sunnuntai 23. joulukuuta 2018

Aatto on jo ovella


Vielä yksi yö itse h-hetkeen. Täällä lapset odottavat jo kärismättöminä, että koska se joulupukki oikein tulee. Millään ei jaksettaisi enää odottaa. Kyllähän sitä itsekin omasta lapsuudesta muistaa, että mitenkä tuota jouluaattoa odotti kuin kuuta nousevaa ja voi sitä onnen hetkeä kun joulupukki astui ovesta sisään.

Meillä on joulukoti ollut koristeltuna jo pitkään. Näin jouluhulluna ihmisenä joulukoristeet kaivetaan jo viimeistään marraskuussa esille ja kuusikin on ollut pitkään koristeltuna. Yleensä itse jouluna on ollut jo ihan kyllästynyt noihin ja odottaakin jo innolla, että koskas ne saa laitettua takaisin varastoon ja odottamaan ensi joulua.

Tänäkin vuonna meidän joulukuusi on tekokuusi, jolla ollaan menty jo monen monta vuotta.  Se oli menossa edellisessä työpaikassani roskikseen ja tuli pelastettua se roskiskohtalolta. Eihän nuo tekoversiot ihan oikeita kuusia peittoa, mutta eipähän ole niitä neulasia jokaisessa sukan pohjassa pistelemässä ja on helppo hakea vain varaston perukoilta ja kasata. Lisäksi jouluna tulee oltua paljon muualla, joten aidosta kuusesta nauttiminen menee vähän hukkaan ja mummolassa on aina kuitenkin aito perinteinen kuusi, joka koristellaan yhdessä lasten kanssa.

Oikein ihanaa joulun aikaa!

4 kommenttia:

 1. Ihanaa joulunaikaa sinulle ja perheellesi <3

  VastaaPoista
 2. Teidän joulukuusi on kyllä niin kaunis ja nuo piparkakkutalot, huoh...en voi kuin ihailla niiden kauneutta. Meillä on myös ollut tekokuusi jo monta vuotta ja yksi syy sen hankkimiseen oli juuri tuo neulasten aiheuttama sotku. Tuntui, että neulasia löytyi jostain lattialistan välistä vielä juhannuksenakin. Oikein hyvää joulua sinulle, Krista ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ne neulaset ovat kyllä niin vihon viimeisiä ja ne ujuttauvat vielä joka väliin ja jäävät sukkien pohjaan pistelemään. Tekokuusi on kyllä siitä niin paljon parempi ja menee vuodesta toiseen.

   Poista