tiistai 25. heinäkuuta 2017

Löydön kartanomajoitus


Jos etsit Mikkelin suunnalta persoonallista ja vähän erilaista majoitusvaihtoehtoa, niin voin suositella lämpimästi Löydön kartanoa, jossa minulla oli ilo yöpyä vieraillessani Mikkelin asuntomessujen pressipäivässä. Löydän kartano sijaitsee Ristiinassa Mikkelin kupeessa ja matkaa sieltä ei ollut Mikkelin asuntomessuille kuin n. 15 km ja matka taittuikin nopeasti autolla.

Löydön kartanon päärakennus on 1860-luvulta ja itse yövyin kartanon vieressä sijaitsevassa piharakennuksessa, jossa on sijainnut joskus kartanon leivintupa. Majoitusvaihtoehtoina löytyy myös mm. kartanon yläkerrassa sijaitsevat neljä huonetta, rantamökit sekä karavaanarialue. 

Kartanossa on sen historian aikana asunut paikkakunnan kuuluisuuksia, jotka ovat matkustelleet ympäri Eurooppaa ja juhlineet Pietarin hovissa. Kartanon seinät ovat nähneet sotilaallisia isäntiä, temperamenttisia rouvia, ahkeria emäntiä, taitelijoita, kihlajaisia, häitä ja hautajaisia. Mikäli Löydön kartanon historia kiinnostaa syvällisemmin, niin näet siitä enemmän täältä.Kartanosta juhlatiloista löytyy n. 100 asiakaspaikkaa, jossa vietetäänkin usein hääjuhlia. Kartanosta löytyy myös oma pitopalvelu, joten saman katon alta saa kaiken juhlaan tarvittavat.Itse yövyin tässä kartanon vanhassa leivintuvassa, joka oli entisöity hiljattain majoituskäyttöön. Tästä leivintuvasta löytyy kaksi erillistä huonetta; Arvo sekä Lyyti. Itse yövyin tässä jälkimmäisessä 32 neliön huoneessa, jossa oli kauniisti vanhat hirret näkyvissä ja huoneessa valitsi mukavan lämmin tunnelma. Näissä huoneissa on oma wc ja suihku sekä minikeittiö. Kartanon yläkerrasta löytyy neljä erilaista huonetta, jossa voi yöpyä. Itse pääsin kurkkaamaan näihin kahteen persoonalliseen huoneeseen.Muutaman sadan metrin päästä kartanosta, löytyvät nämä uudenkarheat rantamökit, jotka näyttivätkin aivan ihanilta.


Olipas mukava kokeilla välillä vähän erilaista majoitusta. Aina ei tarvitse mennä minnekään ketjuhotelliin, vaan on kiva kokeilla välillä jotain muutakin.

*Blogiyhteistyö*4 kommenttia:

 1. Oih,ollaan menossa vielä tänä kesänä Mikkeliin ja täytyykin ottaa tämä yöpymisvaihtoehto huomioon-kiitos vinkistä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tosiaa huomioida tämäkin vaihtoehto kun suuntaatte Mikkelin suunnalle :)

   Poista
 2. Blogit on siitä vallan mainioita että saa tietoa esim tästä ihastuttavasta paikasta☀️⚘Mukavaa viikkoa⚘

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on. Onneksi meillä on nykyään internet ja sen myötä myös blogit. Miten helppoa nykyään tiedon saanti onkaan :)

   Poista