perjantai 13. heinäkuuta 2012

Jakkaralle uusi ilme


Viime kesänä tämä jakkara vanhus sai uuden elämän meikäläisen käsittelyssä ja jäi silloin tämä postaus tekemättä vaikka lupailin siitä kuvia. Nyt niitä sitten tulee aika paljon jälkijunassa. Ehkä joidenkin mielestä jakkara olis ollu parempi ilman käsittelyä, mutta makunsa kullakin. Valkoista maalia tuli huiskittua viime  kesänä oikein olan takaa. Mitäs sitä hyvää väriä vaihtamaan :)

Tuoli on perua edesmenneeltä isoisältäni ja taitaa olla hänen itsensä tekemäkin. Nyt se pääsi meidän  möksän keittiöön komistamaan, joka myös remontoitiin viime kesänä. Jos haluat kurkata sen postauksen niin sinne pääset pääset tästä . Vuosiluku 1950 kuvastaa tulin alkuperäistä ikää. Tosin ihan tarkkaa vuotta ei ollut tiedossa, joten oli vähän hakuammuntaa tuo vuosiluvun laittaminen siihen.


Tältä tuolivanhus näytti. Muistin ottaa kuvan vasta kun maalia oli rapsuteltu, joten ihan alkuperäistä kuvaa ei ole.


Kuumailmapuhallin ja sikli ovat oivia työkaluja maalin poistossa. Se on tullut opittua kantapään kautta, että ihan halvinta mallia tuota puhallinta ei kannata ostaa, koska ne eivät sitten loppujen lopuksi kestä käytössä kovinkaan kauaa ja tulevat näin ollen pidemmän päälle kalliimmiksi.


Mitään entisöinti ohjeita en tähän ruvennut nytten väsämään, koska en ole sen suhteen mikään ammattilainen, vaikka noita onkin tullut väsättyä jonkin verran. Jos joskus innostun, niin voisin tehdä postauksen mitä kaikkea sitä onkaan tullut entisöityä. Kaikenlaista meidän huushollista ja mökiltä löytyykin.

Pirtsakkaa viikonloppua!

6 kommenttia:

 1. Tulipa siitä ihana! <3 Ja söpöt kaverukset edellisessä postauksessa! :)

  VastaaPoista
 2. Kylläpä jakkarasta tulikin raikas ja soma ✿

  VastaaPoista
 3. Ihana! Isäni kodissa on samantyyppinen jakkara, joka on hänen ammattikoulussa itse tekemänsä 1940-luvun alussa. Myöhemmin fafani on sitä hieman korjannut ja olen aivan rakastunut siihen. Tulevaisuudessa haluan sen itselleni ja tuunaan siitä varmastikin valkoisen. Tuo vuosiluvun laittaminen on kyllä mainio idea, laittaisinkohan minäkin vai yrittäisinkö vain muistaa hiljaa mielessäni jakkaran valmistusajankohdan. Saa nähdä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaisissa huonekaluissa on ihan oma tunnelmansa kun on vielä omin käsin tehty. Tuo tuunaus ei onneksi ole vaikeaa ja itsekin tein tuon vuosiluvun ihan vedenkestävällä tussilla, vaikka ehkä olisi tullut parempi jos olisi tehnyt ihan maalilla ja nykyään niitä kaikenlaisia tarrojakin löytyy, joita varmaan voisi laittaa tuohon.

   Poista