keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Merirosvosynttärit


Meillä vietettiin n. viikko sitten 8 v synttäreitä merirosvoteemalla. Vähän tuli kiire järjestelyiden kanssa, mutta ehdin kuin ehdinkin leipomaan kaikki valmiiksi. Ei vaan tahdo yleensä päivän tunnit millään riittää, kun pitää olla ensin päivä töissä ja kun pääsee kotiin, niin eipä siinä paljon ehdi tekemään, kun yleensä myös aika paljon muuta ohjelmaa.


Mietin pitkään, että minkäslaisen merirosvoaiheisen kakun sitä tekisi synttäreille, mutta sitten kun aika oli vähän kortilla, niin tuli vähän simppelimpi kakku. No ehkä tämäkin käy merirosvokakusta. Vähän on vielä hakusessa tuon sokerimassan käsittely, mutta pikkuhiljaa oppii aina enemmän. Tein samaisesta sokerimassasta myös koristeet noihin leipomiini 8 -pipareihin.


Meillähän ei voi synttäreitä viettää, ellei ole kuppikakkuja, joten ei ollut tämäkään vuosi poikkeus. Ne saivat koristeeksi itse tehdyt merirosvoliput sekä laatikon perukoilta löytyneet pääkallo aiheiset coctailtikut.

Leivoin myös tällaisia keksitikkareita ihan testimielessä. Nämäkin koristelin samalla tavoin kuin nuo 8 v piparit. Näistä tuli ehkä vähän vaan turhan isoja, mutta muotti piti sovittaa tuon pääkallomuotin mukaan, joten eipä ollut paljon vaihtoehtoja.

 Tarjoiluastioina olivat nämä GreenGaten mukit ja löysin tuon pienen sokerikon kirppikseltä ja lautaset Rodokselta reissulta. Lautaset eivät ole GG:tä, mutta sopivat niiden tyyliin aika hyvinkin. Olivat muutenkin aikamoinen löytö, kun yhden lautasen hinta oli vain euron. Sain 12 lautasta halvemmalla kuin mitä yhden GG:n lautasen hinta on, joten käsimatkatavara olikin sitten näitä lautasia täynnä. Tuntuvat olevan myös ihan laadukkaita ja ovat kestäneet myös konepesun ihan normaalisti.

Itse synttärisankari kukkaseppeleen kera. Yhteiskuvasta ei meinannut tulla yhtään mitään, kun kukaan ei suostunut olemaan paikoillaan sen aikaa, että oltaisiin saatu kaikki kuvaan ja sitten synttärisankari ryhtyikin kuvaajaksi.


Nyt saa onneksi vähän aikaa hengähtää juhlien järjestämisen suhteen, kun seuraavia synttäreitä vietetään vasta syyskuussa. Nyt nautitaan vain kesästä!

8 kommenttia:

 1. Siis wau! Upeat tarjottavat kerta kaikkiaan. Nuo keksitikkarit on upeita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi <3 Keksitikkarit olivat tosiaan vähän kokeiluluontoisia ja vähän oli haasteita niiden teossa, mutta pysyivät kuin pysyväitkin noissa grillitikuissa :)

   Poista
  2. Hih, näköjään olin jo vastannutkin sinulle Outi. Mietinkin, että mielestäni joskus tähän vastasin, mutta en sitten tajunnut katsoa tuonne alas :) Vanhuus ei tuu yksin!

   Poista
 2. Kiitos Outi <3 Nuo keksitikkarit olivat vähän haasteellisia ja vähän omaa kokeilua, mutta pysyivät kuin pysyivätkin noissa grillitikuissa, vaikka vähän pahaa ensin pelkäsin :)

  VastaaPoista
 3. Onpa teillä ollut ihanat synttäri ja mitkä tarjoilut <3 Siis euron kappale nuo lautaset, ihan huippu löytö!
  Mukavaa viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos muuten mukavasta seurasta pe jalkapallon tiimoilta <3 Toivottavasti teillä meni loppuilta ihan kivasti.

   Poista
 4. Mageet on olleet synttärit! Aina se vähän stressiä pukkaa tuo juhlien järkkääminen:) Mutta hienot kakkuset ja muutt systeemit on olleet!
  Oli kiva tavata "jalkapallon merkeissä":) Liityin jäseneksi, kun en ollut sitä aiemmin huomannut tehdä, vaikka olenkin blogiasi lukenut! Nähdään toivottavasti pian taas! Ps. mua on niin naurattanut se sun kommentti iltasadusta ja kuvien ottamisesta!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosiaan kiva nähdä jalkapallon merkeissä pe :) Toivottavasti teillä oli myös mukava loppuilta pelin parissa. Me sitten mentiin sinne Rymy-Eetuun pistäytymään ja lähdinkin sitten jo kotiin ennen klo 23, kun oli golfkierros heti aamupäivällä la. Hih, nuo uusimman postauksen raitapaita kuvat ovat juuri tuolla taktiikalla saatuja ;) Tämä äippä ottaa todella kovat taktiikat käyttöön :) Toivottavasti tosiaan nähdään taas pian!

   Poista