keskiviikko 27. joulukuuta 2017

Raaseporin joulumarkkinat ja Fiskars Village


Minulla oli ilo osallistua Länsi-Uudenmaan Lumo matkailu Oy:n bloggaajamatkalle, jossa suuntasimme Tammisaaren Vanhan ajan joulumarkkinoille sekä Fiskars Villageen. Matkaan lähdettiin jo heti aamutuimaan, jotta ehdittiin ajoissa Tammisaareen nauttimaan ensin aamukaffet Cafe Karl de Mummassa Raatihuoneen torilla, jossa oli tarjolla mm. sahramilla maustettua Lucia pullaa. Tämän jälkeen alkoikin vapaata kiertelyä tunnelmallisessa talvisessa Tammisaaressa. Ensiksi aloitettiin tietysti Tammisaaren vanhan ajan joulumarkkinoista. Itse ole koskaan aikaisemmin edes käynyt Tammisaaressa, joten oli mukava kierrellä Tammisaaren kauniilla kujilla ja ihastella menneen ajan tunnelmaa. Tuonne pitää kyllä ehdottomasti mennä kesälläkin käymään. Ihania pieniä kujia ja kauniita vanhoja taloja. Itseasiassa jos tarkkoja ollaan, niin Tammisaaren kaupunkiahan ei enää ole, kun Tammisaaren kaupunki lakkautettiin vuonna 2009 ja sen tilalle perustettiin yhdessä Karjaan kaupungin ja Pohjan kunnan kanssa Raaseporin kaupunki. 

Tässä ensin joulumarkkinoiden tunnelmaa. Myyjiä ja asiakkaita riitti ihan tungokseen asti ja kaikkea mielenkiintoista olikin tarjolla. Myös itse aito joulupukki oli ennättynyt Tammisaareen saakka Korvatunturilta.Tammisaaren kaduilla bongattua. Voin vaan kuvitella miten idyylinen paikka tämä on kesällä.

Tammisaaressa kannattaa piipahtaa myös EKTA museokeskuksessa, jossa voi heittäytyä myös oikein nostalgiseksi. Keltainen porvaristalo on peräisin 1790-luvulta, jossa voi tutustua miten 1800-luvulla elettiin ja kokea mm. aitoa menneen ajan tunnelmaa palvelus- ja herrasväkineen. Alakerrassa palvelusväki häärisi joulusiivouksen parissa ja myös pipareita oli paistumassa. Yläkerrassa taas herrasväki nautti notkuvasta joulupöydästä.

Tammisaaren kierros lopetettiin tasokkaaseen Hotel Sea Frontissa sijaitsevaan ravintola Strandikseen, jossa nautittiin maittava lounas. Paikka sijaitsee ihan meren äärellä, joten ikkunoista aukesikin ihana talvinen merimaisema. Keittiön puolella häärii myös voittoisan Suomen kokkimaajoukkueen jäsen Samuel Mikander. Pääruoaksi oli rakastamaani grillattua halloumia punajuuren ja paahdetun parsakaalin kera. Kokonaisuuden kruunasi cappuccinomousse puolukan ja fudgen kera.
Tammisaaresta matkamme jatkui kohti Fiskars Villagea, jonne on n. 1/2 h matka Tammisaaresta. Fiskarsin kierros aloitettiin tutustumalla Kuura Shopiin ja sen laadukkaisiin siidereihin, jotka tehdään paikanpäällä Fiskarsissa suomalaisista omenoista. Itse yrittäjä Petri Halmetoja kertoi meille tämän aidon siiderin valmistusprosessista ja lopuksi saatiin myös maistella näitä käsityönä tehtyjä siidereitä.

Kuura Shopin jälkeen oli vielä hetki aikaa tutustua Fiskarsin kylään ja sen käsityöläisputiikkeihin.

Fiskarsin kylässä toimii paljon kotimaisia käsityöläisyrittäjiä ja sieltä löytyy myös Desenion tehdas, jossa valmistetaan käsityönä kynttilöitä.Mukava bloggaajapäivä lopetettiin Fiskarsissa Cafe Antiquehen, jossa nautittiin vielä maittavat iltapäiväkahvit ennen kuin matkattiin takaisin kohti Helsinkiä. Kahvilassa on muuten kaikki nämä huonekalut myytävänä, joten Fiskarsin vierailu voikin päättyä vähän isompaan shoppailuun.Kiitos oikein ihanasta päivästä bloggaajakolleegoille, iloiselle oppaalle Tuula Kleimanille sekä tietysti Länsi-Uudenmaan Lumo matkailu Oy:lle.

Tämän postauksen kaikki kuvat on otettu uudella Huawei P10 plus -kännykälläni, jonka kameran käyttö on vähän vielä opettelussa, mutta enköhän pikkuhiljaa pääse sen saloihin selville. *matkan tarjosi Länsi-Uudenmaan Lumo matkailu Oy*

2 kommenttia:

 1. Todella kauniita kuvia ja ihana tunnelma välittyy kuvista. Tuula on kyllä mitä sydämellisin opas!
  Ihana päivä teilläkin on ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuula oli kyllä todella taitava ja ihanan lämminhenkinen opas. Oli tosiaan kiva käydä tuolla tutustumassa

   Poista