perjantai 18. syyskuuta 2015

Lumihiutale piparit


Meillä vietetään nyt viikonloppuna Frozen synttäreitä ja tietysti kiltti äippä leipoo teeman mukaisia pipareita. Kyllähän Frozen synttäreillä pitää lumihiutale pipareita olla. Tällaisia niistä sitten tuli. Vähän on vielä harjoittelemista noiden pursotusten suhteen, mutta pikkuhiljaa hyvää tulee. Laitoin tähän postaukseen ohjeentynkää, jos joku muukin innostuu näitä värkkäilemään.


Snowflake cookies ohje:

125 g suolatonta voita
1,5 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
4 dl jauhoja

Sekoita voi ja sokeri sähkövatkaimella, kunnes seos on kevyttä. Lisää muna ja sekoita. Siivilöi jauhot ja vaniljasokeri ja sekoita hyvin. Vaivaa taikinaa kunnes se on sileää. Laita sen jälkeen jääkaappiin lepäämään vähintään puoleksi tunniksi tai yön yli. Kauli taikinasta kevyesti jauhoitetulla alustalla n. 4 mm paksuiseksi. Otan lumihiutale muotilla pikkuleipiä ja aseta ne leivinpaperin päälle uuninpellille. Paista 180 asteessa 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.

Jäähtyneet piparit koristellaan pikeerillä (royal icing) ja annetaan kuivua hyvin. 

Pikeeri
1/4 dl valkuaista
1 1/2 dl tomusokeria
3 tippaa sitruunanmehua/tiivistettä tai etikkaa

Vatkaa valkuaista ja 1 dl tomusokeria sähkövatkaimella 3 min. Sekoita joukkoon sitruunanmehu ja loput tomusokerista, jos pikeeri on liian juoksevaa. Jatka vatkaamista hetkisen. Värjää halutessasi esim. sinisellä pastaväreillä. Pikeeri saa olla aika löysää, jotta se levittyy tasaisesti piparin päälle.


Tee pikeerillä ensin ääriviivat ja ala täyttämään pipari ääriviivojen sisältä.


Kun pikeeri on kokonaan kuivunut (vähintään 4 tuntia) voit aloittaa koristelun toisella värillä ja laittaa haluamasi koristeet.



Osa pipareista sai vielä syötävän glitterikoristelun pintaansa, kun ainahan pitää olla vähän bling blingiä näissä tyttöjen jutuissa.


Huomenna aamulla olisikin sitten edessä Frozen nukkekakun väsääminen. Vähän jo jänskättää, että mahtaakohan se onnistua. Kakkupohja on onneksi sentään jo jäähtymässä keittiössä.

5 kommenttia:

  1. Miten upeita! Raaskiiko noita syödäkään, kun ovat noin kauniita. <3 Ihanaa synttäriviikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni! Piparit tekivät synttäreillä hyvin kauppansa ja kaikki menivät parempiin suihin. Hyvä, että maistuivat :)

      Poista
  2. Miten nämä piparit säilyvät? Voiko tehdä etukäteen vai meneekö edelliseen iltaan koristelu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä säilyvät itseasiassa tosi hyvin eli ei todellakaan tarvitse edellisenä päivä koristella. Jostain olin joskus lukevinani, että kun laittaa vaan hyvin rasian kiinni, niin voi säilyä jopa kuukauden päivät. Itse olen tehnyt n. viikon verran aikaisemmin ja ovat olleet tosi hyviä vielä tarjoiluhetkellä.

      Poista
  3. Kuinka monta piparia ohjeella tulee?

    VastaaPoista