torstai 20. lokakuuta 2016

Ravintola Rosson talvimenua maistelemassa


Yhteistyössä Rosso-ravintolat/40+ blogit

Tiistai ilta kului lämpimissä pikkujoulumaisissa tunnelmissa, kun pieni 40+ bloggaajajoukko suuntasi kohti Ympyrätalon Rossoa. Meidät oli kutsuttu maistelemaan Rosson uutta pikkuisen jouluista talvimenua ja eihän tuollaisesta maittavasta kutsusta voi kieltäytyäkään. Sen verran perso sitä on kuitenkin hyvälle ruoalle ja mikä sen ihanampaa kuin istahtaa valmiiseen ruokapöytään hyvässä seurassa. Rossohan on Suomen ensimmäisiä italialaisia ravintoloita vuodelta 1978 ja pitänyt suosionsa vuodesta toiseen. Aika monelta paikkakunnalta se löytyykin ja moni tunteekin Rosson juuri heidän maittavista pitsoistaan.

Itselläni olikin vähän aikaa, kun on tullut käytyä Rossossa, joten olikin kiva käydä tutustumassa heidän uuteen talvimenuunsa. Jotenkin itselläni on ollut takaraivossa sellainen mielikuva, että ruoka on enemmänkin bulkkiruokaa ja suurinpiirtein puolivalmisteista tehtyä, mutta suureksi yllätykseksi suurin osa ruoista tehdään ihan alusta loppuun asti omassa ravintolan keittiössä eikä ne tule mistään keskuskeittiöstä. Tämän vierailun jälkeen mielikuvani muuttui kyllä totaalisesti erittäin positiiviseen suuntaan.


Pikkuisen jouluinen talvimenu ei ole perinteinen joulumenu kinkkuineen ja rosolleineen, vaan hienosti italialaisvivahteinen ja toimisi varmaan hyvin ympäri vuodenkin. Jos tätä pikkuisen jouluista talvimenua haluaa testata, niin menu astui voimaan eilen keskiviikkona ja on voimassa 8.1.2017 asti. Tosin paikkakuntakohtaisi eroja Rossojen välillä voi olla. Itse menu on seuraavanlainen:

ALKURUOKA
Kylmäsavulohitartar 
Paahdetua Maalahden limppua ja kylmäsavulohitartaria

PÄÄRUOAT
Kuhaa Romana
Ilmakuivattuun kinkkuun käärittyä pestolla maustettua kuhaa ja sitruunarisottoa

Gorgozolahärkää
Naudan sisäfilettä, gorgonzolakastiketta, punajuurta ja lohkoperunoita

JÄLKIRUOKA
Valkosuklaa-pannacotta 
Rosson mansikkakastiketta 

Voin kyllä todellakin lämpimästi suositella tätä menua


Kylmäsavulohitartar Maalahden limpulla, jonka päällä ripaus balsamicoa ja alkudrinkkinä ihana retromainen cocktail höystettynä Limoncellolla. Harmi, että olin autolla, niin ei voinut kuin vain vähän maistella tätä drinkkiä ja viinilistan uusia viinejä. Pikkuisen jouluisen talvimenun viiniksi sopivat erityisesti Colonnara Cuprese valkoviini Verdicchio-rypäleistä sekä punaiselta puolelta Verrocchio Ripasso Valpolicella Superiore


Saimme myös pienen yllätyksen keittiöstä ja varsinaisen virallisen alkuruoan jälkeen meille tarjoiltiin väliruokana antipastolajitelma, jossa oli paistettua vuohenjuustoa, ilmakuivattua kinkkua sekä lohta. Paistettu vuohenjuusto onkin yksi lempiruoistani.







Pääruokavaihtoehtona oli kalaa tai lihaa ja oma valintani oli Kuha Romana. Yleensä valitsen aina lihan, mutta tällä kertaa omaksi yllätykseksenikin valitsin kerrankin kalan ja oli todellakin nappi valinta. Pestolla maustettu kuha oli kääritty ilmakuivattuun kinkkuun ja sen kaverina oli sitruunarisottoa. Toimii erittäin hyvin tuo yhdistelmä. Vieläkin herahtaa vesi kielelle kun ajattelen tuota. Ehdottomasti täytyy mennä näin talvimenun ollessa voimassa syömään tuota toistekin.


Tämä gongozolahärkä paahdettujan punajuurien ja lohkoperunoiden kera näyttää myös erittäin hyvältä ja sai myös paljon kehuja.


Talvimenun varsinainen jälkiruokana on valkosuklaa-pannacotta. Kyseisenä iltana oli kuitenkin ollut talo sen verran täynnä, että kyseinen jälkiruoka oli huvennut aika hyvin, joten toisena vaihtoehtona oli myös lämmin suklaakakku, joka on aina ehdoton valintani jälkiruoaksi varsinkin jos kakku on lämmintä ja sen kylkeen tulee vaniljajäätelöä. Oi nami! Vierustoveri kyllä kehui kovasti myös valkosuklaa-pannacottaa.


Vatsat aivan killillään hyvästä ruoasta ja hymyt korvissa poistuimmekin sitten kotia kohti. Nyt on sitten pikkujoulukausikin sitten virallisesti aukaistu. Koskakohan joulukoristeet rupeavat hiipimään kauppoihin?  Itsehän jo virittelin  vähän tunnelmavaloja ulos. Jotkut kutsuvat niitä jouluvaloiksi, mutta meillä ne ovat enemmänkin tunnelmavaloja. Kiva saada vähän piristystä syksyn pimeyteen. Iso kiitos Rossolle! Nyt sitten vain odottelemaan, että Espoon Isoon Omenaankin avautuisi Rosso, niin saisi lähelle kotiakin ihka oman Rosson.

Tästä pääset vielä kurkkaamaan Rosson sivuille.

6 kommenttia:

  1. Kiva ja herkullinen ilta meillä oli.

    Ekant joulukoristeet ja -suklaat olen jo bongannut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli todellakin herkullinen ja tuli kyllä masut niin täyteen, että huh. Oi sä olet jo ekat joulukoristeet bongannut. Itse en ole vielä nähnyt, mutta johtunee myös ehkä siitä, että en ole ainakaan viikkoon käynyt kaupoissa :)

      Poista
  2. Hyvältä näyttää! Olen itse kokeillut tuon vuohenjuustoannoksen ja kyllä maistui, enemmänkin toki olisi mahtunut.
    Lasten kanssa menee vaan, Rossossa ja muissakin ravintoloissa, helposti siihen pizza-lihapulla-linjalle.
    Kaunista syysviikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän se on kun lapset tai siis ei ainakaan meidän lapset jaksa olla kovinkaan kauaa paikoillaan tai eivät suostu syömään mitään muuta suurinpiirtein kuin ranskalaisia tai pitsaa ravintoloissa, joten nykyään ei kovinkaan usein tule edes käytyä lasten kanssa ulkona syömässä. Melkeinpä se on nykyään kaveriporukan kanssa kun tulee käytyä ulkona syömässä ja silloin onneksi saa istua rauhassa ;)

      Poista
  3. Niin herkulliset kuvat - en ole niin jouluihminen, joen tällaiset modernimmat versiot maistuvat oikein hyvin ennen joulua : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse rakastan joulua tai oikeastaan niiden joulukoristeiden laittamista. Itse jouluruokiin tulee tosin jossain vaiheessa pienoinen kyllästyminen, vaikka ensimmäiset kinkut ja laatikot maistuvat aina ennen joulua niin hyviltä, joten tosi kiva, että tuo moderni jouluversio.

      Poista