lauantai 7. joulukuuta 2019

Joulukuun matkavinkit Tallinnaan

*Pressimatka*


Olipas kiva pieni miniloma Tallinnassa, kun pääsin matkaamaan 9 muun bloggaajan kanssa tutustumaan jouluiseen Tallinnaan. Matka alkoi Viking Xpress lautalla makoisan jouluisen brunssin parissa ja samalla tutustuttiin toisiimme. Moni bloggaaja olikin jo ennestään tuttu, mutta aina löytyy myös uusia kasvoja ja kiva löytää myös uusia tuttavuuksia.

Tallinnan satamassa meitä odotti autokuljetus ja käytiin viemässä pikaisesti matkatavarat Tallink Spa&Conference hotelliin, josta jatkoimme Tallinnan uudelle aluelleelle nimeltään Noblesser. Ennen ensimmäistä maailmansotaa kyseisellä alueella rakennettiin sukellusveneitä Venäjän keisarinkunnan tarpeisiin. Nyt alue on Tallinnan yksi nopeimmin kehittyvistä alueista ja vanhoja upeita rakennuksia kunnostetaan oikein urakalla.

Noblesser sijaitsee n. 15 min. kävelymatkan päästä satamasta, mutta toki aina voi hypätä taksiin kyytiin ja matkata sillä, jollei kävely innosta. Alue on siitä mielenkiintoinen, että sitä on vastikään remontoitu ja on vielä kehittymässä. Alueena sijanti on kyllä mitä loistavin kivasti meren äärellä. Tästä tulee kyllä varmasti kehittymään erittäin viihtyisä alue.



Noblesserissa testasimme kivasti sisustetun Lore Bistroon, jossa on tapana jakaa annokset pöytäseurueen kesken ja tälla tavalla maisteltiin myös monen monta eri annosta. Tarjolla oli mm. kampasimpukoita, omassa puu-uunissa paistettua pitsaa, mustekalaa ja tartaria. Annoksia oli niin monen moista, että en edes enää muista niitä kaikkia. 




Maittavan lounaan jälkeen kävelimme kivenheiton päässä sijaitsevaan Shishin myymälään. Siis vitsit mikä sisustajan taivas sieltä löytyykään ja arvatkaas vaan, että sortuiko meikäläinen taas kaikkeen hömppään, mutta minkäs harakka itselleen voi. Kaikki mikä vähänkin kiiltää, niin pitää saada.

 Shishi on virolais-norjalainen sisustusbrändi ja oli minulle ihan uusi tuttavuus. Myymälä oli kyllä todella vaikuttava ja näin joulua kohden kauppa on oikea joulun ihmemaa. Katosta roikkuu jos jonkinmoista koristeltua joulukuusta ja hyllyt pursuavat erilaisia joulukoristeita. Samassa talossa on myös Shishin outlet -myymälä, jossa kannattaa kanssa pistäytyä. Outlet -myymälä sijaitsee talon toisessa päädyssä ja sinne pitää mennä ulkokautta.

Käytiin tutustumassa myös jo Shishin vuoden 2020 jouluun, mutta niitä valokuvia en nyt voi oikein tänne laitella, koska ovat vielä jonkin aikaa liikesalaisuuksia.



Tallinnassa käydessä yksi must kohde on tietysti Tallinnan joulutori Raatihuoneen aukiolla, joka on toiminut siinä jo vuodesta 1991. Joulutori on auennut jo marraskuun 15. päivä ja on auki 7.1.2020 asti klo 10-19. Alue on valaistu kauniin valoin ja keskellä koristaa joulukuusi punasine sydän koristeineen. Raatihuoneen aukio tuo kyllä oman ihanan jouluisen tunnelman tähän. Joulutorilla on tarjolla mm. perinteisiä virolaisia käsitöitä, glögiä, joulukoristeita ja piparkakkuja. Ja vaikkea mitä olisi ostamassa, niin joulutorilla on ihan kiva vaan käydä tunnelmoimassa ja saa ihanan jouluisen fiiliksen.





Joulutorilta olkin sitten kiva pujahtaa vielä lämpimään nauttimaan illallista vanhassa kaupungissa sijaitsevaan Spot ravintolaan. Itse otin siellä pääruoaksi hirveä ja jälkkäriksi lämmintä suklaakakkua, jonka sisus valui ihanasti lautaselle suklaafondantin tavoin. Se on muuten ehdoton jälkiruoka minulle, jos sitä on tarjolla. Ei tarvitse paljon arpoa muiden jälkkäreiden välillä, jos suklaafondantia on tarjolla jäätelön kera.



Tämän aktiivisen päivän jälkeen uni maistuikin sitten hyvin uudistetussa Tallink Spa&Conference -hotellissa ihan sataman vierellä. Olipa ihana kömpiä mukavan päivän päätteeksi lämpimän peiton alle odottamaan seuraavaa päivää ja aamun allasosaston kokeilua, joka olikin aika vaikuttava. Tänne olisi kyllä kiva mennä ihan ajan kanssa. 





Aamu-uinnin ja aamupalan jälkeen suuntasimme kauneusklinikka Décukseen, joka tarjoaa kyllä todella kattavia hoitoja ja sijaitsee vain kävelymatkan päästä satamasta. Valitettavasti itse en ehtinyt aikataulusyistä kokeilemaan hoitoja syvällisemmin, mutta henkilökunta vaikutti ainakin erittäin asiantuntevalta ja mukavalta.





Päivän lounaspaikkamme oli vähän yli kk sitten avattu Maidel Organic ravintola, joka sijaitsee vanhassa kaupungissa, suurinpiirtein hotelli Telegraafia vastapäätä. Ravintola panostaa lähellä tuotettuun luomuruokaan ja tällaisia ravintoloita ei löydy Virosta ja onkin maan ensimmäinen ravintola, jonka elintarvike- ja turvallisuusvirasto on tunnustanut "luomuravintolaksi".

Saimme maistella menun annoksia siten, että jaoimme ne, joten tällä tavalla saatiin maisteltua useita eri makuja. Alkuruoista karamellisoitu valkosipulipiiras vuohenjuustolla oli aivan taivaallista. Tarjolla oli myös mm. ankkaa raparperipiirakan kanssa, härkätartaria punajuuren kera, lammasta sekä kuhaa. Kaikki annokset olivat aivan täydellisiä ja ei oikein voinut edes sanoa mikä pääruoista oli esimerkiksi parasta, vaan kaikki alku- ja pääruoka-annokset olivat todella hyviä. Sisustus on myös mietitty loppuun saakka ja on erittäin tyylikäs.

 Hintatasoltaan annosten hinnat ovat aavistuksen Suomen hintoja halvemmat ja ottaen myös huomioon, että ravintola pyrkii käyttämään paljon luomua, joka on aina luonnollisesti kalliimpaa eli siihen hintatasoon verrattuna eroa tuleekin jo enemmän. Itse menusta näkee kunkin annosen luomuprosentin ja ne pyörivät n. 60-95 % välillä. 



  






Ennen laivalle lähtöä, ehdimme vielä piipahtamaan uudistetussa Kalev Spassa vanhan kaupungin laitamilla ja sieltä löytyy nykyään myös ihan kokonaan uusi lisäsiipi ravintolan kera. Kierreltiin katsomassa huoneita, hoitola- sekä kylpyläosastoa. Tänne olisi kiva kyllä mennä joskus ihan rentoutumaan pidemmäksi ajaksi ja ottaa erilaisia hoitoja ja lapsillekin oli oma hoitolatarjontaa.




Takastulomatkalla Viking Xpressillä nautimme vielä joulubuffan antimista niin kinkun kun laatikoiden ja muiden jouluherkkujen parissa. 2,5 h matkalla ehtii hyvin nauttimaan vielä herkuista ja tästä buffan oven suussa odottavasta "karkkibaarista", josta saa vielä suun makealle ja suun messingille.


Oli kyllä mukava tutustua Tallinnaan vähän syvällisemmin. Itse kun kuulun näihin turisteihin, jotka matkaavat aina vain vanhaan kaupunkiin ja takaisin. Kiva laajentaa Tallinnan tietämystä ja tutustua myös uusiin paikkoihin. Tallinnassa riittää kyllä niin paljon nähtävää ja uutta, puhumattakaan mitä muuta Viro voi tarjota. Odotankin jo innolla mitä kaikkea muuta Virosta voisikaan löytyä myös ihan lasten kanssa matkailuun. Yksin kun matkustaa lasten kanssa, niin mielellään itse selvittelee ja suunnittelee mahdollisimman paljon etukäteen, että voi sitten nauttia reissusta ns. täysin rinnoin.

2 kommenttia:

  1. Oli kyllä tosi kiva matka, minulle eka 8 vuoteen, ja ihmeteltävää riitti ❤Ja tietysti matkaseurakin oli mahtava ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mukavasta matkaseurasta. Toivottavasti pääsit kotiin saakka hyvin lakosta huolimatta. Ihanaista joulunaikaa sinne <3

      Poista