sunnuntai 22. joulukuuta 2019

Hyvää joulua!


Joulun tunnelmaa ei voita mikään. Se on aina vaan yhtä ihanaa kaivaa joulukoristeet esille vaatekaapin perukoilta, vaikka saakin aina suurinpiirtein tyhjentää koko vaatehuoneen ensin, että saa ne koristeet sieltä esille ja joka kerta sadatella, että miten meillä on näin paljon tavaraa ja pitäisi viedä kirppikselle jotain. Samat tavarat ne sieltä joka vuosi suurinpiirtein kuitenkin taas tulevat vastaan, vaikka juuri viime vuonna totesin, että pitäisi tehdä jotain sille tavaramäärälle. Mihis se vuosi taas hujahti, kun taas on joulu? Mitenkäs se kesä ei kuitenkaan tule yhtä nopeasti? 

Täällä rupeaa olemaan joulun valmistelut lahjojen ja siivouksen osalta valmiina. Jouluruokien pariin päästään sitten huomenna. Kuusi on ollut koristeltuna jo marraskuun lopusta lukien, kun lapset tahtoivat hyvissä ajoin kuusen, joten kaivettiin se sitten silloin jo esille ja koristeltiin. Ollaan saatua nauttia siitä jo kohta kuukauden ajan. Tämä kuusi on palvellut meidän perhettä jo monen monta vuotta. Pelastin sen roskiskohtalolta edellisessä työpaikassani ja annoin sille uuden kodin. Onhan tämä tekokuusi niin paljon helpompi kuin aito, vaikka ei aidon kuusen tuoksua olekaan.


Meillä jouluperinteisiin kuuluu, että takan ylle laitetaan lasten nimillä nimikoidut joulusukat, joka toimivat heillä joulukalentereina. Joka aamu lapset sitten käyvät kurkkaamassa, että mitä tontut ovat tuoneet yön aikana. Pienimmäinen uskoo vielä joulupukkiin ja tontun pieniin apureihin ja isommat vähän kyllä epäilevät, että mahtaakos se äiti kuitenkin laittaa ne yllätykset aina sinne sukkiin. Välillä tontut ovat sitten unohtaneet laittaa ne yllätykset ja oho, joku aamu ne voivatkin löytyä ihan muualta. Silloin on tainnut tontuilla olla vähän kiire ja äippä vähän huonomuistinen. Tilanteesta on kuitenkin aina selvitty  tuolla selityksellä. Meidän 11 v oli muuten aika ovela ja laittoi yhtenä yönä ennen nukkumaan menoa tabletin videoimaan suoraan joulusukkia kohden, koska hänen yläkerran huoneen sisäikkunasta on suora näkymä takan luokse. Hän oli jopa niin fiksu, että oli laittanut varavirtalähteen tablettiin kiinni, että akku riittää myös äänitykseen. Sinne olisi sitten tallentunut minun hiippailuni joulusukkien luokse tai no mitä nyt sen verran hämärässä näki, että joku vaalea hahmo siinä takan edessä pikaisesti kävi. Joulutonttuhan siinä vain pikaisesti vilahti.
Nämä joulusukat tuli ommeltua joskus silloin kun oli vielä aikaa ommella jotain.


Miellä joulukoristeet kaivetaan esille joka vuosi hyvissä ajoin. Joskus tuli leivottua jo piparkakkutalo lokakuussa. Tänä vuonna meillä mennään tuolla viime vuonna tekemälläni vaaleanpunaisella piparkakkutalolla, joka säilöttiin laatikkoon ja kaivettiin se sieltä esille. Lapset puolestaan koristelivat oman piparkakkutalonsa ja se sitten syödään joulun jälkeen. Sen verran iso homma tuossa itse tehdyssä piparkakkutalossa, että tänä vuonna sen tekoa ei saa mihinkään rakoon mahdutettua, joten ehkä sitten ensi jouluna sitten ruvetaan taas siihen urakkaan.


Ihanan rauhallista joulun aikaa. Nauttikaahan rakkaiden parissa joulun tunnelmista.

2 kommenttia: