keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Kreikan Symin saari


Rodoksen postaussarja jatkuu tällä Symin saarella, joka sijaitsee 44 km päästä Rodokselta lähellä Turkin rannikkoa. Tänne saarelle pääsee ainakin Rodoksen vanhan kaupungin edustalta lähtevällä katamaraanilla, jolla matkanteko kestää 50 min. Lautalla vastaava aika olisi 90 min. Valkkasimme kulkupeliksi katamaraanin, joka poikkesi ensin 45 min Panormitis luostarissa ja jatkoi sieltä matkaa saaren toiselle puolelle Symin pääkaupunkiin Ano Symiin eli Horioon, jossa jäi aikaa 4 h oleiluun. Aika riitti kyllä ihan hyvin tuolla vierailuun ja syömiseen tunnelmallisessa tavernassa. Laivaliput kannattaa ostaa vaikka päivän etukäteen, niin saa ne hieman edullisemmin. Katamaraanin etukäteishinta oli 30 euroa, kun satamasta ostettuna se olisi ollut 37 euroa. Kyllä tuossakin jonkun pennosen säästää, jos koko perhe on esim. liikenteessä.
Panormiteksen luostarin tunnelmaa. Täällä ei oikeastaan ollut muuta kuin tuo pieni luostari ja pieni kahvila, joten aika nopeasti tämän puolen oli nähnyt.

 Alla kuva meitä kuljettaneesta katamaraanista. Jos on luonteeltaan kovinkin merisairas, niin sitten ehkä kannattaa harkita mielummin lauttaa kulkupelikseen, kun tuolla katamaraanilla meno on kuitenkin, vähän tuulista riippuen, aika höykytystä tai sitten on ainakin hyvä istua ulkosalla, että näkee horisontin.

Symin saari on kuuluisa näistä ihanista pastellinvärisistä taloista sekä myös pesusienisukeltajista ja kalastajista. Rannassa on pieni putiikkeja ja tavernoja toisensa perään. Erityisesti merenelävät ovat hyvin edustettuina näissä ravintoloissa. Me jäätiin pyörimään ihan vain näihin rantakaduille, mutta ilmeisesti tuolla mäessä olevaan luostariinkin olisi päässyt vierailemaan.


Rodoksen aikaisemman postauksen näet täältä. Seuraavissa postauksissa juttua Kalithea Springistä ja sen jälkeen Lindoksesta.

4 kommenttia:

 1. Uskomattoman kauniita kuvia Symin saarelta. Tunnelmat, värit, lämpö - oi, niin kaunista.
  Kiitos, että pääsin mukaan kierrokselle <3

  VastaaPoista
 2. Aivan ihania kuvia! Ensimmäinen kuva on kuin postikortti. Rakasta kalkittuja taloja ja valkoisen ja sinisen harmoniaa.

  VastaaPoista
 3. Onpa kaunis paikka! Ihanat kuvat! Aurinkoista päivää!

  VastaaPoista