sunnuntai 28. elokuuta 2016

Mökin uusi vaateteline


Nyt kun tämä kesämökkikausi on meikäläisen osalta pääosin ohi, kun syksyn tullen tulee enää harvoin käytyä mökillä, niin voikin palata kuvien muodossa mökkeilytunnelmiin. Tässä vähän muutoskuvia mitä tuolla mökillä olen  puuhastellut. Viime kesänä maalasin kulahtaneet mäntypaneelit valkoisiksi, kun vihdoin ja viimein sain luvan siihen isältäni, joten siltä istumalta suurin piirtein maalikauppaan, ettei tule vaan katumapäälle ja samaan syssyyn maalasin sitten katonkin ja isäni siveli maalin lattiaan. Lattia oli alunperin lakattu ja mökkiä joskus 70-luvulla rakennettaessa lauta on ollut aika märkää, kun lattiaan oli ilmaantunut ikävät raot lautojen väliin. Nämä raot täytettiin nyt sitten sahanpurun ja maalin seoksella ja hyvin on pysynyt raot piilossa. Lattian värisävyksi valkkasin vaaleanharmaan. Ihanan valoista nyt tuolla mökillä ja nuo vaaleat sävyt kyllä kasvattivat mökin kokoa huimasti.

Löysin Jyskistä tällaisen kivan vaatetelineen, joka sopii nyt kivasti tuohon uuteen vaaleaan lookiin ja mitä parasta, että sinne saa kaikki kengät piiloon eikä ne enää pyöri jaloissa. Pienessä mökissä kaikki säilytystila on aina plussaa.Ja yhtään lomaa ei voi viettää ilman, että jotain tuolla mökillä maalaisin, joten tämän kesän projektina on ollut mökin saunan pukuhuoneen freesaus, josta sitten lisää kuvia myöhemmin. 70-luvun ilme koki pienen faceliftin valkoisella maalilla. Mökin terassi koki myös uudistuksen suurennoksen muodossa, mutta siitä ei olekaan vielä yhtään kuvaa, kun isäni siellä sitä kovin vielä väsäilee. Kiva nähdä sitten lopputulos kun siellä seuraavan kerran vierailee.

Tuleekos teillä vielä käytyä paljon mökillä syksyn tullen?

8 kommenttia:

 1. Kiva kun saa kengät piiloon, hieno on. Meillä mökkeillään ympäri vuoden ja myös maalattu kesä ahkerasti, se on kivaa ja saa nopeasti uutta ilmettä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalaamalla saa kyllä tosi kivoja muutoksia aikaan pienellä vaivalla ja helppo myös toteuttaa, paitsi ehkä katon maalaus on kyllä todella puuduttavaa hommaa. Niskat onkin sen rupeaman jälkeen aika jumissa. Saas nähdä jaksaisinko ruveta koko mökin ulkomaalaukseen ensi kesänä.

   Poista
 2. Toi vaateteline on kuin mittatilauksena tehty - todella upea ja varmasti käytännöllinen. Kyllä se ilme vaan kummasti raikastuu kun maalaa valkoisella ja vaalean harmaalla, kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, että se oli juuri suurinpiirtein kuin millilleen tuohon tehty. Joskus käy tosiaan tuuri ja vaateteline oli myös sopivasti alennuksessa. Vaaleilla maaleilla saa kyllä ihmeitä aikaan.

   Poista
 3. Meidän mökillä ei ole lämmitystä, joten se on laitettu jo talviteloille.
  Ihanalta näyttää uusi vaateteline.
  Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tuolla onneksi sähkö, joten siellä on pieni lämpö päällä myös talvella, että pysyy vähän kuivempana, vaikka itse en siellä juuri talvella käykään. Ensi kesää siis odotellessa :)

   Poista
 4. Suunnitelmissa on lähteä vielä käymään kerran mökillä mutta saas nähdä antaako ilmat siihen luvan :D
  Oli kiva nähdä pitkästä aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin tässä vähän mietin, että pitäiskös sitä vielä kerran kuitenkin syksyn aikana mennä mökille vähän sienestämään ja poimimaan puolukoita, mutta saas tosiaan katsoa mitenkä nuo ilmat kehittyvät. Vielä on ainakin ollut mukavan lämminta.

   Poista