maanantai 18. joulukuuta 2017

Weisteen Wanha Villa on auennut kuluttajille


Nyt kaikki joulufanit ja sisustusihmiset kuulolle. Nimittäin K.A.Weiste on avannut marraskuun puolivälissä oman kuluttajille tarkoitetun sisustusliikkeen  Weisteen tehtaan pihapiiriin, jossa kävin piipahtamassa lauantaina. Weisteen Wanha Villa sijaitsee Helsingin Pukinmäessä ihanassa nostalgisessa ja suojellussa puuhuvilassa, jossa perustaja Kalle Weiste asui perheineen vuosisadan alkupuolella. Voisikos parempaa ympäristöä enää olla tälle uudelle putiikille.

K.A.Weiste Oy on kotimainen perheyritys ja se on edelleen Weisteen suvun pyörittämä jo neljännessä sukupolvessa. Weisteen juuret juontavat vuoteen 1924, jolloin K.A.Weiste perustettiin kotimaisten hopealankatuotteiden valmistamiseksi. Aluksi toiminta oli pienimuotoista ja tuotteet tehtiin kotona. Vuonna 1926 toiminta oli sen verran laajentunut, että perhe ja verstais muuttivat tänne Pukinmäkeen, jossa kyseinen asuintalo ja verstas edelleen sijaitsevat.

Meille jokaiselle kuluttajalle on varmaankin ainakin jossain vaiheessa elämässä tullut tutuksi Weisteen Christmas Legend -joulutuotteet. Kyseessä on nimittäin Euroopan johtavia ja vanhimpia joulukoristeita valmistava yritys. K.A.Weiste on itseasiassa ainoa Pohjoismaissa joulukoristeita tekevä yritys. Mm. joulukoristenauhat ja punokset tehdään Pukinmäessä ja joulupallot taas puolestaan Hangon tehtaalla.

 

 Weisteen Wanha Villa on auki ympäri vuoden eli ei vain yksistään näin joulunaikaan. Joulun jälkeen tilaa valtaa enemmän kauniit VillaWeisteen sisustustuotteet, vaikka ei joulu kokonaan poistukaan putiikista ja hyvä niin. Mikäs sen mukavampaa, kuin poiketa kesähelteillä tuonne tunnelmoimaan tulevasta joulusta ja ainahan se joulu kuitenkin pääsee yllättämään ja siihen valmistautumista ei voi koskaan aloittaa liian aikaisin.

Putiikki on auki nyt ennen joulua seuraavasti:

Ti-Pe klo 11 - 19
La klo 10 - 16
Su klo 12-16
Ma suljettu

Joulun jälkeen aukiolot kannattaa kurkata heidän facebook -sivuiltaan täältä tai instagramista täältä.

Weiste Wanha Villa löytyy Kalle Weisteen kadulta, Helsingin Pukinmäestä. Matkaa Helsingin keskustasta on n. 20 minuuttia. Putiikilla ei ole verkkokauppaa,  mikä on toisaalta ihan hyvä, koska eihän tuolla verkkokaupassa pääsisi  tunnelmoimaan tähän ihanaan ympäristöön.
Itse Johanna Weiste esitteli uusia ihania myymälätiloja ja voi mikä tavarataivas täällä onkaan. Näin joulua ja kaikkea sisustuskrääsää rakastavana ihmisenä, voitte vaan kuvitella, että tuolla on ihan taivaassa. Niin paljon kaikkea ihanaa ja tovi jos toinenkin tuolla vierähti. Putiikissa on tarjolla runsas kattaus sekä Weisteen oman tehtaan valmistamia kotimaisia joulukoristeita, että VillaWeisteen joulu- ja sisustustuotteita.
 
 
Näistä legendaarisista latvatähdistä kaikki oikeastaan lähti liikkeelle ja samoja tähtiä on edelleen myynnissä. Kenempä kotoa ei tällaista latvatähteä olisi joskus löytynyt. Tuovat niin haikeasti myös oman lapsuuden mieleen ja sen h-hetken kun kuusi viimeisteltiin kyseisellä Weisteen tähdellä ja kuusi sai ikäänkuin kruunun päähänsä. Siitä se joulun vietto sitten alkoi.
 


Vinkkinä kaikille tänä vuonna vanhemmiksi tulleille, että jos haluaa lapsen syntymävuodesta kivan muiston, niin kannattaa käydä hankkimassa ajoissa tämä Baby´s first Christmas -joulupallo eikä käy niin kuin itselleni, että jouduin esikoisen kanssa näitä sitten joulun jälkeen metsästämään kissojen ja koirien kanssa, jotta saatiin omamme. Nyt meiltä löytyy jokaiselle lapselle oma joulupallo kyseiseltä syntymävuodelta.


Weisteellä on näin Suomen juhlavuotena myös oma Suomi 100 joulumallisto, joka on ollut erittäin suosittu enkä yhtään ihmettele. Olihan sitä itsekin kotiutettava sekä valkoinen, että sininen Suomi100 -joulupallot, jotka on tehty alusta loppuun asti Hangon tehtaalla. Jää sitten kiva muisto tuleviksi jouluiksi tästä meidän merkkivuodesta.

 

  Täällä on ehdottomasti kyllä piipahdettava useamminkin ja odotankin jo innolla, että mitä kaikkia ihania VillaWeisteen sisustustustuotteita tulee valikoimaan ja jos jouluikävä iskee, niin täällähän voi käydä aina vähän tunnelmoimassa ja odotella joulun tuloa. Jouluhan on vain kerran vuodessa ja juhannus joka vuosi, vai miten se menikään ;)

 

8 kommenttia:

 1. Täytyy kyllä sanoa, että sinivalkoinen joulu ei näytä yhtään hullummalta.
  Mukavaa jouluviikkoa sinulle Cride ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo sinivalkoinen joulukuusi oli todella kaunis ja niin ihanan isänmaallinen

   Poista
 2. Onpas ihanan näköinen paikka! Nyt en enää ehdi piipahtaa mutta ennen ensi joulua sitten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla kannattaa piipahtaa ihan jo ennen ensi joulua, kun tilaa valtaa nyt joulun jälkeen enemmän sisustustuotteet. Liike on tosiaan auki ympäri vuoden.

   Poista
 3. Ihana paikka! Uskaltaakohan tuonne edes mennä käymään, voi tulla TOSI kalliiksi, kun innostuu kaikesta kauniista 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, joo sen varoituksen voin kyllä antaa, että tosiaan kukkaro voi mukavasti keventyä tuolla käynnin jälkeen :)

   Poista