maanantai 27. marraskuuta 2017

Pipari- ja piparkakkutalotalkoot

 

Jokos teillä on leivottu piparkkakkuja? Meillä aloitettiin jo parisen viikkoa sitten urakoimaan. Ensin leivottiin pipareita ja sitten siirryttiin lasten piparkakkutalon koristeluun. Perinteisesti lapset koristelevat oman talonsa valmispaketista ja itse leivon omani, kun tykkään vähän persoonallisimmista taloista ja tykkään koristella ne aika värikkäiksi.  

Meidän jokavuotiseen perinteeseen on kuulunut, että aina jokin menee pieleen  piparkakkutalon teossa ja tämäkään vuosi ei ollut poikkeus. Yhtenä vuotena palaset olivat ihan rikki paketin sisällä, toisena vuotena monen monta palasta rikkoutui lasten koristeluissa ja tänä vuonna kävi sitten siten, että pikkuisin rikkoi vahingossa omat palansa, mutta saatiin ne kyllä korjattua siisti koristeiden alle piiloon, joten sinällään olisi ollut kaikki ehjät ja koristellut palaset piparkakkutaloon. Mutta mutta, tilanne on nyt sellainen, että talosta ei ole jäljellä kuin kattopalat. Nimittäin pikkuisin oli käynyt salaa syömässä talon kaikki seinät ja muruset olivat vaan enää jäljellä lastenhuoneen lattialla. Hih, mitenkä nämä 3-vuotiaatkin osaavat jo niin hyvin valehdella? Kyselin häneltä, että mihis palaset ovat joutuneet ja söikö hän ne. Kirkkain silmin hän vastasi, että ei ole syönyt ja vannomalla vannoi. Onneksi tiesin, että isommat lapset eivät ole voineet olla asialla, kun olivat minun mukanani muualla, kun tämä syönti oli tapahtunut, joten syyllinen oli aika helposti osoitettavissa. Ei auttanut, vaikka yritimme laittaa palat piiloon ja vannotettiin, että niihin ei saa koskea. Pitänee käydä kaupassa ostamassa uusi tarvikepaketti talon tekoon, että saadaan katon alle seinätkin ja iso purkillinen pipareita, että tuo pikkuisin saa niitä nakerrelle eikä tarvitse enää käydä piparkkutalon kimppuun, ennen kuin ollaan saatu se edes kasaan. 




Tällainen kasa pipareita olisi odottamassa koristelua. Muutama piparitikkarikin löytyy joukosta. 





Tässä vielä meidän viime vuoden piparkakkutalokylää. Lasten koristelema on keskellä ja omat tekeleeni laidoilla. Pitäisiköhän tänä vuonna tehdä vaikka vaaleanvihreä, kun tuo vaalenapunainen ja vaaleansininen on tullut jo kokeiltua.





Onkos teillä jo piparkakkutalo suunniteltuna?

2 kommenttia:

 1. Joka vuosi teen jonkinmoisen piparitalon äidilleni ja isäpuolelleni lahjaksi. Tänä vuonna ajattelin tehdä jotain muuta kivaa piparitaikinasta.
  Voi tuota teidän nuorimmaista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tosiaan, piparitaikinasta voisi askarrella kaikkea muutakin kivaa. Joku joulu täytyy kokeilla kyllä piparikranssin tekoa.

   Poista