sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Kokkausta ja ruokakuvausta


Olipas mukava viikonloppu. Lauantaina aurinko paisto jo ihanan lämpimästi ja oli hieman kesän tuntua. Vaikka viikonloppu menikin suurimmaksi osaksi sisätiloissa tämän antoisan kokkausta ja ruokakuvausta kurssin merkeissä, niin vähän sentään ehti nauttimaan tuosta lauantain mahtavasta säästä. Olin ilmoittautunut tälle työväenopiston kokkausta ja ruokakuvausta kahden päivän kurssille, jonka vetivät kotilalousopettaja Anne Ponkkonen ja valokuvaaja, kamera lehden toimittaja Timo Ripatti. Lauantaina keskityttiin Timon ohjeistamana enemmänkin kuvauksen teoriaan ja sunnuntaina työnnettiin kädet ns. taikinaan ja ruvettiin kokkailemaan pareittain brunssia, joka oli seuraavanlainen:

MENU

***
Suklaa-pähkinägranolaa,
luonnonjogurttia ja hunajaa

***
Mehevä reikäleipä ja porkkanapesto
Lohipitsat tillipestolla
Linssi-broilerisalaatti ja cashewjogurttia

***
Amerikkalaiset pannukakut
ja
sitruuna-tuorejuustovaahtoa

***
Mimosa
Kahvia ja teetä


Näiden kahden päivän aikana tutustuttiin ruokakuvaukseen teoriassa ja käytännössä. Kurssilla harjoiteltiin mm. mielenkiintoisten asetelmien tekoa tarveaineista sekä lopputuotoksien kuvaamiseen ottaen erityisesti valon merkityksen huomioon. Päivän päätteeksi nautittiin vielä yhdessä kokkailujemme tuotokset. Kaikki näistä olivat muuten tosi hyviä ja varsinkin granolaa täytyy tehdä itse kotonakin. Eipä ole koskaan edes tullut mieleen tehdä sitä itse, mutta nyt kun oppi kuinka helppoa sen tekoa on, niin ehdottomasti teen tuota kotona. Ehkä jätän vain tuon suklaan pois, niin tulee astetta kevyempi tai onhan tuo tumma suklaa toisaalta tervellistä, joten ehkäpä sen voisi jopa pitääkin matkassa mukana.Minä valmistin parini kanssa Mimosat sekä tämän suklaa-pähkinägranolan ja näistä tarveaineista lähdittiin. Hieman alempana meidän lopputulos kuvattuna.Kahden päivän kurssi oli mahtava päättää näihin amerikkalaisiin mustikkapannukakkuihin sitruuna-tuorejuustovaahdon kera.


Olipa oikein onnistunut kurssi ja kaiken kukkuraksi sai taas tutustua uusiin ihmisiin. Tällä kertaa ei ollut myöskään kukaan valittamassa, että "laita nyt se kamara jo pois", jota kuulee aika usein ainakin meidän huushollissa. Sai ihan vapaasti räpsiä koko päivän kuvia sydämensä kylläisyydestä. Mahtavaa! Lisää tällaisia kursseja kiitos!

15 kommenttia:

 1. Onpa hienoja kuvia!
  Tuollainen kurssi olisi kyllä mahtava :)

  VastaaPoista
 2. On kyllä aivan tavattoman upeita kuvia ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi! Opettaja vähän laitteli meille noita lisävalaistuksia noihin asetelmiin, joten en varmaan kotioloissa ihan noin hienoja saisi :)

   Poista
 3. Ihania kuvia! Ruokakuvaus on vaikea laji. Olisi kiva lukea vaikka sun viisi vinkkiä hyviin ruokakuviin. Kivaa viikkkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt ei ihan taida olla tuota viittä vinkkiä, kun pääasia oikeastaan oli tuon valon kanssa toimiminen eli se oli se kaiken a ja o. Opettajalla oli mm. lisävaloja (ledejä) ja pehmenninvarjoja mukanaan, joilla sitten valaistiin asetelmia. Muuten jotain vinkkejä mitä muistan eli esim. veden suihkuttaminen kasvisten päälle tuo freesin ilmeen ja leikatut kasvikset tulisi kuvata heti, leipä esim. patonki näyttää paremmalta revittynä kuin leikattuna ja jos ottaa työvaiheista kuvia, niin kuvat kannattaa ottaa ennen kuin on sekoittanut kaikki jo sekaisin, niin ainekset näkyvät paremmin. Nuo nyt näin äkkiseltään tulivat mieleen :)

   Poista
 4. Wow mitä kuvia! Todella taidokkaita ja kauniita. Tuollainen ruokakuvauskurssi olisi kyllä ihan mahtava kokemus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kurssi oli kyllä tosi mukava, kun lopussa sitten sai syödä vielä kaikki tuotokset :)

   Poista
 5. Aivan mahtavia kuvia. Olisipa kiva käydä tuollainen kurssi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Kurssilla oli kyllä tosi kivaa ja parasta oli se, että lopussa sai sitten syödä kaikki tuotokset ja pääsi maistelemaan uusia makuja.

   Poista
 6. Ruokakuvaus on asia, johon en ole yhtään perehtynyt, mutta kiinnostaisi kyllä. Usein myös tällaisilta kursseilta saa hyviä ideoita muuhunkin valokuvaukseen sovellettavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se oikeastaan on, että nuo samat asiat pätevät myös ihan muihinkin tilanteisiin. Valohan on se tärkeä osa kuvaa ja sen valaisutaidon löytäminen vaatii kyllä harjoittelua ja niitä lisävaloja, joita ainakaan itselläni ei vielä ole. Ehkäpä pitäisi ensi talveksi vähän miettiä, että josko sitä jotain lamppua hankkisi, kun Suomen talvi on vaan niin pimeä, että millään ei saa hyviä kuvia.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt onkin sitten vähän haasteita saada yhtä hienoja kuvia kotioloissa :)

   Poista
 8. Tosi kiva blogi! Miten ihmeessä en ole aiemmin tänne löytänyt?

  Nuo amerikkalaiset pannarit haluaisin minäkin opetella. Myös tuo mysli näytti tosi ihanalle! :)

  VastaaPoista