perjantai 28. maaliskuuta 2014

Näihin tulee himo!


Oi voi kun nämä on hyviä! Näihin tulee oikeasti himo ja syömistä ei voi lopettaa. Ensin ottaa yhden ja sitten
pakko ottaa toinen ja kolmas, kunnes et enää pysy laskuissa mukana tai ehkä on edes turha lähteä koko laskurumpaan, koska silloin voi tuo omatunto lähteä kolkuttelemaan. 

Nämä kaurakeksit ovat todella helppotekoisia ja ne on helppo valmistaa myös gluteenittomana ja laktoosittomina. Valitse silloin margariiniksi laktoositon versio esim. Sunnuntain hopeanvärinen paketti ja jauhoiksi gluteenittomia jauhoja. Muistan kun pienenä tyttönä leivoin useinkin näitä itse koulusta tullessani. Ohje on myös siltä ajoilta. Nyt en ollut vuosikausiin tehnytkään näitä kunnes taas ohje osui silmiini. Miten olinkaan unohtanut nämä ihanuudet?

Kaurakeksit säilyvät myös rapeina pitkään kun laittaa ne laatikkoon tiiviisti kannen alle. Tosin yleensä ne eivät kauaa vanhene kun menevät parempiin suihin.

Criden kaurakeksit

1 1/2 dl sokeria
100 g margariinia tai voita
3 dl kaurahiutaleita
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 muna

Sulata margariini kattilassa. Lisää loput aineet ja viimeiseksi muna. Laita pellille pieniä palleroita lusikalla ja paista n. 5 min 225 asteessa. Varo etteivät pala, mutta että saavat hieman väriä reunoille.

Suosittelen kyllä heti kättelyssä tekemään vähintään tupla-annoksen, koska meillä ei ainakaan tuo yksi annos riitä kuin maistiaisiksi :)

6 kommenttia:

  1. Ovat todella hyviä!
    Tuo on niin tuttua, että ottaa yhden sitten toisen..... ja hups ne loppuivat:)

    Harmi, että vaaka noteeraa aina tuollaiset repsahdukset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Se viheliäinen vaaka! Noita ei vaan voi vastustaa :)

      Poista
  2. Hei kysymys: siis oikeesti kauraryynejä? Mä vaan varmistelen, mutta eikö kaurahiutaleita? Oonkohan mä ihan pihalla nyt :-D Mulla olis kaurahiutaleita, ei ryynejä. Terkkuja!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, joo siis niitä kaurahiutaleita :) Taitaa olla tuota Turun murretta, kun siellä puhutaan kaurahiutaleista ryyneinä. Kävin korjaamassa tuon tuonne ohjeeseen. Kiitos muuten kortista. Olin viikon verran Turussa ja kortti oli tullutkin sillä välin. Täytyykin laittaa ihan facen kautta sulle viestiä ja kysellä tarkemmin kuulumisia. Juuri käytiin muuten kävelylenkillä ja mentiin teidän talon ohi. Rauhallista näytti olevan :)

      Poista
  3. Nämä on NIIIIIIIIN hyviä :) Olen tehnyt näitä jo alakouluikäisenä naapurin tytön kanssa ja siitä asti olen niitä aina silloin tällöin tehnyt! Helppoja,nopeita ja niin hyviä :) Mukavaa viikonloppua sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis aivan sama juttu, että naapurin tytön kanssa noita leivottiin jo alakouluikäisenä. Ovat niin helppo tehdä ja niin hyviä. Tosin kerran kävi leipoessa vähän köpelösti, kun nukahdin kesken leipomusten ja arvatenkin keksit olivat aika hiiltyneinä uunissa, mutta tulipalolta sentään selvittiin :)

      Poista