keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Punaposkista luksusta


Oi ihanuus! Suomalaisia mansikoita on taas saatavilla ja hintakin on suht kohtuullinen, joten onhan näistä kotimaisista punaposkista nautittava nyt oikein urakalla. Laittelin meidän mökillekin uusia mansikantaimia kasvamaan ja taisi tulla ainakin kuutisenkymmentä uutta tainta istutettua, joten ensi kesänä onkin sitten toivottavasti muhkea sato luvassa. Vielä kun jaksaisi kastella niitä, mutta siis ainakin toivoa on. Aika monta eri lajia tuli istutettua. On perinteistä Polkaa, Honeoyea ja sitten itselleni vieraampia Ostaraa ja Elsantaa. Saas nähdä minkälaisia nuo kaksi jälkimmäistä ovat ja selviävätkö yleensäkään talvesta. Niin ja sitten vielä kun muistaisi, että mitä tuli istutettua minnekin, niin voi tehdä makutestejä. Ei taida tuo tieto enää säilyä ensi kesään tässä päässä, kun nyt jo pätkii, että mikä laji oli missäkin rivissä.

Pensasmustikatkin ovat niin hyviä, vaikka eivät taida vetää vertoja suomalaisen perinteisen mustikan terveydelle, mutta kyllähän nuo ainakin monet keinotekoiset karkit voittavat.

Joten eikun popsimaan näitä superherkkuja! Ehkä muutama mansikka päätyy tuon kuohuvankin joukkoon maustumaan.


8 kommenttia:

 1. Ompa kiva kuulla, että mansikan hinta on tippunut ja nyt jo ihan kohtuullinen. Kerran kesässä pitää tehdä ihan itsellekin mansikkakakku, joten nythän pitää ruveta tuumasta toimeen. Ihana muuten tuo RM:n kerrosvati ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on leivottu mansikkakakkua jo muutamisen kerta ja pakkaseen päätyi nyt n. 20 kg. On sitten talven varalle oikein kunnolla.

   Poista
 2. Ihanan makeita mansikoita pääsin minäkin maanantaina maistelemaan. Äitini pihalla kasvaa pensasmustikkaa ja tänä kesänä/syksynä taidetaan saada ensimmäinen sato korjattua.
  Ihanaa keskiviikkoiltaa Cride <3

  VastaaPoista
 3. Mansikat ja mustikat on vaan parasta herkkua ja hei Riviera Maison kerrosvadilta tarjoiltuna varsinkin <3
  Ihanaa viikkoa ihanuus <3

  VastaaPoista
 4. Mansikat ovat ihanaa kesäherkkus. Oma suosikkilajikkeeni on Sonata

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon Sonata nimen olenkin kuullut, mutta nyt en yhtään muista, että minkälainen mansikka se on maultaan. Täytyykin pitää tuo mielessä.

   Poista