sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Uusia ja poistuvia Muumimukeja

Yksi Muumihöperö täällä taas näistä Muumiastioista selittelee. Nyt on taas pientä kuohuntaa Muumimukimarkkoilla, kiitos uuden Tove juhla nimisen mukin, joka on tehty Tove Janssonin syntymän 100-vuotisjuhlan kunniaksi. Erikoisen tästä tekee sen, että joka kuudennesta mukista löytyy silmälasikuvio ja tietysti jokainen Muumimukikeräilijä haluaa nimenomaan juuri sen keräilykappaleen itselleen. Nämä silmälasilliset mukit kun on hamstrattu kaupoista suurinpiirtein ennen kuin ne ehtivät edes hyllylle saakka ja aikamoisen ryöpytyksen Iittala onkin saanut näistä. Itse onnistuin monen päivän metsästyksen ja kyttäilyn jälkeen saamaan jopa omani. Meinasi jo hermot mennä tämän kanssa, kun tuntui ettei mistään saa omaansa, vaikka oli heti paikalla kun kuormaa purettiin hyllylle ja äitini kanssa metsästi toisessa kaupungissa näitä päiväkaupalla. 


Näin uudesta Toven juhla mukista kerrotaan Arabian sivuilla: "Arabia juhlistaa Tove Janssonin syntymän 100-vuotisjuhlavuotta Toven juhla -sarjalla, jonka kuvitus pohjautuu Janssonin Vaarallinen matka -kirjaan. Juhlavuoden mukiin on ikuistettu hetki Muumien puutarhajuhlista. Kuvituksen on tehnyt taiteilija Tove Slotte Janssonin Vaarallinen matka -kirjan pohjalta. Juhlavuoden erikoisuutena osasta mukeista löytyy mukin sisäpuolelta silmälasikuviointi. Jokaisesta myydystä Toven juhlavuoden tuotteesta lahjoitetaan kaksi euroa UNICEFille lasten koulutuksen tukemiseen kehitysmaissa. Toven juhla -tuotteet saatavilla 2.1.-30.11.2014 tai niin kauan kuin tuotteita riittää."


Jos on vielä hankkimatta tämä vuoden 2013 joulumuki ja kulho Kuusen alla, niin kipin kapin kaupoille. Tämä oli myynnissä vain nyt joulusesongin ajan eli jos tämän haluaa, niin kannattaa toimia nopeasti. Jonkin verran näitä on vielä kaupoissa myynnissä ja ihan hyviä allennuksiakin on näyttänyt olevan. 


Tämän mustan Muumipapan ja punaisen Muumimamman valmistus lopetettiin nyt vuoden 2013 lopussa, joten jos nämä vielä puuttuvat kokoelmista, niin ei kannata enää kauaa miettiä. Tosin aika hyvin tätä on vielä näyttänyt olevan kauppojen hyllyillä jäljellä.  


Tässä virallisia kuvia mukeista ja kulhoista, jotka tulevat näiden poistuneiden Muumipapan ja mamman tilalle. Ovat ainakin värikkäämpiä mitä poistuneet ja erityisesti tuo purjevene aiheinen Muumipappa näyttää kivalta.





Kesän 2014 kausimukistakin on jo ilmaantunut virallisia kuvia. Tämän purjehtien Tahmatassun ja Tuutikin -nimisen mukin lanseeraus on huhtikuussa 2014. Muistuttaa kieltämättä aika paljon väritykseltään viime kesän kausimukia Niiskuneiti ja Runoilija ja kesän 2012 kausimukia Primadonnan hevosta, mutta eipä se ainakaan meikäläistä haittaa, koska itse tykkään tuosta värityksestä. Mukavaa vaan, että tuo värikäs linja jatkuu ja mielestäni tämä kesän 2014 purjehtien Tahmatassun ja Tuutikin kanssa on ihan nättikin, jota ei ihan kaikista Muumimukeista ja kulhoista voi sanoa :)



Jotenkin tuntuu, että näitä uusia Muumimukeja tulee nykyään oikein liuhihnalta ja vähän jopa liian nopeaan tahtiin. Kaapit kun on jo täynnä mukeja ja aina pitäisi käydä ostamassa uusi tulokas sarjaan ja kaiken kukkuraksi kun olen ostanut näitä aina vähintään tuplat eli molemmille lapsille omat ja ehkä vielä kolmaskin, jota uskaltaa sitten käyttää. Täytyy kohta jo hankkia uusi astiakaappi, että saa mahtumaan kaikki uudet mukit jonnekin, vaikka tosiaan aloitin tämän keräilyn vasta vähän yli vuosi sitten :)

17 kommenttia:

  1. Hyvä postaus! Mulla on hankittuna kausimukit aina jo hyvissä, ettei vaan unohdu ostaa. Toi tulevan kesän muumumuki on ihana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minunkin mielestä tuo kesän 2014 kausimuki on todella onnistunut ja jopa kaunis. Aina ei ole voinut sanoa kaikista samaa, vaikka niitä onkin tullut hankittua. Tuon jopa ostaa ihan mielellään piristämään :)

      Poista
  2. Oii...ihania nuo uudet mukit... melkein pitää sit jo ostaa, ku tähän asti oon kaikki saanut lahjaksi,eli yhtään en ole itse ostanut ja minulla mukeja on kuitenki jo 32kpl... :) en ole innostunut ravaamaan kaupoissa joidenki rillimukien perässä vaan haluan et mukeja saa huoletta käyttää ja jos rikki menee nii sit menee... en keräile kaappiin pölyttyyn... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika hyvin olet saanut sitten jo kerättyä. Niinhän se periaatteessa pitäisi olla, että käyttöönhän nuo on tarkoitettu, mutta jotenkin olen ruvennut niitä jemmailemaan, jos kuitenkin menevät rikki. Hullun touhuahan se on ostaa niitä kaappiin pölyttymään :)

      Poista
  3. Aivan ihania mukeja. Kerään myös kausimukeja, mutta rillimuki on vielä löytämättä. Tosin en ole kovin aktiivisesti vielä metsästänyt sen kohun jälkeen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo taitaa olla parempi antaa pölyn vähän laskeutua ja sitten keväämmällä/kesällä ruveta niitä katselemaan uusin silmin. Aikaa on kuitenkin lähes vuoden loppuun saakka. Nythän kaupat on niitä rillittömiä täynnä ja tuskin ne hirmuisesti niitä varastoonkaan tilailevat eli täytyy olla vanhat ensin myyty ennen uusien tuloa.

      Poista
  4. Onnittelut uudesta mukista :) minulla rillimukin metsästys vielä jatkuu..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea sinne metsästykseen. Onneksi tässä on vielä lähes koko vuosi aikaa metsästää tuota, joten eiköhän se jostain löydy.

      Poista
  5. Voi onnittelut rillimukista!!! Olen niin kateellinen, näyttää pahasti siltä, että jään ilman mukia. Noh ehkä vielä onni suosii... toivotaan :) En ole löytänyt enää tuota talvimukia... sen vielä haluaisin. Toivottavasti tulee vielä eteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja toivottavasti sielläkin onni suosii. Onneksi tosiaan on vielä lähes koko vuosi aikaa metsästykseen, joten luulisi noita löytyvän alkuhuuman jälkeen. Talvimukia on mielestäni ollut täällä meillä ainakin vielä Anttilassa ja Citymarketissa jäljellä ja ovat olleet alessa. Iittalan omassa liikkeessä oli muuten tuota talvikulhoa alennuksessa 12 euroa ja nappasin sieltä vielä vähän täydennystä. Mukeja ei siellä enää näkynyt.

      Poista
  6. Juu vähän turhan tiuhaan noita on alkanut tulemaan. Kaappi täynnä kohta :) ja pikkuisen rahastuksen makua nyt näissä uusissa, hinta 24,95 josta 2€ Unicefille....mihin menee loput tuotot, no mihin mahtaa. Hyvä bisnes varmaan ei siinä mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei varmaan Iittalakaan ihan kuvitellut tällaista ryöpytystä näistä rillimukeista. Sen verran negatiivista palautetta varmaan tullut. Yllätyksenä minulle ainakin tuli, että nuo kaikki Muumimukit tehdään Thaimaassa, joten ei voida enää puhua edes mistään suomalaisesta tuotteesta sinällään. No nykyäänhän tuo valmistuskustannus ratkaisee ja kaikki siirretään halvan tuotannon maihin.

      Poista
  7. Oon kade kyllä tuosta rillimukista! :) Itsekin oon koittanut sitä etsiä mutta kyllä ne vaan on äkkiä hyllyistä kadonnut. Toisaalta ihan yhtä nätti se on ilman rillejäkin :) Uusi kesämuki on kyllä ihana taas kerran!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä tuo uusi muki on kanssa ihanan värikäs ja jollei rilliversiota löydy, niin onneksi noita rillittömiä löytyy kyllä sitten ainakin. Tosin onhan tässä melkein koko vuosi vielä aikaa metsästää niitä, joten luulisi niitä tulevan vielä eteen. Metsästysonnea sinne kanssa! :)

      Poista
  8. Rillimukia täälläkin katseltu, mutta ei ihan metsästetty ;) Ilmoitin siskon miehelle kun on tavaratalossa töissä, että sitten kun niitä mukeja tulee lisää niin saa laittaa jemmaan ;) Noita kesäkausimukeja en ole kerännyt, nyt olen innostunut niistä talvimukeista 5 vuotta niitä on kerätty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melkeinpä tuo taktiikka on otettava, jos tuon rilliversion meinaa saada tai sitten seisottava hyllyn vierellä kun niitä tuodaa juuri myyntiin. Aikamoista käsirysyäkin niistä on kuulemma ollut ja lehdissäkin juttua, kun ihmiset ovat repineet toisten käsistä niitä. Ei ne nyt ihan sen arvoisia ole :)

      Poista
  9. Hei onpa kivoja uusia muumimukeja tulossa! Itsekin olen näitä hankkinut jokusen ja nuo purjehdusaiheiset tulevat myös olemaan todella mieluisia.

    VastaaPoista