perjantai 10. tammikuuta 2020

Persoonallinen Park Hotel Turussa

*yhteistyössä Park Hotellin kanssa*Persoonallinen Park Hotel Turun keskustassa hurmaa viehättävyydellään ja lämminhenkisellä henkilökunnalla. Vaikka olen itse asunut koko nuoruuteni Turussa, niin eipä ole koskaan tullut käytyä kyseisessä hotellissa sisällä asti. Monesti on kyllä mennyt sen ohi ja ihastellut sen kaunista ulkoasua, mutta sisälle asti ei ollut tullut poikettua. Joten nyt oli vihdoinkin aika tutustua itse hotelliin vähän paremmin ja kuulla myös sen mielenkiintoisesta historiasta.

Hotelli sijaistee yli sata vuotta vanhassa Jugend talossa. Hotellitoimintaa siellä on harjoitettu jo yli 30 vuotta ja on edelleenkin perheomisteinen hotelli. Hotelli on ollut Turun ensimmäinen Boutique -hotelli ja se on ollut, ainakin turkulaisten keskuudessa, kuuluisa tiskillä istuvasta puhuvasta papukaijastaan. Valitettavasti Jaakko papukaija poistui keskuudestamme v 2018, kiitettävässä yli 50 vuoden iässä. Sitä esittävä taulu löytyy kuitenkin muistona sisääntuloaulasta.Jugend talon on rakennuttanut vuonna 1902 englantilaissyntyinen John Edward Eager, joka toimi Crichtonin telakanjohtajana. Eagerin kuoltua talo myytiin v. 1908 saksalaisperäiselle rohdoskauppias Kurt Sperrhakelle, joka asui siinä perhneineen n. 50 vuotta. Talo oli yksityisomistuksessa vuoteen 1956 asti, jonka jälkeen se siirtyi Turun Marttayhdistyksen omistukseen, joka muunsi talon talouskouluksi. Vuonna 1982 talo vaihtoi taas omistajaa, kun Hesburgerin perustaja Heikki Salmela osti sen itselleen ja vuonna 1984 se koki mittaan remontin Park Hotelliksi. Hotelli vaihtoi myöhemmin myös omistajaa ja nykyiset omistajat Eva ja Zbigniew Dziedzic olivat aluksi vuokralla, kunnes he saivat 1990-luvun alussa ostettua hotellin omaksensa. 


Huoneita hotellista löytyy yhteensä 20, joista kaksi on sviittiä. Jokainen huone on eri tavalla persoonallisesti sisustettu 80 -luvun tyyliin. Tänne astuessa astuu kyllä ihan toiseen maailmaan ja itsellänikin tuli niin elävästi ja kotoisasti oma lapsuuteni ja nuoruuteni 80 -luvulta mieleen. Voin vain kuvitella, että miten ylellinen tämä onkin juuri silloin ollut, kun hotelli on avattu. 

Hotellissa oli yöpymishetkellä sen verran hiljaista, että pääsin kurkkaamaan moneen eri huoneeseen. Kaikki huoneet ovat kyllä niin persoonallisen erilaisia sisustukseltaan ja kooltaan.

Hotellin ylimmästä kerroksesta löytyy myös pieni oleskelutila biljardipöytineen.


Aamupala on tarjolla hotellin sisääntuloaulan vieressä olevassa tilassa ja tarjolla olikin monen moista perinteisestä munakokkelista niin puuroon kuin hedelmiin. Masut täynnä olikin kiva lähteä viettämään Turku -päivää ja tutustua lähialueen tarjontaan. Hotelli sijaitsee lähellä Turun rautatieasemaa, ihan Rauhankadun päädyssä. Vieressä sijaitsevan Puolalanpuiston läpi kipaisee nopeasti Turun ydinkeskustaan ja samalla saa ihastella kauniita Puolalanpuiston taloja. Hotellissa on myös oma maksuton parkkialueensa, mikä onkin erittäin kätevää saapuessa omalla autolla. 

Kiitos Park Hotel vieraanvaraisuudestanne!

1 kommentti:

  1. Sinä olet käynyt Hotel Park’issa. On hienoa, että hotellia ei ole lähdetty yltiöpäisesti päivittämään tähän päivään. Hotellissa on oman aikansa henkeä ja historiaa.
    Tiesitkö sitä, että Tamara Lund vanhempineen asui talossa ennenkuin se myytiin Marttayhdistykselle. Tamara Lundin vanhemmat olivat vuokralla rouva Sperhakenilla, joka omisti silloin talon.
    Komeaan taloon mahtuu paljon tarinoita!

    VastaaPoista