tiistai 28. kesäkuuta 2016

Testauksessa Hankintatukun ravintolisiä

Sain ison kasan Hankintatukun erilaisia ravintolisiä testaukseen ja tässä teillekin vähän tietoa niistä. Erityisesti vatsavaivaisille näistä monesta tuotteesta voikin olla apua. Itselläni on kanssa aika ongelmallinen vatsa. On lievä laktoosi-intoleranssi, josta en jaksa aina paljoakaan välittää, vaan syön myös laktoosipitoista ruokaa (=jätskiä) ja välillä vatsa onkin aika kipeä sen takia, mutta välillä se kestää taas tosi hyvinkin. Vatsa on myös tähystetty pariin otteeseen ja todettu sen tiimoilta ärtynyt paksusuoli. Normaali olotila onkin, että vatsa on aina hieman sekaisin ja kipeä tai jollei se satu, niin ainakin se on ihan turvonnut. Kaiken tämän lisäksi taidan kärsiä vielä lievästä gluteeniyliherkkyydestä. Itselleni ei ole oikein vielä selvinnyt, että mitkä kaikki ruoka-aineet tekevät tuon turpoamisen ja kipeytymisen, kun välillä tuntuu, että mitä tahansa suuhunsa laittaa, niin vatsa on syönnin jälkeen kuin viidennellä kuulla raskaana ollessa. Pahin tilanne on silloin, kun syö vähän tuhdimman aterian ja sen kanssa sattuu nauttimaan kuohuviiniä tai valkkaria, niin aikamoinen polte ja turpoaminen alkaakin jylläämään vatsassa.


Hankintatukun valikoimista löytyykin vatsavaivaisille aikamoinen arsenaali tuotteita. Colonic Plus on vatsahappojen tasaaja, jossa on mukana ruoansulatusentsyymejä, jonka ansiosta ruansulatus jatkuu vaikka vatsan ph nousee. Itselläni nämä auttavat juurikin silloin kun syö raskaan aterian ja vatsa alkaa poltella ja happoja nousee.

LactaHelp on nimestäkin voi päätellä, että se on nimenomaan laktoosiongelmaisille. Laktaentsyymi parantaa laktoosin eli maitosokerin pilkkoutumista. Kyseinen entsyymi pilkkoo laktoosin suolistossa glukoosiksi ja galaktoosiksi, jotka sitten imeytyvät ohutsuolesta verenkiertoon. Kapseli nautitaan laktoosipitoisen ruoan yhteydessä.

ProbiMax8 on maitohappobakteeri -inuliinivalmiste, joka sisältää 8 eri laktoositonta enteropäällystettyä maitohappobakterikantaa. Enteropäällystetty tarkoittaa, että maitohappobakteerit on suojattu kestämään mahalaukun happamuuden, jolloin ne pääset vaikkuttamaan suolistossa. Maitohappobakteerit ylläpitävät tervettä suolistobakteerikantaa ja tasapainottavat vatsan toimintaa erityisesti antibiottohoidon yhteydessä tai ulkomaanmatkalla kun ruokavalio muuttuu. Probimax8 -kapselit sisältävät myös inuliinia, joka on sikurijuuresta valmistettu prebiootti. Tätä tuotetta voi käyttää myös ihan jatkuvasti tasapainottamaan vatsan toimintaa.

Näillä kaikilla tuotteilla olen saanut vatsani hieman parempaan kuntoon, tosin olen ehtinyt käyttämään tuotteita vasta vähän aikaa, joten pidempiaikaisessa käytössä voi näkyä vielä parempiakin tuloksia. Onneksi nykyään löytyy meille vatsavaivaisille kaikenlaisia apuja. Se, että vatsa on jatkuvasti kipeä, on aika ikävä tunne.


Hankintatukun valikoimasta löytyy myös mielenkiintoinen Vivania Skin Beauty & Anti Wrinkle hyaluronihappotabletti, joka lupaa elinvoimaa ja kimmoisuutta iholle. Hyaluronihappo on luonnollinen aine, jota on kaikissa elollisissa ornanismeissa. Ihmiskehosta sitä löytyy mm. kudoksista, silmistä ja nivelistä. Ihossa hyaluronihappo sitoo vettä, kohottaa ja kosteuttaa ihoa ja pitää sen kiinteänä. Ikääntyessä elimistön kyky valmistaa hyaluronihappoa ja vedensitomiskyky heikkenevät ja näin ollen iho löystyy.  Tätä tuotetta en ole vielä ehtinyt testaamaan, mutta ehdottomasti otan kyllä kokeiluun. Tuotteen vaikutukset on luvattu näkyvän 1-2 kk kuluttua aloituksesta, joten mielenkiinnolla odottelen tuloksia.

Vitatabs B12 on suussa liukeneva, on B12-vitamiinin aktiivinen koentsyymuoto, joka on tarkoitettu hermoston ja immuunijärjestelmän toiminalle ja väsymykseen. B12-vitamiini edistää myös normaalia veren punasolujen muodostusta. B12-vitamiinin tarvetta lisäävät mm. fyysinen rasitus, stressi, ravinnon imeytymishäiriöt, ehkäisypillerien käyttö, yksipuolinen ravinto sekä runsas alkoholin käyttö. Ihan hirmu pitkään tätä en ole ehtinyt vielä testamaan, mutta hieman ehkä tuntuu olo virkeämmältä. Tosin tietysti lomakin voi tehdä tehtävänsä ja kesän valoisuus eli melkeinpä tuota voisi testata pidempään sitten syksyn pimeyden hiipiessä.


Vitatabs D50 on D3-vitamiinitabletti, joka sulaa suussa. Makuna miellyttävä päärynä. D-vitamiiniahan meidän tulisi nauttia ympäri vuoden, mutta itselläni tuppaa tuo kyllä kesäaikaan vähän unohtumaan, kun aurinko paistaa ja mielikin on lomatunnelmissa. Syksyn ja pimeyden tullen vitamiiniasiat muistuvatkin taas mieleenaa.Valitettava totuushan on, että kesän aikana kerätyt D-vitamiinivarastot eivät kauaa kestä, joten purkistahan D-vitamiinia on napsittava. D-vitamiini tarvitaan nimenomaan vastustuskyvyn ylläpitoon ja se kannattaa nimenomaan olla tuossa D3-muodossa. Lapsille, nuorille ja ikääntyville ja raskaana oleville suositellaan D-vitamiinin nauttimista ympäri vuorokauden. 2-60 vuotiaille suositellaan vuorokaudessa 10 mikrogrammaa ja yli 75-vuotialle 20 mikrogrammaa vuorokaudessa. 

Magneesiasitraatti on erityisen hyväksi sydämelle, lihaksille ja hermostolle. Nimenomaan suonenvedosta/lihaskrampeista kärsiville suositellaan magnesiumlisää. Orgaanisessa muodossa sitraattina magnesium imeytyy tehokkaasti ja pysyy kehossa pidempään. Tämä magnesium päätyikin sitten isäni käyttöön, kun hän mökillä valitteli jatkuvaa suonenvetoaan ja onneksi oli tämä vitamiinipurkki sopivasti mukana. 

Minkälaisia ravintolisiä teillä on käytössä? Nykyään tämä ravintolisäviidakko on kyllä niin valtava, että varmaan vaivaan kuin vaivaan löytyy sopiva tuote. Lähinnä tulee eteen jo valinnan vaikeus, että mitä kaikkea sitä tulisikaan syödä vai riittaakö oikeasti vain monipuolinen ravinto.

Hankintatukun sivustolle pääset tästä klik.

*blogiyhteistyö*

4 kommenttia:

 1. Meidän perheellä on itseasiassa kaikki nämä tuotteet käytössä. Hyvin sain muuten vatsani tasoittumaan, Tallinnan reissun jälkeen, noilla Colonic plussilla.
  Aurinkoista viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih onpas hyvä sattuma :) Ovat kyllä ihan toimivia tuotteita. Ihanaa kesäkuun viimeistä päivää!

   Poista
 2. Minä syön sinkkiä, magnesiumia, D ja B12 -vitamiineja sekä monivitamiinitablettia. Talvella lisään C-vitamiinin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä arsenaalilta! Itsekin pitäisi ottaa vielä enemmän vitamiinejä käyttöön, mutta aina ne vaan tuppaavat unohtumaan. Syksyllä täytyy taas aktivoitua enemmän näiden suhteen.

   Poista