perjantai 26. elokuuta 2016

Kolesteroli alas ilman statiineja


Ajattelin teillekin tulla vinkkaamaan tästä uudesta löydöstäni, johon olen ollut erittäin tyytyväinen. Lääkärini rupesi kauhukseni ehdottelemaan kolesterolilääkkeen harkitsemista, kun tuota ikääkin rupeaa olemaan jo ja ottaen vielä huomioon korkean kolesterolin omaavat vanhempani, jonka johdosta myös itselläni tuo sukurasite painaa päälle. Niinhän se on vaan, että mitä vanhemmaksi tulee, niin kaiken maailman vaivat hiipivät esiin ja todellakin huomaa, että ei ole enää kaksikymppinen tytönhuitukka, kun kaikki mitä suuhunsakin laitat, niin jämähtää myös vyötärölle ja myös pysyy siinä. 

 Oma kolesterolini on pahimmillaan hiponut 6.8 lukemissa, mutta onneksi ns. hyvä kolesteroli on kuitenkin tasapainottanut lukemaa, kunnes sekin nyt heitti häränpyllyä. Mitä lienee tapahtunut? Varmaankin keski-ikä tuli lopullisesti ja tästä ei ole muuta tietä kuin alaspäin vai pitäisikö vielä taistella vastaan? No statiinit kuitenkin pelottavat jo ihan harkinnan asteella, kun olen kuullut niistä niin paljon kauhutarinoita ja oma äitinikin on niiden kanssa taistellut ja joutunut vaihtamaan lääkitystä vähän väliä, kun lääkkeistä on tullut pahoja sivuvaikutuksia. Kerroin lääkärille, että en ihan vielä kuitenkaan haluaisi ruveta käyttämään statiineja, mutta jotenkin tuo kolesteroli tosiaan pitäisi saada laskemaan. Elintapojen muutoksellakaan en ole saanut sitä laskettua alle 5.8, vaikka söin vuosikaudet tervellisesti ja liikuin vähintään viisi kertaa viikossa ja ylipainosta ei ollut tietoakaan. Siis tämä oli yli kymmenisen vuotta sitten, kun tuota ylimääräistä ei paljon ollut ja ikäkin oli vielä jossain nuoruuden lukemissa. Jotain radikaalimpaa olisi siis tehtävä tällä kertaa ja kun olen niin perso herkuillekin, niin en voisi kuvitellakaan, että jättäisin kaikki ne pois jonkun hitsin kolesterolin takia. Onneksi lääkärillä oli ehdottaa kokeiluun Armo Lipid plus ravintolisää. Vähän olin kyllä skeptinen sen suhteen, että voiko se muka oikeasti tehota, mutta kun kahden kuukauden käytön jälkeen kolesterolilukema näytti 3.5, niin uskottavahan se oli. Tuotehan toimii! Nyt sitten jännityksellä odottelen syksyn uutta mittausta, että onko kolesteroli pysynyt edelleen aisoissa ja pidetään peukut pystyssä, että on.

Armolipid plus sisältää berberis aristata-kuivauutetta, punariisiä, polikosanolia, foolihappoa sekä koentsyymni Q10:tä sekä astaksantiinia. Googlasin netistä lisätietoja tuosta berberiinistä ja siitä löytyikin paljon hyvää sanottavaa statiineihin verrattuna. Tutkimusten mukaan se jopa vahvistaa sydänlihasta, laskee veren suurentuneita sokeriarvoja, parantaa insuliiniherkkyyttä ja ehkäisee jopa masennusta ja Alzheimerin tautia. Tiedä sitten mikä näistä oikeasti pitää paikkansa, kun kolesterolin laskustakin on niin monta eri mieltä. On jopa todettu tutkimuksissa, että nimenomaan vanhuksilla korkea kolesteroli lisää elinikää ja suojaa sydänrappeumalta ja aivohalvauksilta. Näistä eri tutkimuksista kun sitten joku vielä ottaisi selvää, että mitä oikeasti pitäisi tehdä ja mihin on uskominen. No itselläni ei onneksi ihan tuo vanhuusikä ole vielä mittarissa, mutta kovaa vauhtia sinne ollaan kuitenkin menossa. Toivottavasti siihen mennessä tutkimukset ovat tuon osalta jo vähän paremmassa jamassa ja tietää, että pitääkö tuota kolesterolia oikeasti laskea vai ei, mutta sen tiedän, että statiineja kolesterolilääkkeenä en ainakaan halua ruveta käyttämään. Onneksi sille nyt on sentään vaihtoehto.

Onkos teillä minkälaisia kokemuksia kolesterolista ja sen lääkitsemisestä? Mielellään kuulisin teidänkin tarinoita.

4 kommenttia:

 1. Kolesteroliarvot ovat toistaiseksi olleet normaalit. Hyvä kuitenkin tietää, että on tuotteita jotka auttavat.
  Kivaa perjantai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saat tosiaan olla onnekas, kun ei ole tuota vaivaa iskenyt. Itselläni on ollut korkea kolestori koko ikäni ja varsinkin tuota sukurasitteena tullutta korkeaa kolesterolia on aika vaikea saada madaltumaan pelkällä ruokavaliolla ja liikunnalla, mutta onneksi nyt on muitankin vaihtoehtoja kuin statiinit.

   Poista
 2. Vieläkö käytät tätä armolibidiä?

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista