lauantai 15. lokakuuta 2016

Suomalaista Mia Höytö luonnonkosmetiikkaa


Mahtavaa, että meiltä Suomestakin tulee aitoa luonnonkosmetiikkaa ja voisi sanoa, että ihan luksus versionakin. Nimittäin Mia Höytö Cosmetics on aitoa suomalaista kosmetiikkaa, joka valmistetaan ja suunnitellaan Suomessa. Mia Höytö kosmetiikka lanseerattiin markkinoille vuonna 2012. Kyseessä on ecocert-sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, jonka raaka-aineet tulevat Skandinavian luonnosta. Itsekin olen tähän merkkiin monesti törmännyt, mutta ei ollut tullut aikaisemmin kuitenkaan kokeiltua, vaikka monesti on pitänyt.  

Minulla on nyt testauksessa sarjan LUMOUS seerumi, IHANA kasvovoide sekä VALO silmänympärysvoide. Erittäin mielenkiintoista testata suomalaista sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, koska sitä ei kuitenkaan paljoa löydy markkinoilta. Itselläni on aika ongelmallinen iho, jota voisi luonnehtia rasvaiseksi sekaihoksi, mutta se on kuitenkin todella pintakuiva, joka vaatii kunnolla kosteutta. Lisäksi ihoni on erittäin herkkä ja punoittaa helposti ja kaiken kukkuraksi löytyy couperoosaa ja tietysti ikäkin rupeaa näkymään jo ihossa. Minulle soveltuvien tuotteiden tulee siis olla hellävaraisia, kosteuttavia sekä samalla rauhoittavia ja tietysti myös luonnonkosmetiikkaa ja eihän se anti-aging ominaisuuskaan pahaksi olisi jo tässä iässä.

LUMOUS-seerumissa vaikuttavina aineina ovat koivunmahlauute, tyrniuute, kaurasta saatava betaglukaani sekä arganöljy, joka tuntuu olevan nykyään erittäin suosittu aineosa ihonhoidon tuotteissa. Seerumi sisältää korkean hyaluronihappopitoisuuden, joka auttaa kiiteyttämään ihoa ja lukitsemaan kosteuden. LUMOUS uudistaa ihoa stimuloimalla soluprosesseja. Itse tykästyin tähän seerumiin ja huomasin jopa ihossa hieman rauhoittumisen merkkejä punaisuuden osalta. Seerumi kosteutti myös hyvin pintakuivaa ihoani. Toki en ole vielä tuotetta käyttänyt pitkään, mutta tuote tuntuu oikein toimivalta. Tuote sopii myös meikin alle, mutta itse olen käyttänyt tätä nyt enemmänkin iltaisin. Kiva mennä nukkumaan LUMOUS kasvoillaan ja odotella yöllä tapahtuvaa ihmettä. Tosin aina kyllä aamuisin se sama vanha naama sieltä peilistä kurkkaa, eikä se hehkeä prinsessa.

IHANA kosteusvoide on kevyt ja kosteuttava voide, joka on kuitenkin erityisen hoitava. Itse olen käyttänyt tätä nimenomaan aamuisin meikin alla, koska se jättää mattapinnan. Tuote sisältää runsaasti antioksidantteja, jotka nimenomaan ehkäisevät solujen hapettumista. Tyrnisiemenöljyn sisältämä askorbiinihappo stimuloi kollageenin muodostumista, mustaherukansiemenöljyn GLA sitoo kosteutta ja kaurauute rauhoittaa ja uudistaa ihoa. 

LUMOUS-seerumia voi yhdistää myös IHANA-voiteeseen, jolla saa ihon punaisuutta rauhoittavan emulsion.

VALO silmänympärysvoide on kevyt silmänympärysihoa hoitava voide, jonka tehoaineena toimii mm. mustanseljankukkauute, joka häivyttää tummia silmänalusia vilkastuttamalla ihon aineenvaihduntaa ja laskemalla turvotusta. Tuote sisältää myös mm. ruiskukkavettä, tyrnisiemenöljyä, kosteuttavaa sheavoita ja aloeveraa. Tuotteen kaurauute yhdessä manteliöljyn kanssa silottaa juonteita.  Itse en varsinaisesti kärsi mustista silmänalusista, joten siinä mielessä vaikea sanoa sen toimivuudesta siihen, mutta koostumukselta tuo oli oikein miellyttävä ja hyvin imeytyvä. VALO silmänympärysvoide toimii hyvin myös meikin alla.

Yhteenvetona voisi todeta, että kaikki testaamani Mia Höydön tuotteet olivat erittäin laadukkaita ja toimivia. Ei voinut kuin tykätä ja antaa isoa plussa suomalaiselle luonnonkosmetiikalle. Aivan mahtavaa! Tuotteiden pakkaukset ovat myös yksinkertaisen tyylikkäitä ja tuoksut hienostuneen mietoja.  

Mia Höydön sivuille pääset tästä.



8 kommenttia:

  1. Oih! Noita olen ihaillut ja mielelläni testaisin jotain ihanaa kosteusvoidetta tälle talvikorpulle iholle. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin kyllä tosiaan lämpimästi suositella noita Mia Höydön tuotteita. Itsellänikin varsinkin talvisin iho kuivuu ihan korpulle.

      Poista
  2. Näin Mia Höydön tuotteista kirjoituksen aiemmin eräässä blogissa ja halusin käydä tutustumassa niihin. Hienoa, että sinulla on niistä niin positiivinen käyttökokemus. Oma kokemukseni rajoittuu helsinkiläisessä tavaratalossa testaamiseen ja voi, mikä pettymys oli tuotteiden tuoksu. En tiedä, olisivatko testerit voineet härskiintyä, mutta yhdessäkään mainitsemassasi tuotteessa ei ollut miellyttävä tuoksu, päinvastoin. Jäivät siis hyllyyn, vaikka muuten olisin mielelläni jonkun niistä hankkinutkin juuri kotimaisuutensa vuoksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voih! Oliskohan tosiaan testerin suulle jäänyt jotain vanhaa tuotetta ja se vähän tuoksunut tunkkaiselta. Tosin noissa tuotteissa ei ole mikään voimakas tuoksu, vaan tosi mieto ja voisi sanoa, että melkeinpä jopa tuoksuton.

      Poista
  3. Hei, tähän pitää lisätä vinkki, että näitä saa nyt Hullareilta aika hyvään hintaan. Mia Höytö- sarja on oma suosikkini ihonhoitosarjoista. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä vinkki tosiaan, kiitos! Itsekin kävin Hullareilla pyörähtämässä, mutta jäi tuo kosmetiikka puoli kokonaan käymättä.

      Poista
  4. Minulla on käytössä saman tuotesarjan tuotteita, ja täytyy kyllä kehua tuota seerumia: TOIMII! Ainakin tällaiselle kuivuuteen ja herkkyyteen taipuvaiselle iholle se on juuri sopiva seerumi. Lisäksi tykkään sen vaahtoavasta ominaisuudesta, on miellyttävä levittää iholle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, että seerumi tosiaan vähän vaahtoaa kun sen levittää iholle ja saa kyllä hyvin levitettyä. Itselläni on kanssa tosi herkkä iho ja rupeaa heti punoittamaan, jos voimakkaita tuotteita.

      Poista