keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Meidän vappu 2016


Olipas mahtava kevään tai pitäisikö jo sanoa kesän aloitus vapun merkeissä. Ei olisi voinut parempaa ilmaa enää toivoa. Sekä vappuaatto että -päivä aurinko ja lämpö helli meitä oikein olan takaa. Vappu korkattiin täällä meillä ystäväperheen kera grillailujen ja terassin merkeissä. On se vaan niin mukavaa kun saa nauttia auringosta ja kaikesta tästä valosta pimeän talven jälkeen ja vielä hyvässä seurassa ruoan kera juomiakaan unohtamatta. Tarjolla oli samppanjaa ja muuta kuohuvaa, Fresitaa sekä punaviiniä ja lapsille tietysti limua. Lapsetkin olivat ihan innoissaan kun saivat juoda limunsa korkeista kuohuviinilaseista aikuisten tapaan. Tosin aikuisilla oli ihan kristalliset lasit ja lapsilla ihan varmuuden vuoksi muoviset.

Jotenkin tuo vappu yllätti tulollaan ja ei ehditty oikein valmistautumaan koko juhlaan. Oli ehkä vähän reissuväsymystäkin Rodoksen jäljiltä, joten jälkkäreillä mentiin ihan valmistekeleillä, jotka vieraat toivat. Ei jäänyt aikaa mihinkään munkkien paistamiseen tai enempään panostukseen. Serpentiinit ja ilmapallokoristeetkin jäivät kokonaan laittamatta. Lapsilla sentään oli omat vappupallonsa, ettei ihan palloitta jääty.


Vappupäivänä oli sen verran kaunis keli, että päätettiin lähteä vähän ex tempore koko perheen voimin Ullanlinnamäelle piknikille. Pikaisesti vain kaupan kautta hakemaan vähän evästä mukaan ja nauttimaan tunnelmasta.Kuohuvaa riitti piknikillekin saakka, vaikka ei se enää niin maistunut kuin vappuaattona, mutta onhan se mukava pari lasillista nauttia auringon lämmössä tuoreiden mansikoiden kera.


Yksi väsynyt juhlija päätti ottaa pienet unet kesken piknikin. Mikäs tässä kelissä köllötellessä. Tällainen olo oli kyllä itselläkin kun pääsi kotiin. Uni maistui kummasti.


1 kommentti:

  1. Kyllä tosiaan sää suosi vapun juhlintaa. Ihanalta kuulostaa teidänkin vappunne.
    Aurinkoa viikkoosi!

    VastaaPoista