maanantai 20. kesäkuuta 2016

DIY; kestopuusta kukkalaatikot


Meidän terassi koki pienen faceliftin alkukesästä. Sain nimittäin yhtäkkiä päähäni, että jotain on tehtävä tylsälle terassille. Hetken mietittyäni, mieleeni juolahti, että siihenhän olisi kiva saada viherlaatikot tai mitä nuo sitten ovatkaan nimeltään, joihin voisi istuttaa timanttituijia, jotka antaisivat vähän näkö- ja tuulensuojaa terassilla istuskellessa. Rimpautus isälleni ja kuvailin, että mitäs tällä kertaa olisi suunnitelmissa ja kun en heti saanut teilaustuomiota, niin hurautin lähimpää puukauppaan katsomaan kestopuuvalikoiman ja sitten vaan piirtämään isälleni rakennusluonnosta mittojen kera. Isäni sitten tuli kiltisti nuo rakentamaan piirustusteni mukaisesti. Koska tarkan markan ihmisenä kaikki lauta pitää tietysti myös käyttää, niin laskin myös valmiiksi, että minkä kokoiset kukkalaatikot ylijäämälaudoista vielä saisi tehtyä. Kaksi kivankokoista jalallista kukkalaatikkoa niistä sitten vielä syntyikin. Laudaksi valikoin vähän leveämmän uritetun kestopuulaudan. Tosin ei taida tuo uritus pahemmin näissä kuvissa näkyä, mutta luonnossa näkyy kylläkin ihan hyvin.


Olipas taas oikea ex tempore myös näiden timanttituijien ostaminen. Hetken mielijohteesta hurautin puutarhakauppaan ja ei ollut mitään hajua, että kuinka monta niitä edes tarvittaisiin, kun nuo viherlaatikot olivat vasta suunnitteluastella siinä vaiheessa. Ostin sitten vain niin paljon kuin farkun takaluukkuun meni ja kuudentoista kohdalla tuli takaboksi täyteen. Kotona olikin sitten aikamoinen takaboksin siivoamisurakka edessä, sen jälkeen kun olin saanut kaikki 16 puuta sieltä purettua pois. Ei ollut ihan järkevää lähteä tuonne ostoksille ilman, että takaluukun pohjalla oli mitään suojausta, kun nuo olivat paakkutaimia ja arvatenkin aikamoinen multa/savivuori siellä sitten olikin ja pari matoakin oli löytänyt jo tiensä sinne. Olisi pitänyt varmaan lähteä mato-ongelle hetimiten. Ensi kerralla voisi vähän enemmän tosiaan suunnitella, ennen kuin lappaa auton täyteen multaisia puita. Kaikki 16 puuta löysivät kuitenkin sitten oman paikan, kun tuohon terassin ympärille meni 14 tuijaa ja kaksi laitoin ulko-oven viereen isoihin ruukkuihin, joten aika hyvin summanmutikassa tuli sitten ostettua, vaikka alussa näyttikin siltä, että mihin ihmeessä nuo kaikki sitten tungen.


Tähän isompaan jalalliseen kukkalaatikkoon istutin tähtisilmiä. Eipä ole ennen tullutkaan kokeiltua tuota lajia, mutta hyvin on jaksanut kukkia jo kuukauden ajan. Tosin ilmeisesti ei niin hirveästi pidä tuosta koko päivän paahteesta, kun uudet nuput tahtovat kuivua ennen aukeamista ja heti kun tuli vähän kylmempää ja pilvisempää, niin rupesivat aukeamaan ja kasvamaan kunnolla.Pienempään jalalliseen kukkalaatiikkoon istutin pelargonian ja orvokkeja. Seuraava projekti olisikin sitten maalata tuo terassin lattialaudat uudelleen, kun tuo maali on kulunut jo tosi pahasti pois siitä. Vielä kun jaksaisi kunnolla hioa tuon, niin saisi siistimmän lopputuloksen. Se on vaan niin hitsin tylsää hommaa, mutta kaipa siihenkin on ryhdyttävä. Tältä terassi näytti keväällä. Vähän on kutsuvamman näköinen nykyään. Toki nuo uudet kalusteet tekevät myös terassista viihtyisämmän, mutta itse ainakin tykkään uudesta kohennetusta ulkonäöstä.

5 kommenttia:

 1. Kivalta näyttää. Itselläkin on ollut suunnitelmissa / toiveissa samanlaiset. Täältä vaan puuttuu se osaava tekijä �� Kyllä sinulla taitava isä.

  VastaaPoista
 2. Hienolta näyttää! ☺
  Taitava isä sinulla.

  -Virpi-

  VastaaPoista
 3. Aivan upealta näyttää nyt!
  Ihanaa tiistaita.

  VastaaPoista
 4. Ihana muodonmuutos terassilla! Laatikoista tuli tosi siistit, kätevä isä sinulla :)

  VastaaPoista
 5. Me tehtiin viime kesänä pihalle hieman muutosta. Käytiin puukaupassa ostamassa muutama omenapuu sekä yksi kirsikkapuu. Hienon näköisiä nuo tähtisilmät, taidan itsekin ostaa noita ensi kesänä.

  VastaaPoista