maanantai 25. joulukuuta 2017

Hempeä piparkakkutalo


Meidän tämän joulun piparkakkutalo muistuttaa uhkaavan paljon viime vuoden piparkakkutaloa, koska on itseasiassa viime vuotinen. Laitoin sen laatikkoon säilöön ihan testausmielessä, että mitenkä tuo säilyy ja olihan se hyvin säilynyt. Vähän oli etureunasta vain tipahtanut pikeerikoristelua, mutta muutoin tuo oli lähes uudenveroinen. Toki ei varmaan kyllä syömäkelpoinen, mutta onhan tuo jo sen verran pölyttynytkin, että eipä sitä senkään takia viitsisi edes syödä. 

Piti kyllä tekemään tänäkin jouluna ihan uusi piparkakkutalo, mutta on ollut vaan niin hirmuinen kiire, että jäi sitten tekemättä ja toisaalta kun on tämäkin talo, niin sai nyt kelvata sama talo myös täksikin jouluksi. Lastenkin oman piparkakkutalon kanssa kävi vähän köpelösti ja ei saatu siitäkään sitten taloa kasaan. Lapset koristelivat kaikki palatkin jo valmiiksi, mutta pikkuveli ehti sitten syömään salaa kaikki seinät ja jäljelle jäi vain katot. Yritettiin kyllä kaupasta saada uusi valmispaketti, mutta aina kauppareissulla ne olivat loppuunmyytyjä. Ehkä ensi vuonna vahingosta viisastuu ja ostan kaksi pakettia, jotta saa tarvittaessa varaosat heti uuteen taloon, jos joku taas sattuu popsimaan paloja ennen kuin ollaan saatu se kasaan ja aloitetaan leipominen lokakuussa, niin ei tule joulukiire vastaan.

Julkaisin viime vuonna tämän pikeerillä kuorrutetun piparkakkutalon teosta ihan oman postauksen ja se löytyy täältä klik, jos jotakuta kiinnostaa, että miten tämä on tehty. Ehkä sitten ensi joulua ajatellen ja täytyy itsekin ruveta suunnittelemaan taloa ajoissa, ettei käy niin kuin tänä vuonna. Iso kasa pipareitakin jäi kokonaan koristelematta, mutta onneksi ne voi syödä ihan ilman koristeluakin sitten kun tämä pahin jouluähky helpottaa.


Alakuvassa vielä miltä tämä vaaleansininen piparkakkutalo näytti viime vuoden jouluna. Hih, pitäisiköhän tämä säilyttää vielä ensi jouluun? Kätevää, kun menee sama talo vuodesta toiseen. Oikea kestopiparkakkutalo ;)


Mukavaa joulunaikaa kaikille!

2 kommenttia:

  1. En muista keneltä kuulin, mutta jollakin tutulla oli sama piparitalo jo kahdeksatta vuotta :). Ei kuulemma enää tuoksunut piparilta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, meillä ei taida ihan noin kauan pysyä tuo ehjänä, mutta olishan se tosiaan kätevää, että vuodesta toiseen olisi sama piparkakkutalo :)

      Poista