tiistai 30. heinäkuuta 2019

Kouvolan asuntomessut


Kouvolan asuntomessut ovat parhaillaan käynnissä ja itsekin piipahdin siellä lehdistöpäivässä ennen varsinaisten porttien avautumista yleisölle. Asuntomessut ovat olleet jo monen vuoden ajan yksi kesän kohokohdistani ja tänäkin vuonna sinne oli luonnollisesti suunnattava ihastelemaan. Vaikka itselläni ei ole rakentaminen ajankohtaista tällä hetkellä, niin messuilta saa kuitenkin aina sisustusvinkkejä ja kiva katsella erilaisia ratkaisuja, jos joskus vaikka innostuisi rakentamaan. Olisihan se aika ihana rakentaa ja suunnitella oma talonsa. 

Vanhaan kasarmimiljööseen rakentunut asuntomessualue Kouvolan Pioneeripuistossa on kiinnostanut yleisöä ja asuntomessuilla onkin vieraillut jo yli 50.000 kävijää. Messujen virallisena teemana on Uusin asuminen historiallisessa karamimiljöössä. Messukohteita on yhteensä 33, joten nähtävää riittää.

Messut jatkuvat 11.8.2019 asti, joten hyvin ehtii vielä vierailla, jollet ole ehtinyt jo piipahtamaan. 

Kuvia tuli tietysti räpsittyä aikamoisesti ja näittekin tuolla Kristallinhohtoa instastoryn puolella jo osan kuvista. Tähän postaukseen keräsin omaa silmääni miellyttäneitä kohteita ja seuraavaksi onkin sitten oikea kuvien vyöry. Koittakaahan jaksaa skrollata loppuun saakka.


























torstai 25. heinäkuuta 2019

Essen uudet meikki- ja aurinkosuojavoiteet


*Tuotteet saatu*


Aivan ihanaa kun saa nauttia taas auringon säteistä ja varastoida vähän d-vitamiinia talven varalle. Auringolla on paljon hyviä ja terveyttä edistäviä vaikutuksia, mutta myös haittapuolia. Kaikkihan tietävät, että aurinko vanhentaa ja ihon polttaminen on haitallista. Näitä haittavaikutuksia voi kuitenkin oikeanlaisella aurinkosuojalla. Normaalit markettien aurinkorasvat sisältävät yleensä kemiallisen UV-suojan, jotka imeytyvät ihoon. Ne saattavat aiheuttaa vapaita radikaaleja, jotka nimenomaan vanhentavat ihoa sekä ihoärsytystä ja haittoja ihan elimistölle sekä ympäristölle. Esimerkiksi oksibentsooni, jota käytetään kemiallisissa UV-suoja-aineissa, häiritsee hormoonitoimintaa ja aiheuttaa solukuolemia. Esimerkiksi Ruotsi kieltää sen käytön kokonaan lasten aurinkotuotteissa ensi vuonna 2020.

Onneksi näiden kemiallisen UV-aurinkosuoja-aineiden tilalle on myös vaihtoehto, nimittäin fysikaaliset aurinkosuojat, joita mm. luonnonkosmetiikan saralta löytyy usealta merkiltä. Fysikaalinen suoja tarkoittaa sitä, että se heijastaa haitalliset auringonsäteet pois iholta eikä tuote imeydy ihoon/elimistöön. Fysikaalisten aurinkosuojien etuna on myös se, että niitä ei tarvitse levittää puolta tuntia ennen aurinkoon menoa, vaan ovat ns. heti käyttövalmiita. 

Oma tämän kesän suosikkini on ollut Esse -sarjan uutuudet, jotka soveltuvat herkimmällekin ongelmaiholle. Sarjasta löytyy sekä SPF30 Esse aurinkosuojavoide että Esse Foundation, joka on ihoa hoitava meikkivoide samaisella 30 suojakertoimella. Meikkivoide sekä myös itse aurinkosuojavoide imeytyvät hyvin ihoon eikä niistä jää valkoista kerrosta ihon pintaan, kuten monista fysikaalisista suojista on tapana jäädä. 

 Olen ollut erityisen tykästynyt tähän BB-tyyppisen puolipeittävään meikkivoiteeseen. Sarjasta löytyy 10 eri sävyä eli jokaiselle iholle löytyy varmasti oma sävyntä. Tuote on helppo levittää ja se on myös sopivan peittävä.  Tässäkin meikkivoiteessa on Essen muiden tuotteiden tapaan mikrobiomin toimintaa tukeva probiottinen koostumus. Tuotteessa on myös antioksidanttista C- ja E-vitamiinia, jotka tukevat ihosolujen luonnollista uudistumista, ehkäisevät juonteita ja pigmenttiläiskiä. Tuotteet väripigmentit saadaan luonnollisista raudan oksideista ja titaniumdioksidista. Tuote on myös tuoksuton ja sen säilöntäaineet on mahdollisimman mietoja, joten herkkäihoisetkin voivat käyttää. Meikkivoidetta pystyy myös laittamaan kerroksittain ilman, että voide lähtisi rullautumaan iholla eli sillä saa loihdittua myös tarvittaessa peittävän kerroksen. Itselläni on sekaiho ja kärsin pintakuivuudesta ja ainakin omalle iholleni kyseinen meikkivoide on ollut ollut ihan ykkönen.

Esse -tuotesarjaan on tullut uutuutena myös SPF30 aurinkosuojavoide, joka sopii myös kasvoille ja decolteelle. Sen antioksidanttiset myrothamnus-, rooibos- ja oliivinlehtiuutteet ehkäisevät auringosta aiheutuvia haittoja, kuten juonteiden ja pigmettiläiskien muodostumista. Mitä enemmmän ikää tulee, niin nuo pigmenttiläiskätkin tulevat entistä tutuimmaksi auringon tullessa esiin. Tuotteessa on myös rauhoittavaa aloe veraa jojobaöljyn kera, jotka rauhoittavat auringosta johtuvaa ärsyyntynyttä tunnetta. Aurinkosuojan luo sinkkioksisid, joka heijastaa juurikin auringon haitalliset säteet pois iholta. 

Itse ainakin tykästyin näihin uutuuksiin heti ja ovat tuttua korkalaatuista Esseä.




torstai 4. heinäkuuta 2019

Helppo kulhokakku


Terveisiä mökiltä! Täällä ollaan innostuttu leipomaan oikein urakalla nyt loman aikana. On ollut sen verran kylmää keliä, joten on ollut kiva keksiä mökin sisätiloissa touhuamista ja mikäs sen kivempaa kuin leipominen ja samalla saa myös masun pulleaksi ja pienen mökinkin lämpimäksi, kun uuni hehkuu päällä.

Oma jokakesäinen lempparini on tämä kulhoon tehtävä kakku. Kävin poimimassa n. 15 kg mansikoita talven varalle pakkaseen ja samalla piti tehdä mansikkakakkua, kun kerran on mansikoitakin yllin kyllin. Tämä kulhokakku on siitä kiva, että se on helppo ottaa myös mökille mukaan, jos haluaa tehdä sen jo valmiiksi kaupunkikodissa. Se on kuitenkin helppo ja yksinkertainen tehdä myös ihan mökillä. Ei tarvitse kuin paistaa kääretortun pohja ja latoa täytteen ja mansikoiden kanssa kerroksittain ja valmista tuli ja taatusti hyvää. Meillä tämä menee aina heti alle 10 minuutissa ja kulho ammottaa tyhjyyttään.

Itse on tehnyt pohjan 5 munan kääretorttupohjan mukaisesti, jotta saa samalla nauttia enemmän ylijäämäpaloja ennen kuin pääsee varsinaisen kakun kimppuun. Aika nopeasti nuo ylimääräiset pohjan palat sujahtavat lasten suihin. Alla vielä oman kulhokakkuni ohje. Päälle voi laitella oman mielensä mukaan mitä sattuu kaapista löytymään. Itse tykkään ehdottomasti eniten tuoreista mansikoista.


Helppo kulhokakku

Pohja:

5 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 ti leivinjauhetta

Täyte:

1 prk vispautuvaa vaniljakastiketta tai vispikermaa
1 prk rahkaa (tai esim. kreikkalaista jogurttia)

Tuoreita mansikoita

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon kevyesti visipilällä sekoittaen.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uuninpellille. Paista n. 10 min 200 asteessa, kunnes pinnassa on vaaleanruskea väri. 

Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja lisää rahka. 

Valitse sopivan kokoinen kulho. Itse tykkään läpinäkyvistä, kun saa nuo kerrokset kivasti näkyville. Leikkaa kulhon kokoisia paloja ja lado alimmaksi pala pohjaa ja kulhon reunalle kahtia leikattuja mansikoita. Laita pohjan päälle täytettä ja ripottele päälle pilkottuja mansikoita. Tämän päälle taas pala pohjaa ja täytettä sekä mansikoita. Laita päällimmäiseksi iso annos täytettä ja koristele. 

Jos haluat tehdä kuvan tapaisen koristelun, niin käytä tuoreita mansikoita ja leikkaa ne munaleikkurilla ja asettele kukaksi. Reunoilla on viinimarjan lehtiä.

Anna olla hetki jääkaapissa ja nauti hyvällä omalla tunnolla.



  

 Tämän kesän ensimmäinen kulhokakku näytti tältä. Vähän yksinkertaisempi koristelu kuin tässä jälkimmäisessä ja mökin kukkamaalta löytyi vielä villiorvokkeja kakun päälle koristeeksi.  





lauantai 22. kesäkuuta 2019

Juhannusterveiset


Juhannusterveiset mökiltä! Täällä on vietetty rauhallinen juhannusaatto ihanan aurinkoisessa ja lämpimässä säässä. Tämä äippäkin uskalsi jopa heittää talviturkin kun oli sauna lämpimänä. Vesi oli kyllä yllättävän lämmintä, vaikka aluksi ei siltä kyllä tuntunutkaan ja se kastautuminen on aina niin hitsin vaikeaa. Nyt juhannuspäivänä onkin aikamoinen tuuli ja lämpötila on tippunut 17 asteeseen, kun eilen oltiin n. 24 asteessa. Mutta onhan tämä aikamoinen parannus sentään viime juhannukseen, jolloin mökillä oli 9 astetta.

Meillä juhannusperinteisiin kuuluu grillailu ja tänä jussina grilliin löysivät ribsit ja tietysti uudet Siikli perunat. Onneksi noita Siiklejä on tullut jo kauppoihin eikä tarvitse syödä enää niitä mauttomia Timo kevätperunoita. Siiklit ovat ihan parhaimpia ja paljon voita kyytipojaksi ja avot!

Kaffepöytään innostuin pitkästä aikaa leipomaan kääretorttua ja Valion nettisivuilta löytynyttä mökkikakkua, johon ei tarvita uunia. Kakun tekoon tarvitaan vain paistinpannu ja jääkaappi. Oli muuten hyvää ja todella helppo tehdä, joten laitan ohjeen nyt teille vielä postauksen loppuun. Kaikki nämä herkut nautittiin mökin aurinkoisella terassilla uusien Jyskin kesäkalusteiden kera. Olipas kiva samalla katsella ohi kulkevia veneitä ja vain olla.

Syömisen lisäksi juhannukseen tietysti kuuluu Suomen lipun laittaminen salkoon klo 18,  saunomista, uimista ja normaalisti tietysti kokon polttoa, jossa lapset perinteisesti grillaavat vaahtokarkkeja. Noh, tänä vuonna oli metsäpalovaroitus voimassa, joten jouduttiin jättämään kokon polttaminen juhannusaaton osalta ja valmiiksi tehdyt vaahtokarkkigrillitikut jäivät grillaamatta kokossa. Onneksi kesää on vielä jäljellä, niin saadaan nekin grillattua.









Helppo mökkikakku

Pohja: 

3 dl kaurahiutaleita
100 g voita
3/4 dl sokeria

Täyte:
1 prk (150 g) Creme fraichea
140 g valkosuklaata
2 prk Valion maustettu rahka vanilja


Kakun voi valmistaa irtopohjavuokaan tai suoraan kakkuvuokaan. Laita kaurahiutaleet, puolet voista ja sokeri paistinpannulle ja paista hiutaleihin hieman väriä. Lisää loppu voi ja sulata joukkoon. Lisää lämmin kauraseos vuoan pohjalle tasaiseksi. 

Lisää paistinpannulle creme fraiche ja paloiteltu valkosuklaa. Kuumenna samalla sekoittaen kunnes valkosuklaa on sulannut. Nosta liedeltä ja lisää vaniljarahkat. Kaade täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi. Koristele marjoilla. Mansikat sopivat kakkuun ainakin erinomaisesti. Ainoa vihreä mitä löysin mökiltä oli viinimarjan lehdet ja nopea googlaus, että olivathan ne syötäviä, vaikka niitä ei välttämättä syödäkään, mutta ei oikein voi laittaa kakun päälle ei syötäviä koristeita. Niistä sai sitten kivaa väriä mansikoiden kera kakun päälle ja helpon kesäherkun juhannuspöytään.





Rentouttavaa juhannuksen jatkoa!

perjantai 14. kesäkuuta 2019

Makusuolalla vaihtelua ruoan maustamiseen


Onkos teille makusuolat jo tuttuja? Itsellekin nämä olivat ainakin ihan uusi tuttavuus, joten olikin kiva käydä tutustumassa Culinaristit.com maahantuomien makusuolojen saloihin ja samalla nautittiin niillä maustettuja grilliherkkuja, tapaksia sekä macaronseja sekä tietysti kyytipoikana meillä oli asiaan kuuluvat juomat, jotka Pernod Ricard Finland tarjosi aurinkoisella terassillaan Helsingin kattojen yllä. Tilaisuudessa nauttittiin mm. Campo Viejo -viinejä ja uutta kesäistä sangriaa Lola Molaa, joka on tulossa ihan ruokakauppoihin. Sen alkoholiprosentti on 5,5 % eli erittäin sopiva kiva kesäinen juoma valmiissa pullossa ja voin sanoa, että olipas muuten hyvää. Ehdottomasti tulen ostamaan sitä kesän aikana. Vähän vielä appelsiinia koristeeksi Sangrian tyyliin ja jäitä, niin kesäjuoma onkin valmis.

Itse tilaisuus aloitettiin tutustumalla makusuoloihin sokkotestin muodossa. Kukin sai kirjoittaa paperille mitä kukin makusuola tuo mieleen, jonka jälkeen siirryimme Pernod Ricard Finlandin juomien sokkotestiin. Juomat olivat esillä mustissa laseissa, joten väriä ei nähnyt ja hajusta piti tunnistaa juomat tai mielleyhtymät. Näiden jälkeen siirryttiinkin sitten maalaamaan isoa teosta koetuista tuoksu- ja makuelämyksistä, joka toimi myöhemmin kuvausseinänä. Vitsit muuten miten joku niin tuttu tuoksu voi olla vaikea kuvata sanoiksi tai että mitä se on.

Arpaonni suosi minua vielä tilaisuudessa ja sain kotiin viemiseksi myös Mummin Rose samppanjan, joka odottaakin jääkaapissa kylmässä sekä myös ison purkin punaviinisuolaa, joka on muuten syntynyt sattumalta jo n. 100 vuotta sitten, kun laivassa olleet punaviinitynnyrit rikkoutuivat myrskyssä ja "pilasivat" suolalastin ja merimiehet lahjoittivat tämän punaviinillä höystetyn suolalastin paikalliselle ranskalaiselle viinitilan emännälle, josta kaikki sitten lähti ja samaista punaviinisuolaa valmistaa nykyään tämän viinitilan emännän lapsenlapsi. 

Jäipäs hyvä mieli tilaisuudesta ja kotona pitääkin sitten itsekin testata näitä makusuoloja. Culinaristien perustajan Heli Sunion oma suosikki on ranskalainen punaviinisuola, jonka uskon olevan kyllä myös oma suosikkini ja nestemäisiä makusuoloja pitää myös ehdottomasti testata. Culinaristien valikoimaan kuuluvat myös Fossil Riverin Salt Flakes-, Bio Flocons de Sel- ja Liquid Salt -suolat. En edes tiennyt, että nestemäisiä suoloja on olemassa, mutta aina voi näköjään oppia uutta.









tiistai 4. kesäkuuta 2019

Uudistettu Sokos Hotelli Presidentti

*yhteistyössä Original Sokos Hotel Presidentin kanssa*


Olipas kiva pieni irtiotto arjesta viime viikolla pienen miniloman kera. Lähimatkailu on koko ajan kasvava trendi ja yhä useampi ottaakin pienen irtioton ihan omassa kotikaupungissaan. Mikäs sen kivempaa kuin käydä hyvin syömässä ja viettää yö lähellä hotellissa. Ei tarvitse matkustaa pitkälle, mutta kuitenkin saa arkeen vähän luksusta ja itsensä hemmottelua.

Original Sokos hotelli Presidentti avautui yleisölle ensimmäisen kerran jo vuonna 1980 ja nyt koko hotelli on kokenut kolme vuotta kestäneen kokonaisremontin. Olin itse myös uudistetun hotellin avajaisissa lokakuussa 2018, joten hotellin kuvia onkin jo aiemmin vilahdellut Instan puolella. 

Hotellin uudistuskonseptista on vastannut Ivana Helsigin Paola Suhonen yhdessä suunnittelutoimisto KOKO3:sen kanssa. Suhosen luomissa hotellihuoneissa voi kokea suomalaisen sisun, juhannuksen, satumetsän, hiljaisuuden ja talvimyrskyn keskellä Helsinkiä. Jokainen kerros rakentuukin kunkin teeman ympärille ja jokaisessa huoneessa on teeman mukainen käsityönä tehty ryijy koristamassa huonetta. Meidän juhannushuoneessa ooli tietysti teeman mukaisesti hyttynen ryijyn aiheena. 

Osa huoneista oli remontoitu jo toukokuussa 2017, jolloin pääsin ensimmäistä kertaa tutustumaan niihin. Tämän postauksen lopussa onkin silloiselta vierailtu otetut kuvat eri huoneista, jotka jäivät silloin kiireen jalkoihin julkaisun suhteen, mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan, vai mitä? Taidettiin yöpyä nyt samaisessa ihanassa juhannus huoneessa kun silloin oli meidän esittelyhuoneena. Kyseisestä kulmahuoneesta on kyllä ihanat maisemat suoraan Narikkatorille. Sisu huoneen kuvassa vilahtaa myös itse suunnittelija Paola Suhonen.

Huoneeseen saapuessa meitä oli odottamassa aivan ihana yllätys pienten herkkujen ja kuohuvan kera. Kiva kun hotelli on huomioinut noin kivasti tulomme. Oikea piste iin päälle mukavan miniloman aloituksen osalta. Kiitos Original Sokos Hotel Presidentti vieraanvaraisuudesta!vallan presidentti Urho Kekkonen avasi monumentaaliseksi kutsutun Hotelli Presidentin juhlallisin menoin vuonna 1980. Nyt hotelli on läpikäynyt historiansa suurimman muutoksen. Lokakuun 9. täysin uudistettuna avautunut Original Sokos Hotel Presidentti on oman aikansa harvinaisuus –
Tasavallan presidentti Urho Kekkonen avasi monumentaaliseksi kutsutun Hotelli Presidentin juhlallisin menoin vuonna 1980. Nyt hotelli on läpikäynyt historiansa suurimman muutoksen. Lokakuun 9. täysin uudistettuna avautunut Original Sokos Hotel Presidentti on oman aikansa harvinaisuus –