sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Kakkukurssilla


Piipahdin työväenopiston kakkukurssilla hakemassa vähän lisää oppia kakkujen teossa ja inspiraatiota uusien makujen osalta. Aina tulee tehtyä sitä perinteistä kermakakkua samalla täytteellä. Muoto voi vaihdella, mutta sisältö on yleensä pysynyt samana, joten ajattelin että voisi sitä vähän päivittää tällaisen kurssin muodossa. Uusia makuja ja kakkuja tulikin sitten maisteltua oikein urakalla, koska meidän menussa oli yksi voileipäkakku, mokkainen pavlova valkosuklaalla ja ananaskirsikoilla, prinsessakakku, valkoinen sitruunakakku, vaahterasiirappikakku, sacherkakku, suklaapilvikakku karamelliruusuilla sekä red velvet cheese cake. Kukin osallistuja sai valita oman kakun tehtäväkseen ja kurssin lopulta jokainen sai sitten ison palan kutakin kakkua maisteltavakseen ja kotiinviemisiksi. Itselleni valkkautui tietysti vaaleanpunainen prinsessakakku, josta kuva alla. Harjoittelin sen päälle myös sokerimassasta ruusujen tekoa. Tuota kakkua täytyy kyllä ehdottomasti tehdä toistekin. Tuohon käy myös monenlaiseen muuhunkin, kun vaihtaa vaan tuon päälisen tyyliä erilaiseksi.Itse en ole koskaan tehnyt voileipäkakkua, mutta tämän kurssin jälkeen täytyy kyllä ehdottomasti kokeilla tuonkin tekoa. Sen verran hyvä tämä paprikalla ja kinkkutäyttellä täytetty klassikko voileipäkekakku oli.


Yläkuvassa vaahterasiirappikakku, joka koristeltiin aidoilla ruusuilla. Alakuvassa perinteinen sacherkakku.Hih, tältä meidän lautaset näyttivät kun päästiin maistelemaan. Kukin sai aikamoisen palan jokaisesta kakusta, kun ne laitettiin kahdeksaan osaan. Vieläkin osasta näistä jääkaapissa pieni pala jäljellä, mutta eiköhän ne tänään sunnuntaina tule herkuteltua loputkin.


Olettehan muuten muistaneet osallistua kahden Kevätmessulipun arvontaan, joka päättyy tänään. Arvontaan pääset tästä klik. 

2 kommenttia:

  1. Wautsi mitä leivonnaisia! Missä tuollainen kurssi pidettiin? Täällä ei työväenopiston tarjonnassa ei ole yhtään ruoka/leivontakurssia :( Olisi tosi kiva osallistua tuollaiselle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli Helsingin työväenopiston kurssi. Täällä pääkaupunkiseudulla on kyllä tosi hyvä valikoima noissa opistoissa, kun pystyy käyttämään sekä Helsingin, Espoon ja Vantaan opistojen tarjontaa. Kävin myös jo cup cake ja pursotuskurssilla ja vielä olisi edessä sokerimassasta kukkien tekoa kakun päälle. Hauskaa puuhaa :)

      Poista