuuteen. Nytkin kun kirjoittelen tätä postausta mökillä, niin ulkona on jopa huimat 12 astetta ja ollaan sentään Lounais-Suomessa eikä missään Pohjois-Suomessa.

 

Juhannuksen perinteisiini kuuluu kerätä iso kimppu luonnonkukkia tien pientareelta. Lupiineja päätyikin yhteen kukkapurkeista yhdessä saniaisten kanssa ja onnistuin löytämään vielä juuri aukeamassa olevia syreeninoksia, joita oli ihan pakko kerätä vielä mukaan. Oi mikä ihana tuoksu coctail näistä tulikaan mökin sisätiloihin ja pientä piristystä. Ainoa miinuspuoli oli muutamat luonnon örkit, jotka valtelivat kukista pöydälle ja lattialle, mutta nuo luonnon eläimethän kuuluvat mökkielämään. 

Kokkokin saatiin poltettua ja lapset perinteiden mukaisesti tietysti grillasivat sen hiilloksessa vaahtokarkkeja. 


Se olisi sitten huomisesta lukien lomamoodi päällä. Nimittäin minulla alkoi tänään LOMA! Jee!


2 kommenttia:

  1. Ihania mökkikuvia! Mukavaa lomaa sinullekin. Minä vakaasti luotan, että vielä se kesä sieltä tulee. Varmastii näin tapahtuu sitten kun pitää mennä takaisin töihin :D, onneksi loma on kuitenkin aina lomaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy todellakin toivoa, että tuo kesä vihdoin ja viimein saapuisi. Rupeaa tämä kylmyys jo kyllästyttämään. Todennäköissti tosiaan käy varmaan siten, että helteet tulevat kun koulu ja työt alkavat.

      Poista